|
ПРИЗНАВАЊЕ НА М П Ц |
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Автор | |||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не, аџо, не ти бранам. Па и јас го правам тоа. Мислиш дека сите се праведни? Не - сигурно! Но постојат и гревови за соблазна на другите. Е, на гревовите и грешките треба да се противиме. Но, НЕ на луѓето, оти сите сме исти. Го осудуваме ли другиот - самите се осудуваме. Затоа понекогаш и лично ти се противам - направи разлика помеѓу гревовите и луѓето. СИТЕ сме грешни, ама затоа и Христос дојде, нели? И Црквата не е место на праведници, оти само Бог е безгрешен, нели? Затоа не се сметај себе за објавувач и водач на вистината.
|
|||
Без коментар
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ете Аџија понекогаш и треба да се замислиш а не само да мељаш се и сешто |
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вистината е одамна објавена, ние може да биде само нејзини слуги, или нејзини противници...
Буги, друже... би ти предложил да се занимаваш со себе... и дали ти си можеби заведен? Дали ти не се поведуваш популистички по масата народ, по индоктринацијата што ја слушаш од мал? Аџија е доволно искусен и изложен на разно-разни нешта во светот, за да може сам да одлучува дали е „заведен“... Ова ти беше многу голема глупост, и многу голема навреда... |
|||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А колку подобро би било, да ни се придружите на сите нас, кои сакаме да видиме ВИСТИНСКА духовна обнова на нашиот народ...
[/QUOTE] Кои сте вие? Ало, има ли некој... Нема. Е сега навистина и мени ми се . |
|||
Без коментар
|
|||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
leleee zamisli da mu kazesh na drug moderator deka melje se i seshto
p.s.abe shto se rasplakavte site Изменето од beleg - 18.Јуни.2007 во 10:57 |
|||
|
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
кои сме ние... ха... Ние сме христијани. Оние кои се повикуваат искрено на Христовото име. Оние кои сакаат да го видат воздигнат и отелотворен во секоја македонска душа... Оние кои ја сочинуваат Неговата Црква, Телото на Воскреснатиот Господ, трудејќи се сите сили да живееме според Неговото учење... Мислиш дека немаме истомисленици??? Мислиш дека Христос остана сссссссссссаааааааааааааааааммммммммммм???? |
|||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не се сите како нашиве модератори. Тоа е демократски капацитет. Кажи и слушни! Нема љутиш - само нека е малку пристојно!
|
|||
Без коментар
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали кога ке предадеш еден Христијанин и ке појдеш по пат кој ти како земско битие мислиш дека е правиот и вистинскиот пат е праведно тоа и самиот го знаеш нели Аџија.Јас сепак мислам дека Христијански е да го поправиш својот брат па ако треба и вечност да ти треба а не е Христијански ако наметнуваш своја вистина
Јас не се занимавам со ништо Аџија верувам во старите исконски вредности на Христијанството а не во некои демек нови откривања и чуда.Патот на животот не е толку долг но патот на Христовото учење е,тоа што некои немаат доблест и трпение да го следат тој пат па измислуваат свои полесни патчиња не е моја кривица Аџија |
|||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma ti vrska nemash od Biblijaako si ja prochital nekogash pa ushte i pat spomnuvash...vidi i jas otkako pochnav da ja chitam pochnav da i naogjam zamerki na MPC...prethodno se mi bishe super
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ее Белег, и мене овие 2 прашања веќе подолго време ме мачат... Зошто кога некој ќе ја прочита Библијата неизбежно наоѓа замерки на МПЦ?
и
Зошто кога некој ќе почне да се придржува до Христовото учење запишано во Библијата симпатизерите на МПЦ го нарекуваат протестант?
Ако некогаш го дознаеш одговорот, постирај
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Супер за вас чим замерки наоѓате можеби ја читате библијата на вистински начин а можеби и само на некој занемарлив начин.Јас лично кога ја прочитав библијата и првиот и третиот пат не најдов никаква замерка,дури и во новиот и во стариот завет се беше убаво напишано без никакви замерки.Ај подвлечете некаде каде има замерки па да увидам и ја
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Boogie, прочитај ја уште еднаш, ама без предрасуди |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Alal da ti e tri pati star zavetjas da ti kazam edvaj ednash ne go prochitav stariot...Noviot e drugo...i ne najde zamerki..abe Bugizamerki nema vo Biblijata taa e ista za site hristijanizamerka na popojti najdov |
|||
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
EEEEEEEEEEE тоа е више друг муабет и јас најдов замерки на многу луѓе ама господ како што памтам кажал да го свртиме и другиот образ а не тука само да кукулекаме и да мењаваме вери.Па ако православието не е добро ке отидеме у католици,кога ке се разочараме од католиците ке отидеме у протестанти или јеховини сведоци,кога тие ке ни ск*рчат може да отидеме у будисти или муслимани за да на крајот може да бидеме некои многубожци онака тражејки си го дедовското исконско кое со сила црквата им го одзела
Глупости најголеми на свет пишувате,човек е човек и секогаш ке греши затоа и никогаш човек неможе да биде господ |
|||
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |