IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Комуникација
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Комуникација

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
Автор
Порака
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:18
Nasite setila i nacinot na koj gi primame drazbiteсреќа
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:20
не, не
мислев на методот на пренесување на пораката.

значи, по тебе се сетилата? мислиш на чувствата?
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:22
Da sekako....

Metod nema niti ke se izmisli....mozebi vo edno klonirano opstestvo kade ke ne rakovodat od centralniot PC....kako mi odi rabotata i nataka odime....голема%20насмевка

I ne mi odgovori kako gi biras svoite prijateli?намигнување

“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:23
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Da sekako....

Metod nema niti ke se izmisli....mozebi vo edno klonirano opstestvo kade ke ne rakovodat od centralniot PC....kako mi odi rabotata i nataka odime....голема%20насмевка

I ne mi odgovori kako gi biras svoite prijateli?намигнување

не ги бирам моите пријатели Џош, на мене сите ми се пријатели. ги бирам само оние кои несакам да ми се пријатели, ама тоа го правам само кога морам и кога немам друг избор
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:24
Originally posted by connected connected напиша:

не ги бирам моите пријатели Џош, на мене сите ми се пријатели. ги бирам само оние кои несакам да ми се пријатели, ама тоа го правам само кога морам и кога немам друг избор

Wrong answer.намигнување
Кон врв
butterflyM55 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
***PEPE***

Регистриран: 17.Ноември.2008
Поени: 3399
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterflyM55 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:26

Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Da sekako....Metod nema niti ke se izmisli....mozebi vo edno klonirano opstestvo kade ke ne rakovodat od centralniot PC....kako mi odi rabotata i nataka odime....голема%20насмевкаI ne mi odgovori kako gi biras svoite prijateli?намигнување

Znaci tebe te opkruzuvaat sekakvi luge samo zatoa sto imas nekoja korist od niv,i se dodeka e taka go zaluzuvaat mestoto kako tvoi prijateli a posle koj gi shisha....ili dodeka mi vrsat rabota neka se posle ne postojat za mene....BRAVO....alal da ti e
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:28
назад на темата трепкање

Некои луѓе комуницираат преку зборови, некои преку чувства, некои преку слика, некои преку знаци....ама комуникацијата мора да постои (или не?)
Ако таа бара медиум, содржина и примател, тогаш која е поентата на сето тоа?

Зошто луѓето, животните, секој жив субјект на оваа планета има огромна потреба од неа?
Што со содржината? Зошто толку проблеми околу таа СОДРЖИНА?
Зошто толку недоразбирања?
Како до подобра комуникација и дали воопшто ја сметате за важна?
Што е потребно да поседува секој медиум за да ја пренесе содржината на пораката како што треба?

Ако е поентата на комуникацијата да ја дознаеме Вистината, тогаш зошто се јавуваат толку проблеми?
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:56
За лична муабети комуницирајте на ЛП, не ги расипувајте темите.нека%20ти%20е%20срам
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 19:51

Некои луѓе комуницираат преку зборови, некои преку чувства, некои преку
слика, некои преку знаци....ама комуникацијата мора да постои (или не?)Ако таа бара медиум, содржина и примател, тогаш која е поентата на сето тоа? Зошто луѓето, животните, секој жив субјект на оваа планета има огромна потреба од неа?

Sekoja komuna ili organizirano telo mora da komunicira za da opstane.

Што со содржината? Зошто толку проблеми околу таа СОДРЖИНА? Зошто толку недоразбирања?

Bidejki za nas ne postoi Apsolutna Vistina i s'e e samo interpretacija na percepiranoto. Razlikite i nedorazbiranjata okolu sodrzhinite se dolzhi na taa relativnost. I tokmu toa e poentata na mitot za Vavilonskata kula, se razbira, togash iskazhana so nekogashna terminologija.

Како до подобра комуникација и дали воопшто ја сметате за важна?

Sekako deka komunikacijata e vazhna inaku socijalata nema da opstane. Do podobra komunikacija se doagja so zaednichko dogovaranje i doagjanje do koncenzus okolu nash*te interpretacii.

Што е потребно да поседува секој медиум за да ја пренесе содржината на пораката како што треба? Ако е поентата на комуникацијата да ја дознаеме Вистината, тогаш зошто се јавуваат толку проблеми?

Potrebno e da sme zapoznaeti so zaednichkite dogovori i koncenzusi i dosledno da gi sledime. Samo koga komunicirame poagjajkji od tochno odredeni zaednichki osnovi mozheme poprecizno da se razbereme.

Sekako, toa ne pridonesuva da se osoznae Vistinata kako nekakva Apsolutna Vrednost, tuku ovozmozhuva doznavanje na relativnata vistina od nash*te interpretacii - shto tochno mislime vo megjusebnoto komuniciranje.

Problemite se javuvaat bidejki mislime deka postoi Apsolutna Vistina, deka tokmu nie ja znaeme, a drugite se vo zabluda (zarem ne ste zabelezhale kako onie koi se slozhuvaat so nas ja znaat Vistinata i deka se mnogu pametni, inteligentni i mudri? ) i bidejki ne gi poznavame i ne se odnesuvame spored zaednichkite dogovori.

Seto toa e mnogu ednostavno i ako se razbere togash ischeznuva frustracijata rodena od iluzijata za znaenjeto ili doznavanjeto na Vistinata i nemozhnosta na nejzinoto spodeluvanje preku vzaemna komunikacija.

Изменето од Messenger - 03.Мај.2010 во 21:04
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 23:09
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Sekoja komuna ili organizirano telo mora da komunicira za da opstane.

И јас се сложувам, сметам дека комуникацијата, дали субјективно (сам со себе) или релативно (со другите) мора да постои. Особено се важни и двата вида на комуникација. Човекот мора да комуницира и „самиот со себе“ намигнување

Bidejki za nas ne postoi Apsolutna Vistina i s'e e samo interpretacija na percepiranoto. Razlikite i nedorazbiranjata okolu sodrzhinite se dolzhi na taa relativnost. I tokmu toa e poentata na mitot za Vavilonskata kula, se razbira, togash iskazhana so nekogashna terminologija.

мислам дека доволно се изјасни за Вистината во претходните теми, да не ја расипуваме сега и оваа голема%20насмевка.
Која е поентата за Вавилонската кула? каква врска има вистината со неа, те молам доизјасни се, тешко поврзувам нешто денеска.

Sekako deka komunikacijata e vazhna inaku socijalata nema da opstane. Do podobra komunikacija se doagja so zaednichko dogovaranje i doagjanje do koncenzus okolu nash*te interpretacii.
Potrebno e da sme zapoznaeti so zaednichkite dogovori i koncenzusi i dosledno da gi sledime. Samo koga komunicirame poagjajkji od tochno odredeni zaednichki osnovi mozheme poprecizno da se razbereme.

Меси, дај кажи какви се тие договори? Има ли некои посебни услови за да се разбере човек? Мислиш да знае да зборува определен јазик...?

Sekako, toa ne pridonesuva da se osoznae Vistinata kako nekakva Apsolutna Vrednost, tuku ovozmozhuva doznavanje na relativnata vistina od nash*te interpretacii - shto tochno mislime vo megjusebnoto komuniciranje.

дури и кога лажеме? голема%20насмевка

Problemite se javuvaat bidejki mislime deka postoi Apsolutna Vistina, deka tokmu nie ja znaeme, a drugite se vo zabluda (zarem ne ste zabelezhale kako onie koi se slozhuvaat so nas ja znaat Vistinata i deka se mnogu pametni, inteligentni i mudri? ) i bidejki ne gi poznavame i ne se odnesuvame spored zaednichkite dogovori.

мене Меси Исус не ми личи на заблуден човек кога распнан на Крстот му велел на Татка си, „Прости им Боже, незнаат што прават“ .
за тоа не ми беше потребен никаков договор, тоа го знам како вистина уште од мало дете. А како мало дете не бев нешто интелегентна или паметна, бев како и сега, човек со просечен ум и разум.

Seto toa e mnogu ednostavno i ako se razbere togash ischeznuva frustracijata rodena od iluzijata za znaenjeto ili doznavanjeto na Vistinata i nemozhnosta na nejzinoto spodeluvanje preku vzaemna komunikacija.

На мене ми е многу едноставно, исто како што ми е едноставно дека белата боја е бела. намигнување
изгледа ти имаш некој проблем, па имаш потреба да ги комплицираш работите наместо да ги поедноставнуваш.
впрочем, мислам дека комуникацијата и кон тоа се стреми, да се поедноставнува, се со цел да се долови целосната веродостојност на содржината, затоа секој ден зборовите се скратуваат, се смислуваат поконкретни термини и сл.
исто како што и на бебето не му треба јазик за да се разбере со мајка си.
но, тие се многу „едноставни работи“ трепкање

Изменето од connected - 03.Мај.2010 во 23:12
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 23:25

слика, некои преку знаци....ама комуникацијата мора да постои (или не?)Ако таа бара медиум, содржина и примател, тогаш која е поентата на сето тоа? Зошто луѓето, животните, секој жив субјект на оваа планета има огромна потреба од неа?Што со содржината? Зошто толку проблеми околу таа СОДРЖИНА? Зошто толку недоразбирања?Како до подобра комуникација и дали воопшто ја сметате за важна?Што е потребно да поседува секој медиум за да ја пренесе содржината на пораката како што треба? Ако е поентата на комуникацијата да ја дознаеме Вистината, тогаш зошто се јавуваат толку проблеми?

Koj medium go koristish koga opshtish so tvojot Car od Carstvoto nebesko ?

Изменето од eptendosadno1 - 03.Мај.2010 во 23:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 23:30
Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

слика, некои преку знаци....ама комуникацијата мора да постои (или не?)Ако таа бара медиум, содржина и примател, тогаш која е поентата на сето тоа? Зошто луѓето, животните, секој жив субјект на оваа планета има огромна потреба од неа?Што со содржината? Зошто толку проблеми околу таа СОДРЖИНА? Зошто толку недоразбирања?Како до подобра комуникација и дали воопшто ја сметате за важна?Што е потребно да поседува секој медиум за да ја пренесе содржината на пораката како што треба? Ако е поентата на комуникацијата да ја дознаеме Вистината, тогаш зошто се јавуваат толку проблеми?

аман бе човеци, па јас не сум темата голема%20насмевка
се шегувам, не ти треба ништо освен да си го отвориш срцето, да бидеш искрен со себе, да го побараш Бог искрено во себе и самиот ќе видиш колку е едноставна таа „комуникација“ намигнување
додуша, незнам дали е поедноставно само да го прифатиш или ова претходново збунетост
како и да е, веројатно чувствата.

Изменето од connected - 03.Мај.2010 во 23:31
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 23:57

Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

аман бе човеци, па јас не сум темата голема%20насмевкасе шегувам, не ти треба ништо освен да си го отвориш срцето, да бидеш искрен со себе, да го побараш Бог искрено во себе и самиот ќе видиш колку е едноставна таа „комуникација“ намигнувањедодуша, незнам дали е поедноставно само да го прифатиш или ова претходново збунетосткако и да е, веројатно чувствата.

Uf , ne sum tolku strucen vo taa oblast , toa bi mu go prepushtil na Zan Mitrev , on e ekspert za otvarawe na srca .

Jas samo prashav za mediumot a ne kako da go najdam boga , vo sebe .
Ej imam podstanar vo sebe , divo vselen
Svashta !!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2010 во 00:08
вртење%20со%20очи

Изменето од connected - 04.Мај.2010 во 00:27
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.