|
Мејк ап-во слики и коментари |
Внеси реплика | страница <12345 29> |
Автор | |
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака се шминкам преку ден... Лесно и не делува теткински. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дневна шминка. Преку ден вака се шминкам. |
|
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вечерен изглед. Мене лично „smokey eyes“ не ми стои баш-баш, ме прави да изгледам многу повозрасна од што сум. |
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мејк-ап „финти“ од професионални шминкери
Што да направите со маскарата која се исушила, како правилно да ги налакирате ноктите, што може да послужи како замена за руменило, се прашањата на кои одговараат познатите шминкери. Мејк-ап артистите велат дека одговорите се во правилното искористување на шминката со која располагате. Пудра во прав како зацврстувач на кармин Транспарентната пудра во прав, освен за матирање на лицето, можеме да ја искористиме и како подлога за кармин. По нанесувањето на еден слој кармин, нанесете пудра во прав, а потоа повторно ставете кармин. Резултатот е 40 отсто зголемена долготрајност на карминот. Руменило за свеж изглед Овој трик функционира само ако не нанесете комплетна шминка или ако ставате сосема малку. Комплетната шминка не доаѓа предвид, бидејќи во тој случај образите нема да бидат во прв план, па нема да има никаков ефект. Со помош на малку руменило во розева или боја на праска ќе постигнете одморен и свеж изглед. Лицето ќе ви изгледа како да е полно со енергија. Спас за исушената маскара Дури и за исушената маскара има спас. На четкичката нанесете малку обична крема и вратете ја во маскарата. Повторете ја постапката неколку пати се дури не бидете задоволни од вашата старо-нова маскара. Моливче за очи наместо сенка Исцртајте ги очите со моливче, а потоа линиите размачкајте ги со стапче за уши од внатрешноста на окото, кон надворешниот агол. Така ќе добиете зачаден поглед и ќе изгледа како на очниот капак да сте нанеле моливче за очи и сенка во иста боја. Умерена количина лак за нокти Пред секое нанесување лак во боја, најважно е да ставите подлога - безбоен лак кој ќе ги поправи сите нерамнини на ноктот. За правилно нанесување на лакот за нокти потребно е многу пракса. Некои стилисти сметаат дека кога се лакира еден нокт потребни се само три чекори: еднаш се става од лакот само на средината на ноктот, а веднаш потоа се става лак на страничните површини. Сето ова мора да биде брзо изведено, за да не се исуши лакот на средината на ноктот. Сјај на капаците Кога ви е потребено да изгледате како ѕвезда која се движи на црвениот килим, нанесете сјај за усни точно на местото каде што се преклопува очниот капак. Доколку сте храбри, нанесете сјај на целиот очен капак. Гламурозниот изглед е загарантиран. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од емил - 11.Април.2010 во 11:18 |
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ммммм... |
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака сум нашминкана преку ден, тоа ми е нешто како облека.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Преку ден?
Не мислиш дека е малку нападно? |
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби, ама ете, од ко знам за себе така се шминкам, било да одам да пазарувам или по работа...таква сум и по дома, така готвам, работам, додека не си ја избришам шминката пред спиење..Тоа сум јас Изменето од maria_magdalena - 11.Април.2010 во 16:19 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova ljepojka magdalena mi ceo dn razubavila. Tj se kzu oci, a ne sitne dupke sta neko krije ko podrumske kjelije. Bravo Magdalena. Zar vj nije ponapadn ss kol u jeziku? Ako je tj moda za njega nek dodze u moje selo pa i kopita kje mu potkovam ja Изменето од Stojadin Lord - 11.Април.2010 во 21:09 |
|
u mojoj kozi najbolje disem....
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Која сенка одговара на која боја на очи
Изменето од емил - 12.Април.2010 во 18:20 |
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро бре Стојане... добро...
Марија.. и не е лошо.. ипак ти си 30 год. жена... Ја мислев нешо као 20тина.. П.С Убави веѓи.. Мечатаам по такви. |
|
|
Внеси реплика | страница <12345 29> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |