![]() |
|
СОВРШЕНИОТ КОРБАН (кyрбан; жртва) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | ||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Селам, Елоах (Алах) да ги награди. (Не ми замерај што се изразувам со твојот стил) ![]() |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Денеска - еден ден после забраната за градење на минариња во швајцарија - дознавам дека една група на граѓани со сунитско потекло се решиле да го следат примерот на Христос и Неговите следбеници и наместо за кyрбан да колат јагниња, овци, телиња, и тн. тие даруваа крв за потребите на тамошните болници!
Не се ли ова чекори во правиот правец?! ХалелуЈАХ + Елхамулилах! п.с. Го очекувам набрзо денот кога сите луѓе ќе се разбудат за СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ на БОЖЈОТО ЕВАНГЕЛИЕ - Кое е лично ИСУС ХРИСТОС - и ќе го сторат кyрбан својот индивидуален и колективен егоизам, после што ќе завладее долго очекуваното ЦАРСТВО на МИРОТ БОЖЈИ на целата планета земја! ![]() |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Ни јас, дај не претерувај Мрзла.
Ако веќе делите некоја информација, бидете фер и кажете-видов, порочитав таму и таму. Како може да се коле к*рбан на сред соба? Крвта мора да се пушти да истече за да биде месото халал. Не туку пишувајте штогоде без аргументи. |
||
|
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Kој го прави ова?! ![]() Јас не сум видел вакво нешто никаде...од каде излезе сега оваа информација? ![]() |
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Такви се Чедата БОЖЈИ Кои својата Љубов и Праведност ја даруваат не само на тие што љубат и што се праведни туку на сите, а баш таа Љубов и Праведност пак ги преобразува нељубезните и неправедните (кои имаат барем рунка совест и акал), ги преобразува во љубезни, праведни и верни Чеда БОЖЈИ! ![]() Шалом ![]() п.с. Нити еврејскиот збор КОРАБАН, нити арапскиот збор КYРБАН е моја измислица или мој споствен стил, исто како СОВРШЕНИОТ ЕВАНГЕЛИСКИ ИСЛАМ не е моја измислица туку БОЖЈА ВИСТИНА ЧИСТА во ИСУСА ХРИСТА! Изменето од spiros - 29.Ноември.2009 во 14:06 |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
blagorodna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
|
|
||
![]() |
||
|
Побратиме, Единсвениот невидлив БОГ (Отецот на Животот) Кој лично беше и è во Совршено Чистото Срце Исусово, во секоја Негова Клетка, во секоја Негова Капка Крв никогаш не умрел нити ќе може некогаш да умре!!! БОГ лично беше и è во Прачистото Тело Исусово - преку Кое најчисто и највредно Тело, ТОЈ Единсвен БОГ - ни Го покажа Совршениот Пат и Совршениот Кyрбан. Тоа ЕВАНГЕЛИЕ неверните еврејски и нееврејски книжници и моќници не го сватија, не поверуваа (како што денешните неможат да сватат и поверуваат) и затоа Го убија Прачистото Тело Господово во Кого лично беше и è невидливиот и несфатливиот БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ)!! Но еве ќе се потрудам пак да објаснам Кој е Господ Исус Христос за да не се залута некој повторно и Го спореди со билошто друго во видливиот и сватливиот универзум, бидејќи нема ништо слично на Него! Побратиме , повеќепати БОГ преку Своето Вечно СЛОВО им заповеда на Ангелите и Пророците да ги повикаат луѓето најповеќе да ја почитуваат и доследно да ја следат СОВРШЕНАТА ВОЛЈА БОЖЈА и така да бидат спасени од најголемата пропаст! За жал, луѓето (па дури и пророците) – тогаш и денес – тие повици не ги сватиле исправно, не ги послушувале и со тоа му се противеле (сатанизирале) и се противат (сатанизираат) против БОГА! Но Милостивиот БОГ и покрај тој факт, не го уништи човештвото туку БОГ - наместо како дотогаш преку Ангели и Пророци создадени од земја или машко семе - Ја отелотворува Својата СОВРШЕНА МИЛОСТ, Својата СОВРШЕНА МУДРОСТ, Своето СОВРШЕНО СЛОВО (Кое секогаш било è и секогаш ќе биде ГОСПОД за сите вистински верници) ! Да побратиме, во ИСУС БОГ Ја отелотворува Својата СОВРШЕНА МИЛОСТ, Својата СОВРШЕНА МУДРОСТ, Своето СОВРШЕНО СЛОВО (Кое секогаш било è и секогаш ќе биде ГОСПОД за сите вистински верници) и лично доаѓа во Него да ни Го покаже Единсвениот Спасителен ПАТ, Чудестна ВИСТИНА и СОВРШЕНА ВОЛЈА која верниците не ја препознаа и не ја препознаваат, туку се обидоја и се обидуваат да ја релативизираат и убијат, во што не успеаја нити ќе успеат! Елхамдулилах + ХалелуЈАХ!!! ![]() п.с. За спасението на сите луѓе, би било многу помудро кога сите луѓе би се разбудиле за СОВРШЕНИОТ К*РБАН, бидејќи сите други емитации и празници се празни и неполезни! Изменето од spiros - 29.Ноември.2009 во 13:52 |
||
||
![]() |
||
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
|
Лошо е кога јагнето се коле среде соба и некој ужива во неговата крв кога ја гази............
|
||
![]() |
||
Superior ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
|
Секој к*рбан што се принесува во името Божје и дел од него се дели на роднините, комшиите и сиромасите е совршен.
Во исламот целта на к*рбанот најповеќе се манифестира од хуманитарно-социјален карактер. Изменето од Superior - 28.Ноември.2009 во 21:58 |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
el_kevser ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
|
dobro marija taka neka bide.
|
||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
![]() |
||
|
кевсер, пишувај си на темата наместо да претпоставуваш и коментираш кој што ќе рече.
|
||
|
||
![]() |
||
hleb20 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 25.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 126 |
|
Amin de, nikogash ne umrel, se soglasuvam so tebe no dali Biblijata ne ucet taka???
![]() Eve prvo sho mi pagat na pamet, gi ima ushte: Акт 5 29 А Петар и апостолите во одговор рекоа: „Треба да Го слушаме Бога повеќе, отколку луѓето. 30 Бог на нашите татковци Го воскресна Исуса, Кого вие Го обесивте на дрво и Го убивте. Epa, spored tebe za nekoj da voskresnet treba da UMRET neli??? Prosta logika. Eve ti nekoi pr: Lazar bese mrtov koga Isus go voskresna, deteto shto Elisej go voskresna beshe mrtvo itn. I shto podrazbirash ti go UBIVTE??? SubahaAllah (Slavenen neka e Allah) , edinstven Bog, sozdavatel na sve zivo i nezivo. Jas go slavam Boga kako shto Bog rekol, Eden e dostoen za slavenje, a Isus toj ne e, kako shto samiot ni kazuva: Jovan glava 10 50Иако, Јас не барам слава за Себе, Бог бара да Ме почитувате и Тој ќе суди за тоа. Ama komu kazuvam.? ![]() |
||
Vo imeto na Allah Milostiviot,Somilosen.
|
||
![]() |
||
|
Но никогаш не умрел ТОЈ Кој што беше и è во СОВРШЕНО Чистото Срце Исусово, во секоја Негова Клетка и секоја Негова Капка Крв! Капиши? |
||
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |