![]() |
|
Комуникација |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Автор | ||||||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
Nasite setila i nacinot na koj gi primame drazbite
![]() |
||||||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||||||
![]() |
||||||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
|||||
не, не
мислев на методот на пренесување на пораката. значи, по тебе се сетилата? мислиш на чувствата? |
||||||
![]() |
||||||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|||||
Da sekako....
Metod nema niti ke se izmisli....mozebi vo edno klonirano opstestvo kade ke ne rakovodat od centralniot PC....kako mi odi rabotata i nataka odime.... ![]() I ne mi odgovori kako gi biras svoite prijateli? ![]() |
||||||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||||||
![]() |
||||||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
|||||
не ги бирам моите пријатели Џош, на мене сите ми се пријатели. ги бирам само оние кои несакам да ми се пријатели, ама тоа го правам само кога морам и кога немам друг избор |
||||||
![]() |
||||||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|||||
Wrong answer. ![]() |
||||||
![]() |
||||||
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
|||||
Znaci tebe te opkruzuvaat sekakvi luge samo zatoa sto imas nekoja korist od niv,i se dodeka e taka go zaluzuvaat mestoto kako tvoi prijateli a posle koj gi shisha....ili dodeka mi vrsat rabota neka se posle ne postojat za mene....BRAVO....alal da ti e ![]() ![]() ![]() |
||||||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
назад на темата
![]()
|
||||||
![]() |
||||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|||||
За лична муабети комуницирајте на ЛП, не ги расипувајте темите.
![]() |
||||||
![]() |
||||||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|||||
Sekoja komuna ili organizirano telo mora da komunicira za da opstane.
Bidejki za nas ne postoi Apsolutna Vistina i s'e e samo interpretacija na percepiranoto. Razlikite i nedorazbiranjata okolu sodrzhinite se dolzhi na taa relativnost. I tokmu toa e poentata na mitot za Vavilonskata kula, se razbira, togash iskazhana so nekogashna terminologija.
Sekako deka komunikacijata e vazhna inaku socijalata nema da opstane. Do podobra komunikacija se doagja so zaednichko dogovaranje i doagjanje do koncenzus okolu nash*te interpretacii.
Potrebno e da sme zapoznaeti so zaednichkite dogovori i koncenzusi i dosledno da gi sledime. Samo koga komunicirame poagjajkji od tochno odredeni zaednichki osnovi mozheme poprecizno da se razbereme. Sekako, toa ne pridonesuva da se osoznae Vistinata kako nekakva Apsolutna Vrednost, tuku ovozmozhuva doznavanje na relativnata vistina od nash*te interpretacii - shto tochno mislime vo megjusebnoto komuniciranje. Problemite se javuvaat bidejki mislime deka postoi Apsolutna Vistina, deka tokmu nie ja znaeme, a drugite se vo zabluda (zarem ne ste zabelezhale kako onie koi se slozhuvaat so nas ja znaat Vistinata i deka se mnogu pametni, inteligentni i mudri? ![]() Seto toa e mnogu ednostavno i ako se razbere togash ischeznuva frustracijata rodena od iluzijata za znaenjeto ili doznavanjeto na Vistinata i nemozhnosta na nejzinoto spodeluvanje preku vzaemna komunikacija. Изменето од Messenger - 03.Мај.2010 во 21:04 |
||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
И јас се сложувам, сметам дека комуникацијата, дали субјективно (сам со себе) или релативно (со другите) мора да постои. Особено се важни и двата вида на комуникација. Човекот мора да комуницира и „самиот со себе“ ![]()
мислам дека доволно се изјасни за Вистината во претходните теми, да не ја расипуваме сега и оваа ![]() Која е поентата за Вавилонската кула? каква врска има вистината со неа, те молам доизјасни се, тешко поврзувам нешто денеска.
Меси, дај кажи какви се тие договори? Има ли некои посебни услови за да се разбере човек? Мислиш да знае да зборува определен јазик...?
дури и кога лажеме? ![]()
мене Меси Исус не ми личи на заблуден човек кога распнан на Крстот му велел на Татка си, „Прости им Боже, незнаат што прават“ . за тоа не ми беше потребен никаков договор, тоа го знам како вистина уште од мало дете. А како мало дете не бев нешто интелегентна или паметна, бев како и сега, човек со просечен ум и разум.
На мене ми е многу едноставно, исто како што ми е едноставно дека белата боја е бела. ![]() изгледа ти имаш некој проблем, па имаш потреба да ги комплицираш работите наместо да ги поедноставнуваш. впрочем, мислам дека комуникацијата и кон тоа се стреми, да се поедноставнува, се со цел да се долови целосната веродостојност на содржината, затоа секој ден зборовите се скратуваат, се смислуваат поконкретни термини и сл. исто како што и на бебето не му треба јазик за да се разбере со мајка си. но, тие се многу „едноставни работи“ ![]() Изменето од connected - 03.Мај.2010 во 23:12 |
||||||
![]() |
||||||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|||||
Koj medium go koristish koga opshtish so tvojot Car od Carstvoto nebesko ? Изменето од eptendosadno1 - 03.Мај.2010 во 23:26 |
||||||
![]() |
||||||
|||||
аман бе човеци, па јас не сум темата ![]() се шегувам, не ти треба ништо освен да си го отвориш срцето, да бидеш искрен со себе, да го побараш Бог искрено во себе и самиот ќе видиш колку е едноставна таа „комуникација“ ![]() додуша, незнам дали е поедноставно само да го прифатиш или ова претходново ![]() како и да е, веројатно чувствата. Изменето од connected - 03.Мај.2010 во 23:31 |
||||||
![]() |
||||||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|||||
Uf , ne sum tolku strucen vo taa oblast , toa bi mu go prepushtil na Zan Mitrev , on e ekspert za otvarawe na srca . Jas samo prashav za mediumot a ne kako da go najdam boga , vo sebe . Ej imam podstanar vo sebe , divo vselen ![]() ![]() Svashta !!!!! |
||||||
![]() |
||||||
|||||
![]() Изменето од connected - 04.Мај.2010 во 00:27 |
||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |