IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Најтешките моменти во животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најтешките моменти во животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 11>
Автор
Порака
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Статус: Офлајн
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 22:48
ima ama ne se anonimni zatoa shto sekoj so sekoj se poznava vo gradovite mozebi vo sk da ima nz..kazuvam za tamu kade shto znam.. kaj nas ne se anonimni i sega zamisli kolku hrabrost im treba da priznaat pred sebe si i pred drugite..samo shto mislam deka ushte ne se sfaka na seriozno a so podsmev povikot za pomosh...zalno
If you are reading this, get a life!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 22:58
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by Hedonistka Hedonistka напиша:

Da ,bukvalno psihata ili grizata na sovesta ili prashanjeto ako peshe poinaku kako ke beshe ..toa se prashanja koi shto mozat da ubijat chovek(dushevno) i da se dobie edna psihichka smrt..tochno toa koga nekoj(donor)spodeluva neshto del od tezinata na tovarot se prefrla na drugiot chovek(recipientot)koj shto ne sekogash e vistinskiot chovek i ja zloupotrebuva informacijata ..jas mislam vaka -koga nekoj ja zloupotrebi informacijata i gi iskaze site tajni toj gubi..toa shto ke izportari ne e nishto osobeno toj se predstavuva kako losh chovek koj shto ne zasluzuva doverba ne jas..na nas ni e po lesno a takvite luge obichno ne prosperiraat logichno na toa e-koga slusham deka nekoj/a ogovara prvo neshto shto pomisluvam deka koga ke se zavrtam deka i za mene go zboruva istoto i ne se otvoram pred takov chovek...
shto mislish ti kingdavid?
Sekako deka ne treba na sekoj  da mu go izlevas srceto sto i kako cuvstvuvas, tuku na onoj vo kogo imas doverba i znaes deka ti e iskren prijatel i deka ke bide socustvitelen kon tebe i deka ke te ohrabri.Ponekogas na site nas ni e potrebno vo nekoi momenti nekoj da ne soslusa i da ni dade sovet. Blaze mu na onoj sto ima vistinski prijateli.Inaku, procitav Hedonistke vo tvojot posleden post deka mislis ako e vo Makedonija covek mora da se rasipe. Ne se slozuvam so toa, covek moze da se rasipe i vo USA i vo Avstralija isto kako i vo Makedonija... lugjeto se sekade isti, faktot sto tie zemji se pobogati od nas ne znaci nisto.Mnogu e vazen faktot kakov stav imame vo zivotot i koi se nasite moralni merila i stavovi . Sto ke poseeme , toa i ke pozneeme. Pozdrav do tebe !

da taka e chovek moze sekade da se rasipe no sakav da kazam deka lugeto so problemi ne se sfakaat seriozno kaj nas ..prochitaj go podolu postot tamu imam malo objasnuvanje..povejke vnimanie mislam deka se obrnuva tamu..zalam ako po nekakov nachin sum te navredila ..pozz

Изменето од Hedonistka - 21.Јуни.2010 во 23:01
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 23:40

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Da ,bukvalno psihata ili grizata na sovesta ili prashanjeto ako peshe poinaku kako ke beshe ..toa se prashanja koi shto mozat da ubijat chovek(dushevno) i da se dobie edna psihichka smrt..tochno toa koga nekoj(donor)spodeluva neshto del od tezinata na tovarot se prefrla na drugiot chovek(recipientot)koj shto ne sekogash e vistinskiot chovek i ja zloupotrebuva informacijata ..jas mislam vaka -koga nekoj ja zloupotrebi informacijata i gi iskaze site tajni toj gubi..toa shto ke izportari ne e nishto osobeno toj se predstavuva kako losh chovek koj shto ne zasluzuva doverba ne jas..na nas ni e po lesno a takvite luge obichno ne prosperiraat logichno na toa e-koga slusham deka nekoj/a ogovara prvo neshto shto pomisluvam deka koga ke se zavrtam deka i za mene go zboruva istoto i ne se otvoram pred takov chovek...
shto mislish ti kingdavid?
Sekako deka ne treba na sekoj  da mu go izlevas srceto sto i kako cuvstvuvas, tuku na onoj vo kogo imas doverba i znaes deka ti e iskren prijatel i deka ke bide socustvitelen kon tebe i deka ke te ohrabri.Ponekogas na site nas ni e potrebno vo nekoi momenti nekoj da ne soslusa i da ni dade sovet. Blaze mu na onoj sto ima vistinski prijateli.Inaku, procitav Hedonistke vo tvojot posleden post deka mislis ako e vo Makedonija covek mora da se rasipe. Ne se slozuvam so toa, covek moze da se rasipe i vo USA i vo Avstralija isto kako i vo Makedonija... lugjeto se sekade isti, faktot sto tie zemji se pobogati od nas ne znaci nisto.Mnogu e vazen faktot kakov stav imame vo zivotot i koi se nasite moralni merila i stavovi . Sto ke poseeme , toa i ke pozneeme. Pozdrav do tebe !

da taka e chovek moze sekade da se rasipe no sakav da kazam deka lugeto so problemi ne se sfakaat seriozno kaj nas ..prochitaj go podolu postot tamu imam malo objasnuvanje..povejke vnimanie mislam deka se obrnuva tamu..zalam ako po nekakov nachin sum te navredila ..pozz

Dobro, vo pobogatite zemji imaat vreme povekje da se zanimavaat so lugjeto i so nivnite problemi i se soglasuvam so tebe . Kaj nas se se sveduva na gola bitka za prezivuvanje, iako vo posledno vreme ima podobruvanja vo taa nasoka.

Ne si me navredila po nikakov nacin, taman rabota ... Golem pozdrav do tebe големо%20гушкање
Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 23:41
Не е лесно повторно да минуваш по истиот пат,па макар и низ сеќавањата...секој спомен ја буди болката која не минува туку само демне во некое ќоше од душата и чека нешто да ја чепне  за да може повторно да ја покаже силата... тешко ми е да ги преживувам повторно тие моменти...и самата помисла на нив предизвикува незапирлива река солзи..
тешко ми е кога се присетувам...деновиве пред неколку години... еден телефонски повик..... почина татко ти,некој рече... кој беше-и ден денес не се сеќавам(а можеби одбивам да се сетам)... Не се сеќавам на ништо потоа... мозочен удар, не можеа да му помогнат,мртов на место-се вртеа зборови додека јас немо ја држев слушалката сакајќи да вреснам дека не смее така, дека не може да е мртов...па утрото отиде на работа весел и расположен,не може да е мртов затоа што утре е роденденот на син ми,роденден на внукот...на првото внуче
Како низ магла ми е и денот на погребот...  наместо  гости- некој ме влече насекаде... потврди за смрт, обдукција-да или не, гробно место, сандак...Боже,ќе има ли крај... Не се сеќавам ни како издржав,ни како издржувам и ден денес кога бескрајно ќе ми затреба,а се што добивам се само болка и празнина...

Вториот тежок момент - дијагностицирањето на болеста...Не знам како ги преживеав и тогаш тие денови...биопсија, чекање резултати,операција,пак чекање резултати... ха, зарем е можно, нешто што обично им се случува само на другите да ми се случи мене? зарем резултатите во ракава се мои?Кој би можел да ми помогне во тие моменти? Зарем некој би знаел да каже зборови на утеха,на поткрепа, на подршка... што би ми рекол?

среќа си се изнаплакав барем додека пишував... не ми олесна..не знам ни зошто пишав... ме потикна исповеста на зен... само што , за разлика од него и повеќемината од вас овде, не се сложувам дека болката со тек на време минува... Болката е иста...само чека момент да излезесреќа

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 23:52
Originally posted by BiBi_G BiBi_G напиша:

Не е лесно повторно да минуваш по истиот пат,па макар и низ
сеќавањата...секој спомен ја буди болката која не минува туку само
демне во некое ќоше од душата и чека нешто да ја чепне  за да може
повторно да ја покаже силата... тешко ми е да ги преживувам повторно
тие моменти...и самата помисла на нив предизвикува незапирлива река
солзи..
тешко ми е кога се присетувам...деновиве пред неколку години... еден телефонски повик..... почина татко ти,некој рече... кој беше-и ден
денес не се сеќавам(а можеби одбивам да се сетам)... Не се сеќавам на
ништо потоа... мозочен удар, не можеа да му помогнат,мртов на место-се
вртеа зборови додека јас немо ја држев слушалката сакајќи да вреснам
дека не смее така, дека не може да е мртов...па утрото отиде на работа
весел и расположен,не може да е мртов затоа што утре е роденденот на
син ми,роденден на внукот...на првото внуче
Како низ магла ми е и денот на погребот...  наместо  гости- некој ме влече насекаде... потврди за смрт, обдукција-да или не,
гробно место, сандак...Боже,ќе има ли крај... Не се сеќавам ни како
издржав,ни како издржувам и ден денес кога бескрајно ќе ми затреба,а се
што добивам се само болка и празнина...

Вториот тежок момент - дијагностицирањето на болеста...Не знам како ги
преживеав и тогаш тие денови...биопсија, чекање резултати,операција,пак
чекање резултати... ха, зарем е можно, нешто што обично им се случува
само на другите да ми се случи мене? зарем резултатите во ракава се
мои?Кој би можел да ми помогне во тие моменти? Зарем некој би знаел да
каже зборови на утеха,на поткрепа, на подршка... што би ми рекол?

среќа
си се изнаплакав барем додека пишував... не ми олесна..не знам ни зошто
пишав... ме потикна исповеста на зен... само што , за разлика од него и
повеќемината од вас овде, не се сложувам дека болката со тек на време
минува... Болката е иста...само чека момент да излезесреќа

Blagodaram shto spodeli so nas najtesh*te momenti od tvojot zivot..bolkata ne pominuva nikogash no zboruvanjeto za nea pomaga ..rabotite shto se sluchile ne mozat da se promenat..mozebi za prv pat si ja izlevash dushata kako tekst mozebi ne..no zoshto bolkata da izleze pod druga forma kako bolest namesto so zboruvanje za nea..koga chovek si sobira so sebe sekako deka eden den ke pukne ili bolkata ke zazeme forma na bolest..tochno vrz toa sakam da pomislish..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2010 во 23:58

Bibi G, ti si Nepopravliv Optimist. Ke se molam na BOG da bides silna i optimisticna sekogas .големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 00:11
Сосема се сложувам дека болката може да излезе и во форма на болест... Постојат низа болести предизвикани од болка, стрес, потиснати емоции,страв,бес,омраза... За тие ситуации ни е потребна помош,пријател, некој во кој веруваме безрезервно и кој ќе умее барем да не’ ислуша ... Стручна помош,зошто да не...
Сепак, кога зборував за себе,не мислев на тоа... ја спомнав како вториот најтежок период од животот... болест од сосема друго потекло големо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 00:15
Originally posted by BiBi_G BiBi_G напиша:

Сосема се сложувам дека болката може да излезе и во форма на болест... Постојат низа болести предизвикани од болка, стрес, потиснати емоции,страв,бес,омраза... За тие ситуации ни е потребна помош,пријател, некој во кој веруваме безрезервно и кој ќе умее барем да не’ ислуша ... Стручна помош,зошто да не...
Сепак, кога зборував за себе,не мислев на тоа... ја спомнав како вториот најтежок период од животот... болест од сосема друго потекло големо%20гушкање

Te razbrav Bibi G , no bidi jaka i optimisticna kakva sto znaes da bides pa  sto i da bide vo zivotot. Nikoj ne e bez nevolja i sekoj si go nosi svoeto breme . Golem pozdrav do tebe !
големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 00:17
se ke bide vo red
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 00:26
среќа  prethodniot post ne se odnesuvase licno do nikogo ... onaka pisav,sakav da se nadovrzam na Hedonistka,vo vrska so bolestite koi se javuvaat kako posledica na bolka,stres i sl... големо%20гушкање

Jasno mi e deka i sekoja planina si ima svoja tezina... Jas, zaedno so mojot nepopravliv optimizam koj mi e verna druska odsekogas,nekako se snaogjame i uspevame da se izborime ... sega za sega...
Pozdrav i sekoe dobro големо%20гушкање

Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Локација: Macedonia
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 01:44
Тешки и најтешки моменти.....е сега се судирам.... до сега мислев дека е тешко,ама имало од тешко уште потешкооооо.А што ме чека несакам да мислам.Растев во здрава средина,здрава мислам без посебни проблеми,една на мајка и татко,работев заработував за себе се омажив и живеев нормален живот.И почнаа моите проблеми,прво сопругот без работа па јас, ама благодарение на моите родители беше некако ОК.Сега неможам да се пофалам најтешките моменти ми се сега.Сега затоа што го изгубив татко ми,не затоа што ми помагаше што ми беше подршка во мојот живот,него он важеше за човек како што ретко се рага,тоа го викаат сите што го познаваа.Мајка ми е скршена,незнам дали вреди да ја тешам со зборовите дека така требало да биде,и мора ние да живееме што сме останати.На почеток мајка ми викаше мора еден прв да оди,не може двајцата наеднаш или самата се тешеше мислејќи дека ќе и биде полесно ама не е, од ден на ден е се потешко еве 2 год.Мажот ми израснал мегу разведени родители,мојот татко му беше и негов татко и тогаш свати што значи родител,што изгубил од неговите родители.Е сега ми се најтешките моменти и си викам барем да имав брат или сестра може ќе ми беше полесно.За некоја година ќе ја изгубам и мајка ми и ќе останеме само јас и мажот ми без никој.Страв ме фаќа.....
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 02:15
Најтешки....кога еден братучед пробуваше да ме пипка,беше кај нас како постар да не чува додека моите беа на гости,се преплашив врискав и вртев да ги добијам каде што беа се сеќавам добро на се ина сите мисли кои ми поминаа за него....(мислам и не го прати до денес некоја среќа )

Кога замина татко ми во војната 2001,секојдневно слушав колку има загинато,среќа жив е.

И кога почина братучед мој во сообраќајка на неговиот 21-ви роденден.

Изменето од mrzla - 22.Јуни.2010 во 02:16
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 02:16
tie shto pochinale sekogash ke ni nedostigaat i sekogash koga si spomnuvame za niv neshto dlaboko vo srceto ne pecnuva...no moze da se sekavame na ubavite migovi pominati so niv tie ostanuvaat..tie ne hranat i tie spomeni ni davaat sila za ponatamu...kako shto tatko ti imal sila da prodolzi koga pochinal negoviot tatko taka treba da prodolzish i ti..da najdesh vo sebe si motiv i da soberesh sila ..se vo ovoj zivot e borba..te razbiram no mislam deka nema potreba da se plashish ..toa shto treba da se sluchi ke se sluchi.. gledaj na toa shto ti imash nekoj so sebe si ,nekoj shto te saka i podkrepuva ..nekoi nemaat ni takov chovek do sebe si..
za sekoe neshto treba vreme..bidi silna i misli pozitivno se ke si dojde na mestoto mozebi nema da e kako porano,mozebi ke e novo,razlichno,no ke bide vo red i bidi mi pozdravena i ti blagodaram za tvoeto spodeljuvanje
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 02:20
Kako kje ostanesh bez nikoj?

A shto e mazh ti?

A shto si ti za nego?

Pa, kje dojdat i deca...

Iako taka mnogu pati izgleda, no chovek nikogash ne e sam, dokolku toa samiot ne go odredi.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,223 секунди.