|
BREAKING NEWS......!!! |
Внеси реплика | страница <1 2829303132 75> |
Автор | |
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zosto velis deka se nedolzni ........ zarem nasekade niz svetot ne se apsat ludje pod somnenie za storeno krivicno delo ? ....... zarem toa ne e rabotata na policijata ? ....... da sproveduva istraga i prevzema soodvetni akcii vo tekot na akcijata ? ...... nemojte taka ...... ne e ubavo da odnapred sekoja akcija na policijata e osuduvate kako akcija nasocena isklucivo i samo protiv albancite ............. toa navistina ne e ubavo ......... sepak se raboti za ubistvo na sluzbeno lice i bez razlika od koja nacionalnost e ........... |
|
cro
Група Регистриран: 20.Март.2008 Локација: Albania Статус: Офлајн Поени: 77 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МВР вршеше претрес и приведуваше
Скршени врати и мебел, страв и револт кај граѓаните. Ова е денешната слика за многу албански семејства, кои беа цел на акција на припадниците на МВР. За време на акцијата во раните утрински часови беа претресени неколку семејства во Арачиново и во Чаир, под сомнеж дека се инволвирани во случајот со убиството на еден припадник на единицата Алфи. Во Арачиново се уапсени три лица од кои двајца се од семејството Беќири, семејство во кое беше извршен претрес и минатиот пат, веднаш по нападот врз припадниците на алфите во близина на Природно математичкиот факултет во Скопје. “Да, и двајцата ги земаа, и Мирсад и Ријад и излегоа дотаму и ги земаа, тие отидоа ние останавме тука. За случајот на убиениот од Алфите, овие немаат ништо со тоа, тие беа дома. Не знам што да правам, само да бегаме од оваа држава.“ изјави Хидуше Беќири, мајка на уапсените лица Т “Не знам што се случува со ова, колата ја наоѓаат во друго место, доаѓаат кај нас ја бараат, ќе се случи пак во друго место и пак кај нас ќе дојдат, семејството Беќири како да се најголемите криминалци во земјава. Јас на нив им личам ли на криминалец, не ме оставаат ни еден ден на мира да одам на училиште, тие само ме следат. Дојдено ми е да се откажам и од училиште од нив, што да правам“ рече Фуат Беќири, брат на уапсените. Полициска акција е спроведена во исто време и во Чаир, каде е извршен претрес во домот на семејството Даути. Уапсени се три лица, меѓу кои и еден државјанин на Р. Косово. “Брат ми и братучед ми ги тепаа и ги искрвавија, исто така и татко ми го видов на земја, полицијата ги стави брат ми и братучед ми во салонот, бидејќи тие спиеја во друга соба, тој смрзнуваше и не го оставија да се облече“изјави Лулјета Даути, сестра на уапсениот. Полицијата извршила претрес и во многу други куќи, но во некои случаи по претресот се извинувале поради грешката. Едно од тие семејства е и семејството Јахија од Арачиново. “Се слушна насилно отворање на вратата, ќерката и жена ми се исплашија многу, викаа тие, викаа и овие, кога се обидов да станам од кревет, влезе еден и ми ја впери автоматската пушка и ми рече да лежам. Му реков дека грешат, погрешно сте влегле. Не не претресоа, вратите ги скршија, потоа ми рекоа се извинуваме погрешно сме влегле, се извинуваме“изјави Рамиз Јахија, домаќин. Во нападот врз полициската патрола на 26 ноември оваа година на паркингот на Природно математичкиот факултет во Скопје, беше убиен 39 годишниот Африм Арифи, припадник на специјалните сили, Алфи, додека двајца други полицајци беа ранети |
|
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne trebase da go objavis ova...ne gledas li deka ne im se dopagja?!?!?!?!...
|
|
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
|
cro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Полицијата го претресуваше домот на издавачот на „Коха“
Цели два и пол часа, во раните утрински часови била претресувана и куќата на Арбен Раткоцери, издавач на весникот “Коха“. Раткоцери не ги знае причините за претресот од страна на специјалните полициски сили, бидејќи не му бил покажан ниту судскиот налог, за да не може да го види името на истражниот судија. „Денеска наутро, од околу четири часот се до 6.30 минути специјалните единици на МВР, околу 30 вооружени со маски на лице, влегоа во мојата семејна куќа, каде извршија детална контрола. На тој начин извршија невидено застрашување и терор врз моите две малолетни деца, како и врз моите родители и мојата сопруга. На мое инсистирање да го видам судскиот налог за претрес, тие одбија со образложение дека не смеам да го видам името на истражниот судија “. Според Раткоцери, по претресот во кој полицијата не пронашла ништо, на разговор во полициска станица биле одведени тој и неговиот татко, и им биле поставувани банални прашања. „Акцијата ја презеле бидејќи имале информација, оти таа ноќ во мојата куќа ќе има осомничени лица. Ме прашуваа дали во нашата куќа доаѓаат осомничени лица и разни други банални прашања“. Раткоцери, полициската акција ја оценува и како притисок врз слободата на изразување и најавува дека ќе побара одговорност од МВР. Тој не сака да прејудицира дали оваа акција има и поличка позадина. |
|
cro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kade e tuka uspesnosta sto pronajdoa, ili Gvujo samo eksperimentira kako so fiskalnite, i posle ima realen trosok pa nema realen trosok.
Policijata ne treba da odi na blef, treba da ima soznanija da gi fati storitelite i gotovo, a vaka sekoj den pretres po kuki paj ste go videle be ludje toa. |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ова се паушални изјави без никаков доказ...не оправдувам насилство ниту пак некого бранам, но изјави од ваков вид не прифакам како доказ, секоја приказна има две страни...не е се бело или црно.
А полицијата кога е во организирана акција и доколку и се пружи отпор се знае како делува, не само тука кај нас, туку насекаде во светот. А оној што му се одмилело школото, верувам дека му се одмилело, но секако од други причини...сигурно не го пратат и имаат под присмотра затоашто им е симпатичен...и не се работи дали нас ни се допаѓа или не...меѓутоа квалификации од ваков тип воопшто не држат вода...и ви поставив неколку прашања но не добив одговор...така и си мислев...некои прашања не заслужуваат одговор, не за друго, туку затоашто ги НЕМА. И сега повторно треба да се очекува да се организирате и протестирате исто како и за акцијата во Бродец? |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако е издавач на КОХА има имунитет? Претресувано е бидејки на негова адреса, во таа кука има пријавено престој лице кое е осомничено за сторено кривично дело. И ке се повторам...како секогаш и позади секоја акција на полицијата која се однесува на вас одма и давате политичка конотација...до кога...? |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vakvi pretresi sme gledale vo partizanskite filmovi koga SS-ovcite upagjaa vo kuki koi gi pokazuvaa domasnite spioni |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...сигурно на слепо не одат...туку работат и делуваат според одредени сознанија и докази...не ни продавај вака ефтини приказни, те молам... А за полицијата како делува и како оди во акција? Земи изгледај било кој филм од американска продукција кој се днесува на вакво нешто и јасно ке ти биде како треба да дејствува. |
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакав да се вклучам во дискусијата , но гледам дека моира скоро се кажала што треба дасе каже...
Жал ми е само што Албанците секоја полициска акција ја окарактеризируват како акција против нив , а всушност е акција против криминалци... Нормално и полицијата не е перфектна има и мегу нив вжештени глави или промашени акцији мегутоа во повекето случаји ти влегуват во домови на поранешни криминалци и луге со дебели досиеа, одтука не ми е јасно што толку ве буни и дали еднаш ќе кажете нешто добро за полицијата или тие секогаш грешат??? |
|
AlbanianGirl
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2008 Локација: Cuba Статус: Офлајн Поени: 495 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo prikaznata Alica na zemjata na chudata,ima edna interesna sluchka, kade shto taa zapoznava nekoi neobichni (zhivi) karti.Taa zabelezha deka tie imaa dve strani. I ...(zamisli malechkata Alisa) dojde do zakluchok deka ako taa navistina saka da go zapoznae celiot chovek, taa morashe da gi gleda i dvete strani na kartite. Kazhano so jazikot na amerikancite "she had to get the TOTAL PICTURE". Toa e istiot nachin na koj treba da im prijdeme na mnogu nastani vo nashiot zhivot. Jas ete priznavam ne sum informirana shto se sluchuva vo konkretniot nastan, i si kjutam. A sum primetila eden dosta interesen fenomen kaj lugjeto, a toa e deka nikogash ne znaat da kazhat "Da,jas ne znam shto se sluchuva,bidejki i jas sum samo ushte edna zhrtva povekje na enormnoto vlijanie koe go imaat mass-mediumite vrz oformuvanjeto na mislenjeto kaj obichniot chovek". |
|
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
|
|
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја би поставил прашање што има разлика дали е Дневник, Коха или Економист(да го имавме), значи ако се сакале да се заплаши, ехе, колку посуптилни начини има... Зарем они не мислиле кога ќе направат нешто, какво влијание ќе има во јавноста тоа? Ако е работата дека е албански весник, што има врска тоа? Секој си е ист пред законот, па и Коха и Дневник... Ако сме згрешиле, треба и последиците да си ги прифатиме за тоа.
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oooo...nekoj e nastrven....haha...ne trcajte pred ruda...proverete prvo...
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koha= Vreme ...zashto mi se cini deka e sopstvenost na Velija Ramkovski ili gresham? Covekov e samo direktor i odgovoren urednik...
|
|
Внеси реплика | страница <1 2829303132 75> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |