|
Вистината за таканаречените "национални чувства" |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | ||||||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Јас го сфаќам Зоран и се согласувам со неговите ставови.И така ќе стани еден ден, пред Господ нема нација и народност.Ама то мора да дојди по природен пат, со еволуција на човековата свест, се друго би резултирало со абоминации од видот на комунизмот и анархизмот, деца на новиот светски поредок.
Изменето од DragancoLeskoec - 03.Ноември.2011 во 18:37 |
||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Amin.
No onoa shto nekolkumina tuka sakame da nadopolnime e deka istoto vazhi i za site onie iljadnici chovekotvorbi koi denes gi narekuvame veruvanja i religii. |
||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Конечно, после неколкуте твои постови (и мои одговори) за прашања и недоумици во врска со нацоиналноста ... :
... со следниов твој пост... :
... и самиот го даде одговорот на твоето прашање: „Кој ги поделил луѓето, кој ја наметнал нацијата?“ Сосема друга работа е зошто тоа го направил. Сигурно имал некоја цел. А ваше е, како верници, да се покорувате и беспоговорно да го прифаќате тоа што е пишано во библијата и да не ја преиспитувате божјата воља за тоа зошто нешто направил? На крај да резимираме. Ти, како верник, си должен да ја почитуваш библијата и божјата воља. А божјата воља е ти да зборуваш македонски јазик, да живееш во Македонија, со еден збор - по националност да бидеш македонец. Прифати го тоа. Во спротивно, ти не само што ќе се залажуваш дека не си македонец, туку ќе се залажуваш и дека си верник. |
||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Многу бедасто да се зборува за национални чувства,кога поготово се седи под јорган и се следат настаните како од глувчешка дупка.
Луѓе лежеле по затвори и страдале па со ДОБЛСТ и премолчување ,го поминувале животот,давај ќи се од себе за оваа земја, и Сега одеднаш лажни ПАТРИОТИ и НАСЛЕДНИЦИ на УДБАШКИТЕ структури преземај ќи ја власта ДРКААТ за ПАТРИОТИЗАМ и делат часови по политика единство и како треба да си ја сакаме земјата. Тие истите душегрижници,кога го градевме ова,а поготово нивните деца се криеја и се школуваа како агенти во странски држави ,со крадените пари од нивните родители(ЦРВЕНАТА БОРЖУАЗИЈА) и сега стигнаа власт да делат,а неможат по инаку сами се издаваат со сопствената политика на АРАМИЛАК,НАЗАДУВАЊЕ и ЛАЖНА и ПРИВИДНА Слика на убаво(убаво е само за нив и нивните семејства). И најбедасто е што се кријат сега по најново во ВЕРАТА и Светото писмо,кое нема врска со НАционални чувства и овдешните случувања, но така е кога се мешаат Баби и Жаби,па се се треска,само да се зборувало како другите не се во право,а сега се од ВАС почнува.(лажни пророци,ги имало во Библијата. |
||||||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||||||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |