IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БОГ- МОЖЕ ЛИ ДА СЕ УМОРИ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БОГ- МОЖЕ ЛИ ДА СЕ УМОРИ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 12:31
Па тоа е типичен твој коментар на одговор од кој немаш излез.

Ако смеењето е здраво, па макар било и смеење над сопственото незнаење... Wink
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 15:19
mist,

Ako si gi chital moite poranesni komentari ke znaes kakov e mojot stav prema reigiite i prema pisanijata i prema "avtoritetite" od sekakov kov, pa ke go znese i mojot stav prema Stariot Zavet.

Ama bidejki ne znaes...

Ne sakam sega da gi povtoruvam bidejki toa bi bilo uzurpacija na prostorov i ne bi bilo fer prema site drugi chenovi tuka.

Tuku jas bi te prasal otvoreno i baram iskren odgovor od tebe:

- Dali go mrazis Hristijanstvoto i zosto?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 16:32
Originally posted by аџија аџија напиша:

Тие што ти велат да го оставиме Стариот Завет, не се верници.

Originally posted by аџија аџија напиша:

Тоа го велат луѓе кои и самите признаваат дека не се христијани, како Мессингер, Анакин, и други... Значи прави разлика те молам со кого разговараш.

Јасно ми беше за Стариот Завет, еве аџија ми го разјасни тоа.

а за христијанството, вака

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

toa bi bilo uzurpacija na prostorov i ne bi bilo fer prema site drugi chenovi tuka.

што подразбира, отвори тема и прашувај тамо, или прати  ЛП па ќе ти одговорам.
Ако имаш нешто за темата, повели.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 22:51
mist,

Nemam vreme za gubenje vo besplodni muabeti i ubeduvanja bidejki gledam deka tebe ne ti e do konverzacija, tuku sakas da go diskreditiras Hristijanstvoto i da dokazes nesto drugo.

Zatoa prestani da vrtis naokolu i izjasni se sto ti e celta.

Kako prvo odgovori na prasanjeto koe ochigledno go izbegnuvas:

- Dali go mrazis Hristijanstvoto i zosto?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 23:20
Messenger,  I love  the one who loves me !  here is your answer. 
And, sure, i am for conversation, be sure about that, OKAY?
thank you.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 23:30
thank you mist for sharing with us your gracious knowledge of the english language, which is surprising, given the average level of inteligence inherent in each of your posts in the macedonian language. I will consider this surpise a generous improvement of the translation services available online, for free off course...

God Bless...Big%20smile
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 23:39
Aj pisajte makedonski i ne se c'lamete
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 23:47

ja ne pojnomajem Big%20smile

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 23:52
Originally posted by harbur harbur напиша:

temata znaete sto e?

Ислам и нелогичности?
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:01
koi sme nie da diskutirame dali on moze ili ne
prasaj go nego
ako saka kje ti odgovori sto sakal so toa da napravi i zasto taka napravil
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:12
Originally posted by harbur harbur напиша:

adzija da li Bog moze dqa bide ranet? ili pijan ? gledaj na temata i ke  ti bide za koj Bog se odnesuva?

ako ne znaes jas ke ti dokazam nema beganje od mene uzivaj

Дали може да биде ранет? Да. Пијан? Не. Затоа што тоа е неморално дело, а Бог е совршен. Не прави неморални дела, бидјеќи тоа би несовршено. А тој е совршен и прави совршени дела, како што беше неговото освојување на човечките срца со својата љубов кон нив, и сопственото страдање за нивно искупување...

Хехехееј, још један туш! Big%20smile
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:13

vo pravo si
neveruvam vo tie vasi knigi
no interesno ni e vaseto prepukavanje i ako
mi izgleda bezpredmetno od moja strana

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:14

Da bide  ranet da? Neli e toa svojstvo na slabost i nemok? Ahh jadno tvoe veruvanjeeee

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 00:17
Pijan ne?Spored tvojava logika moze da  e i pijan i pak da pravi trezni dela.Ahh  glupostii breee.Kako da ne bidam zahvalen na ALLAH sto me spasil od ovie gluposti.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.