IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - 700 евра казна за (наводно) пцуење на Груевски?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

700 евра казна за (наводно) пцуење на Груевски?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 13:18
Е ова ми оди на нерви со нашите медиуми-бомбастите насловилутина

Двајца се пцуеле, премиерот се навредил

Замина премиерот 5-6 километри и тој го фати другаров за раменици исто како криминалец, како убиец - зошто го пцуеш премиерот?
Спасовски тврди дека полицаецот кој не им се претставил ги прашувал од која партија се од ВМРО од СДСМ или од ДУИ.
- Син ми уште не дошол на суд, а полицијата вика дека треба да плати 700 евра казна - додава Фета Таири, татко на Агим Таири.
Јасно и гласно е дека некој си полицаец го привел по заминувањето на премиерот, а судот за прекршоци му пресудил.
Значи не го тужел премиерот,тој сигурно  не ни знае дека се случило нешто ваквоизненадување
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 14:42
А зошто таков закон е донесен 2007 година...И такви казни...Па и за диктаторите...тие ништо не знаат, па и фашистите за холокаустот...Секогаш е виновен некој друг...Каде живееме ние...не ни е нешто јасно???Интересно...Мене се ми е јасно...и тоа не од сега...
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 15:46
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Originally posted by ultra ultra напиша:

Експресноста на судот е баш поради тоа што е странски државјанин. Дури и македонски државјанин ако направи на пр. сообраќаен прекршок а е со странски таблици и странска возачка иде на експресен суд.

Мене ме запрепастува друго- ОК ако праел бељи, но што откако ќе  се замеша амбасадата на земјата чив државјанин е и кога со сведоци ќе докаже дека не пцуел никого-ко  што тврдат тој и сведоцитезбунетост
Експресно ќе му ги врататизненадување
А ако казнат некое наше бајбурче - и нема кој да застане зад него ќе му ги вратат ли парите?
Излегува дека ние домашните државјани поарно ќе биде да си земеме државјанство од некоја “јака “земја?тага

Правниот дел ќе им го оставам на покомпетентните...
Имено се работи за исказ против исказ со сведоци (се надевам дека и џандрот не бил сам) а човекот пцуел и сам си кажа.
Јасно е дека некој лаже, а кој???

Не ми се верува дека ако потегне постапка и ги ангажира белгијците дека ќе помине беспари или евентуално со неговите 700 евра во џеп.

Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 17:52
Мислам дека тие 600 евра се и премалку за пцуење, и еднаш конечно ке треба некој да не научи на ред.
Чудно за настанот е експресното судење и само една личност додека и двајцата тврделе дека меѓусебно се пцуеле што остава лош впечаток.

И 5000 евра се малку!
Homo homini lupus est...
Кон врв
Pavaroti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 18:06
За ваква работа максимум требало да се опоменат. Начекаа странски државјанин па удри
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 18:10
Бреее ако на овие им текне да праќаат инспектори и полиција на митинзи , протести , маршови итн итн ... не ќе можат парите да ги добројат од казни пишани поради пцуење на владини личности ...
О па ... мож то и им е на ум следно ...
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 18:44
Јас сакам да ги пофалим полицајците затоа што се уапсали некаков каде пцуе.Каков е овој бе?На што налича ова.Кај се наоѓа?Дошал и пцуе како каруцар.Штом има белгијско државјанство оти не оди на некој плоштад во Брисел и да почне да пцуе?

Ако ,ако.Нека тоа е за урок на сите.Оти сега на плоштадот пцуеш  ама после кога се вратиш дома какво воспитание ќе му дадеш на детето?

Тоа апсање е нов чекор кон Европа.За тоа се законите да се почитуваат.
Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 19:00
Јас сум најстрого против пцуење и било каков вулгаризам.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 19:18
Originally posted by DragancoLeskoec DragancoLeskoec напиша:

иако поради пцуење и вулгаризам неколку пати си бил баниран збунетост
чудно
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 20:41
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Originally posted by DragancoLeskoec DragancoLeskoec напиша:

иако поради пцуење и вулгаризам неколку пати си бил баниран збунетостчудно

Пу Пу не важи...
Homo homini lupus est...
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 12:59
ништо посебно...кој згрешил ќе си плати!
може и казната да си ја замени со затвор...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 17:55
Лош избор на просторот за вакви активности....кај нашол наводно да пцуе
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 19:18
Искрено...
не ми е јасно...
ај сега еве овде се дискутира на тема...
дали овие го опцуле премиерот...
или не...
ко да е тоа толку битно...
голем ... ...
и кој знае дали е така или не...
можеби навистина го опцуле...
можеби не...

ама што ли е тоа битно за народецов наш...збунетост
некој ќар од тоа ќе има ли...
или штета...
што не си гледаат своја работа...
што се замараат со такви работи...
а бе понекогаш оној Брзиот е во право...
понекогаш...

Изменето од којсумјас - 08.Февруари.2011 во 19:18
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 19:43
Evtino pominal... badijala!

Onoj irachki novinar koj mu kazha na Bush deka e kuche kasapsko i mu ja frli chevlata, dodavajkji deka toa mu go prakjaat decata na zaginatite nevini roditeli, go kaznija zatvor godina ili dve... ako go pogodeshe so chevelot mozheshe da dobie do 15 godini apsana.

A nitu go pogodi i nitu go opcu.. samo ja kazha vistinata.

A tuka se cenkame za nekakvi 700 evra za javno urivanje na likot na premierot na drzhavata... Na forumov otvoreno go narekuvaat so najpogrdni zborovi i po nekoja ubavo smislena pcovka, pa nikomu nishto ne mu fali , ushte i se zhalime na nedostatok na demokratija i sloboda na govor... vo Jugoslavija kje beshe mnogu poinaku za urivanje na likot na tatkoto na republikata Josip Broz Tilo. Togash mandatorno sledeshe apsaana, specijalna dijeta i sekojdnevno besplatno masiranje.

700 evra ja javno pcuenje na premierot kako pretstavnik na drzhavata... poeftino i od bagatela! Kaznata odmeruva kolku si ja vrednuvame drzhavava.

Изменето од Messenger - 08.Февруари.2011 во 19:44
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.