|
СОВРШЕНИОТ КОРБАН (кyрбан; жртва) |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Muslima_23
Група Регистриран: 14.Октомври.2009 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo na site sellam alejkum na site muslimani u forumov. k*rbanot ne se sece, vo soba nego na otvoreno,mesto kako u soba,koga ima krv,krznoto kako ke se istrize u soba, i toa ima mirizba,na otovreno mesto se sece k*rbanot,pozdrav na site
|
|
ITEKILLAH_MUSLIMIN !!! ALLAH IS ONE
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас изреагирав на веста на Спирос со која тој намерно и смислено подолго време врши една прикриена пропаганда која верувам многумина знаат да ја читаат меѓу редови. И сеуште стојам на фактот дека тој вестите ги измислува и ги филува според веќе добро познатиот негов стил. Инаку за прашањето кое го постави, а кое е убаво и наместо, да ти кажам дека Исламот не забранува давање крв. Напротив, тоа го налага, секогаш и секаде каде што има потреба од тоа, без оглед за кого се работи. |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Единсвениот БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) мие Сведок, дека понеделникот ми пријде еден човек (сунит по националност македонски албанец кој беше дотогаш во разговор со еден друг албанец) ме застана и најљубезно ме запраша, велејќи: “ ... ти си коректен човек и од тебе сакам да слушнам што мислиш за забраната на минаретите, далие демократски и во ред и дали швајцарија е демократска земја?“
Јас му посведочив за ВИСТИНАТА дека само ЕДЕН е СОВРШЕНО КОРЕКТЕН и му го кажав моето мислење. После тоа се разви кратка но бурна дискусија помеѓу ними двајца, врз што следеше информацијата дека една поголема група на албанци - наместо според арабската традиција да колат животни и да го разделуваат месото - тие дале во швајцарскиот црвен крст, сопствена крв! Дека одреден следбениците на мухамеданскиот ислам постојано - во добри дела и учења - ги копираат следбениците наСОВРШЕНИОТ ИСЛАМ во ИСУС, тоа треба секој што има малку акал со сигурност да го знае! Притоа сакам да посведочам дека другиот албанец (тој што понеделникот беше кон мене пасивен и ништо не ме праша), пред повеќе од половина година ми соопшти за една група на албанци од неговата поширока околина, кои својот живот свечено му Го предале на Оној БОГ и вера што е во Исус Христос Кој на чудесен начин Го приложи најголемиот Корбан за спасение на сите луѓе! Супериор, јас ти посведочив и ти сведочам за ВИСТИНАТА и немам потреба да се колнам коко што тоа некои го прават! На судниот ден (бадр) ќе се увериш дека тоа што го пишав било и е вистина! Но, ако немаш дотогаш трпение, јас сум спремен и сега да ти посведочам јавно дека ја зборував и зборувам Вистината! Јас сум спремен пред сета јавност да излаеземе јас и ти - на пример на телевизија - и да ги повикаме двајцата албанци да посведочат, но ако испадне дека ти лажно ме обвинуваше, тогаш јавно да се посрамотиш, да се покаеш, да се обратиш кон ВИСТИНАТА и да прејдеш во ЕВАНГЕЛИСКИОТ ИСЛАМ со јавно крштавање. Ако пак се испостави дека не сум ја зборувал и не ја зборувам вистината, тогаш јас ќе се посрамотам пред сите, ќе се покајам и ќе ја прифатам сунитската верзија на верата која тврдоглаво и безакално и се противи на СОВРШЕНАТА ВИСТИНА во Исуса Христа ! Важи ли? Бујрум, ефенди! п.с. Услов за понудата е: на сведоците (албанци) и на покрстените, потполно да им се гарантира сигурноста и слободата! |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Superior
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со задоволство прифаќам.На сведоците ќе им биде понудена и реализирана комплетна безбедност.
Бујрум Спиро, еве ти можност да ја потврдиш вистинитоста во твојот совршен Ислам или мрачните намери, лаги, инсинуации и испревртени кажувања. |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уште утре ќе ги прашам луѓето дали се спремни да посведочат јавно!
|
|
|
Superior
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бркај работа Спиросе, јас чекам.
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иншалах!
|
|
|
Jovan.74
Сениор Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ја нејкам ни да бидам ни да бирам или давам жртва... иначе може некој подарок да се дае...
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така де - душо мила - тоа е најубавото, кога човекот ќе се разбуди за СОВРШЕНАТА ВИСТИНА и ќе “види“ дека сè е дар од Небесниот ЦАР и самиот ќе посака Нему да му стане сличен! Но, замисли имаме конкретна ситуација во која една од тебе љубена личност (или лично ти) на двете очи негледа и многу пати живеејќи во темнина! Што ќе речеш тогаш ти (?)...:“ ја нејкам ни да бидам ни да бирам или давам жртва...“ ? Или пак можеби ќе Го следиш примерот на БОЖЈИОТ КОРБАН во ХРИСТА и ќе речеш: “ еве душо љубена, еве земи на дар едно од моиве здрави очи, та заедно да се радуваме на БОЖЈАТА Милост, Мудрост и Убавина!? Одсрце би ме израдувал твојот одговор, пријателе. |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денеска - одкако ја одпратив фамилијата по своите обврски - меѓу првите нешта што направив (околу 7 и пол наутро) отидов кај македонскиот албанец и го подсетив на понеделничкиот разговор кадешто ми ја даде тој информацијата за давање крв наместо колење животни за бајрам. Околу 10 часот зборував со другиот (косовски) албанец и го подсетив на информацијата што тој пред извесно време ми ја даде за неколкумината покрстени албанци од неговата поширока околина. Тој го потврди тоа и прецизираше дека не неколкумина туку 23 фамилии се покрстиле! И едниот и другиот се спремни анонимно да го потврдат сведоштвото! Со БОЖЈА помош и наше стрпение, мислам дека ќе можеш - Иншалах - со свои уши а од нивна уста да слушнеш дека јас ништо не измислив, нити излажав, како што ти (за мој Благослов и среќа, а твоја брука) ме обвинуваше и обвинуваш! ХалелуЈАХ + Елхамдулилах + Фален и Славен БОГ Единсвен! |
|
|
Muslima_23
Група Регистриран: 14.Октомври.2009 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pozdrav sekoj ke si odgovara za negovoto lazenje,na sudniot den,samo ja kazav deka ne treba u soba,zasto toa e necisto tamo se jade pie spie,hmmm ali ima svasta, pravat ja rekov kako pravilno se sece k*rban deka treba,na otvoreno mesto a ne vo prostorija
|
|
ITEKILLAH_MUSLIMIN !!! ALLAH IS ONE
|
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja za k*rban bajram jada baklai sos fstaci i nazli fatmi tea jet ubaata rabota za k*rbano
|
|
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti samo za jadenje misli
|
|
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |