|
Велигденски празници |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Благој,не за џабе е речено недоучен е полош од неук. Не ми ја брукај професијата (ЕТНОЛОГИЈАТА)и не треси глупости тука на форумов под маска на ЕТНОЛОЗИТЕ РЕКЛЕ.. ЗАШТО ТАКА НЕ РЕКЛЕ ЕТНОЛОЗИТЕ ниту ЕТНОЛОГИЈАТА! И за твоја информација само за два-три термини кои ги користиш во твојот квази научен труд би паднал на испит уште во прв семестар на студиите за антропологија и етнологија. |
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Hrisotos voskresna od mrtvite, so smrtta smrtta ja pobedi, i na onie vo grobovite zivot im daruva, i nam ni daruva zivot vecen, Mu se poklonuvame na Negovoto tridnevno Voskresenie!" XRISTOS VOSKRESNA! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Istoto mi go reche i dirigentot na crkovniot hor - "nema nishto losho vo toa". Spored onie koi zhiveat vo Crkvata izgleda s'e e blagochestivo, vrtenjeto okolu crkvata, krshenjeto so jajcata, poklonuvanje i celuvanje ikoni, ostavanje pari na niv, kupuvanje ikoni za zdravje na semejstvoto i mnogu drugi raboti. Velam deka izgleda s'e e blagochestivo bidejki seto toa se afirmira, podrzhuva, pottiknuva i blagoslovuva tokmu vo Crkvata od crkovnite sveshtenici. Zatoa, potpolno se slozhuvam koga reche:
Za Crkvata toa e najvazhno - da se soberat i da se zadrzhat lugjeto vo nea... pa zatoa nekoi raboti sami po sebe si doagjaat. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I potoa... se sobraa nekoi vernici i si sozdadoa hristijanska teologija, si donesoa dogmi i kanoni, sveshtenichka hiearhija i si napravija svoja nova religija od Isusovoto doagjanje. Koj razbra razbra, koj ne saka da razbere neka mu bide kako miluva. Изменето од Messenger - 05.Април.2010 во 17:15 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Честит празник до сите оние кои го слават денес.
Она кое јас го прифаќам за веродостојно околу овој голем настан може да се прочита во книгата „Ова е Мојата Реч: Алфа и Омега„ во 84.то поглавие. Таа содржи стихови од едно апокрифно евангелие кои што самиот Христос 1989 година преку пророчката реч за денешницата, ги толкува и продлабочува: Исусовото воскресение- што навистина се случило тогаш? |
||
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА
Успеав , издржав во 7-неделниот пост .Возвишено беше чувството кога ја примив светата причест. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„Кога постите, не бидете како лицемерите; зашто тие си ги прават лицата мрачни, за да се покажат пред луѓето дека постат. Вистина ви велам, дека ја добиле веќе својата награда. А ти, кога постиш, помажи ја главата своја и измиј го лицето свое, за да не покажеш пред луѓето дека постиш, туку пред твојот Отец Кој е во тајност; и твојот Отец, Кој го гледа она што е тајно, ќе те награди јавно.“ (Исус Христос во ев. Матеј 6:16-18, Библијата) |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нашиот
Спасител, Господ Исус Христос, има кажано за Светата Тајна
Причест:
„Вистина, вистина ви велам: Ако не го јадете Телото
на Синот Човечки и не ја пиете Крвта Негова, немате живот во
себе.
Кој го јаде Моето Тело и ја пие Мојата Крв, има живот вечен и
Јас ќе
го воскреснам во последниот ден. Зашто Моето Тело е вистинска
храна,
а Мојата Крв е вистинско питие. Кој го јаде Моето Тело и ја
пие Мојата
Крв, ќе живее во Мене и Јас во него. Како што Ме прати Живиот
Отец
и Јас живеам заради Отецот така и тој што Ме јаде Мене, ќе
живее.
Изменето од ADVISOR - 06.Април.2010 во 00:38 |
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Благодатта што ни се дава преку Светата Причест е толку голема
што човекот, кога би бил уште толку недостоен и грешен, би се
очистил и
би се обновил, ако само со смирение и со свест за својата грешност
пристапува
кон Господа.
|
||
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
me interesira dali znaj nekoj kaj ima crkva tri svetiteli vasilij zlatoust grigorij nemozam da ja najdam pozdrav posto gledam imate dosta poznavanje od pravoslavieto verata
|
||
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Christ is risen! Krishti u ngjall! Изменето од Maran Ata - 06.Април.2010 во 05:06 |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Благој, Христос воскресе! А, ме интересираше, дали ти го славиш Христовото раѓање и кога (на кој датум)? |
||
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лелееее, ова адвентистичка веронаука ќе да беше... Абе Благој, едно е да се буниш и да ја браниш твојата „тео“логија, но да даваш вакви смешни претпоставки (и тоа под маската на етнолозите) дека јајца на Велигден се фарбаат црвени затоа што така се правело во паганско време... Ај не туку измислувај! |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ма нееее, скраја да е дека вапцањето јајца е пагански обичај. Оној што не ја прочитал Библијата добро знае дека Исус и апостолите се кршеле со вапцани јајца веднаш по Христовото воскресение
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |