|
Влез на компјутерот од било кој друг компјутер |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
kire_bt
Нов член Регистриран: 02.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тој таков е како што барам??
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да само ип адресата и пасворд има и готово му влегуваш во компјутерот. Ама на двата компјутери треба да го снимиш програмчето.
|
|
Jovan.74
Сениор Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еххх... тоа е глупо, може и преку Remote A. на MSN. Ако има некој што не мора да биде на двете места снимен и да не мора да те прифати, па да му буричкаш... знаеш некој таков? |
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So se zamarate so ovie raboti... Sakate da prasate kako e da se provali vo drug pc, a toj da ne znae... A sto ako ne e na net togas.. Kako ke mu doznaete Mac adresa na pc-to, so IP samo ke se slikate.. Ip e promenliva rabota ako e na ADSL... samo static IP ke vi dade precizna slika, no Mac adresata ako ne ja znaete nisto togas... Btw... samo backdoor ke vi ovozmozi pristoen vlez na nekoe pc, da raboti kako stelt, no antivirusot ke go sredi toa odma.
Znaci vlez direkten moze samo so dozvola od userot. |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво кажа другарчето . А има и програмче со кое исто само му праќаш еден фајл и можиш да му влегуваш кога сакаш. |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислиш му праќаш фајл преку некоја чат програма и потоа се активира таа друга програма?-А Фликс?
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да на тоа мислев ако сакаш ќе го побарам програмчето ќе ти дадам линк. Aма има некој антивируси што го детектираат . Изменето од Flix - 07.Декември.2009 во 19:40 |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама проблемов е што скоро ите антивируси ќе го детектираат одма,и најверојатно ако не се случи тоа самиот корисник ќе сети дека некој му чепка додека е вклучен.
Плус после исклучување се губи трагата или не? LogMein мислам дека е најдобар за далечинско управување со друг корисник,додека се ова другово не ми гледа за многу корисно,секој понапреден корисник одма ќе сети дека нешто со компјутерот не му е во ред. Плус гарантирам дека Касперски или Битдифендер одма ќе го препознаат како вирус. |
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да тоа најнормално дека подобрите анти вируси односно интернет сеќурити . И одма секој можи да сети, да не зборуваме за некој понапреден :) Најмногу можи да се употреби за да му средиш на некој компјутер така да незнам зошто толку филм си прат некој дечки овде дека кузнеј што можиш да правиш без да бидиш осетен. |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па тоа и ми е муабетов.
Еве на работа имам LogMein со кој се врши повремена контрола или нешто поважни администраторски функции,и при секое вклучување компјутеров се кочи а се е сосема како да речам не знам,ајде легално и со знаење. Е сега можам да замислам како ќе се збуни некој компјутер кога ќе му се приклучиш од непознат корисник,па антивирусот шок ќе доживее и узбуна ќе крене а камо ли да му копаш во податоци и слично. Не знам кој им го буши паметот на луѓево со хакирање и влез во друг компјутер без знаење на корисникот |
|
|
Jovan.74
Сениор Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе остај што ќе се сети секој и што анти вирусот ќе препознае, туку не е ни тоа едноставно како Remote A. ги жалам тие што се излажале дека така се влегува во друг компјутер
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja edvaj i vo mojov vleguvam ponekogash ,..a nee.....
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Или едноставно инсталирај апачи сервер ако има статичка ип адреса :) и наместимуго пуштен цело време на некој што не разбира стави се на share и гледај му се шо сакаш
|
|
ZokiBoSS
Сениор Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Едноставен начин би препорачал TeamViewer, доколку е REMOTE SUPPORT. А ако сакате да бидите хакери, најубо се прај бач скрипта шо би креирала администратор јузер на другиот компјутер, и отвора порт за телнет конектирање, али ПАК треба некој да ја стартова таја програма. Сепак треба да работите конзолски, преку “црното“ :) .. али малце од антивирусите се бунат при креирањето на јузерот/отворање на портот. Шо значи најбезболно е така :)
|
|
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |