![]() |
|
QUR'AN И НАУКА |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Автор | |
temimi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
k*rANSKI ODLOMCI I DOKAZ BOŽJEG GOVORA
Bismillahirrahmanirrahim Elif lam mim Poraženi su Bizantinci. U najnižoj zemlji, a oni ce nakon svog poraza, pobijediti(k*ran 30/1,2,3) Današnja tehnologija u 20-tom stoljecu je putem svojih savremenih aparata otkrila neoborivu istinu a to je da je mijesto na kojem se odvila borba izmedžu bizantije i perzijanaca kod palestine na naj nižem mijestu morskog nivoa na zemaljskoj kugli. Mi smo nebo moci svojoj sazdali, i mi smo uistinu oni koji ga šire(Az-Zariyat,47). Nauka je tek u 20-tom stoljecu došla do istine da se svemir širi. I Sunce se krece do svoje odredžene granice to je odredba Silnog i Sveznajuceg(ya -sin,3&) To se uci u osnovnoj školi. ON je za vas sve što postoji na zemlji stvorio zatim je svoju volju prema nebu usmijerio i kao sedam nebesa ga uredio ,on sve zna(Bekare,29) Iovo se uci u osnovnoj školi a sedam nebesa iznad zemlje: TROPOSFERA. STRATOSFERA. OZONOSFERA. MEZOSFERA. TERMOSFERA. JONOSFERA. EGZOSFERA. - SLAVA Allahu uzvišenom I noc i dan njegovo su dijelo, Sunce i Mijesec i svi oni nebeskim svodom plove(AL-anbiya33) 100% dokazano da u svemiru nebeska tijela plivaju u njemu - a ne se zakaceni!!! I Gvoždze smo spustili, u kome velika snaga i koje ljudima koristi(Al-Hadid25) Naucna cinjenica koja je dokazala da gvoždže nije zemaljskog porijekla vec sa zvijezda koje se zovu super nova gdje vladaju ogromne temperature .Poslije raspada tih zvijezda kojih ima još neki dijelovi su davno pali na zemlju znaci sa neba spušteno kako Allah kaže, uostalom broj ajeta je 25 što odgovara broju hemijske tabele gvoždza .Slava Allahu Pustio je dva Mora da se dodiruju i izmedzu njih je pregrada i oni se ne miješaju (Er-Rahmaan19,20) Naucnici su otkrili da se mora spajaju ali i da se ne miješaju tako što na tim mijestima gdje postoji razlika u slanitetu vode pa i ribe dodzu do tog mijesta i vrate se nazad a ribe iz drugog mora takodzer dodzu do tog mijesta pa se vrate nazad što je dugo posmatrano i izucavano. Slava Allahu koji je objavio k*r'an!!!! |
|
![]() |
|
hardcore ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Prevod po sopstvena zelba
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Danyal1907 ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 27.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Nekoi luge ovde idat da gi omalozuvaat drugite ,ili se potpolno neuki .Ako si ti hristijanin treba da znaes deka sprema Biblijata zmiite zboruvaat ,no ako si tolku ekspert te molam kazi mi samo na koj jazik zborel zmijata:
Prva Mojsijeva 3:1-5 |
|
Covek koj ne pravi greski obicno ne raboti nisto-Phillips
|
|
![]() |
|
hardcore ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Sto pretstavuva tuka zmijata i koja e nejzinata cel,razmisli si....ne si mal.A jas ne omalovazuvam nikogo,tuku samo direktno ja kazuvam vistinata.Ako toa boli....neka te boli!I ajde pametna ptico,objasni go ova:
Bukhari,vol.5 kniga 58 br.188 Od 'Abr bin:"I jas ja vidov majmunkata opkolena od drugi majmuni.Site ja kamenuvaa nea zosto skrisno imala seks so drug mazjak majmun.Duri i jas im se pridruziv da ja kamenuvame zaedno"!
I sega koj kogo omalovazuva???Da dozvolam ovie neandertalci da mi bidat vodici vo verata???Nikogas!!!
|
|
![]() |
|
Danyal1907 ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 27.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44 |
ako razmislam za zmijata (i znam deka ubavo razmisluvam ) togas i ti razmisli za mravkata a ne mi odgovori na koj jazik zboruval zmijata
|
|
Covek koj ne pravi greski obicno ne raboti nisto-Phillips
|
|
![]() |
|
temimi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Toa moze u vasata knigicka, a vo nasata kniga ne stoi taka, osven ako ne si naucil arapski preku nokj? Neeee, nego se sluzis so netocni informacii od brosurickite vasi nameneti za omalovazuvanje na muslimanite, a ustvari sami se omalovazuvate!!!
Sonceto e izvorot , a Mesecinata reglektor, a toa mnogu dobro e objasneto!
I nikakvi zastitnici osven Bog ne se priznavaat! Toa so zvezdite, moze po vasite crkvi ima slikicki od horoskopski znaci i slicni gluposti!
So te mrzi be, vrska nemas od zivotot!!
|
|
![]() |
|
So te mrzi be, vrska nemas od zivotot!!
Vrati se po postovite malku,da vidis na kolku lagi vo k*ranot nikoj ne mi odgovori.I tocno e deka zvezdite gi smeta k*ranot za zastitnici,tocno pisuva deka sonceto i mesecinata se vrtat okolu zemjata(Yazbahun).Ne sviri violina,tuku ako imas nesto pametno-kazi ako ne-MOLK!!!!
![]() |
|
![]() |
|
Objasni kakoAbr ibn gi videl majmunite kako kamenuvaat majmunka zosto na nejziniot mazjak mu izvrsila preljuba,pa i toj so majmunite pocnal da ja kamenuva????(bukhari,vol.5 kniga 58,br.188).Pa samo zaostanati mozat vo ova da veruvaat,a nie toa ne sme
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
"A be i zivotnite sfatile kako treba, a vie nisto ne sfakjate!
Stariot zavet otvori i citaj!Ako ne sfatis, poloso od majmun si!"
Moze toa sakal da ti kaze covekot a ti ne go razbiras
![]() |
|
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
|
![]() |
|
Bismillahirrahmanirrahim Elif lam mim Poraženi su Bizantinci. U najnižoj zemlji, a oni ce nakon svog poraza, pobijediti(k*ran 30/1,2,3) Današnja tehnologija u 20-tom stoljecu je putem svojih savremenih aparata otkrila neoborivu istinu a to je da je mijesto na kojem se odvila borba izmedžu bizantije i perzijanaca kod palestine na naj nižem mijestu morskog nivoa na zemaljskoj kugli. Eve ti ispolneto prorostvo, jasno i glasno! Sega?
|
|
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
што точно е овде исполнето? дека биле поразени, или дека победиле?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Uste eden nepismen risjanin, kako u vreme koga doagjaa turcite, pa im otvorija koli, hamami da se banjaat (da ne setaat so kafeavo na gakjite), civilizacija, patista, vodovod, zeleznica....
no, nepismeniot e nepismen....
zatoa ostanalo, na neuk covek najtesko e vistinata da mu ja objasnis!
|
|
|
|
![]() |
|
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
svashta uste so nema da procitas..
![]() |
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
![]() |
|
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
odi tamu u arabija od kaj si i doshol peci se vo pustinata ne si ti za int
![]() ![]() |
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |