Испечати | Затвори го прозорот

СОВРШЕНИОТ КОРБАН (кyрбан; жртва)

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: Право на личен избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=20926
Датум на принтање: 05.Декември.2024 во 06:46
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: СОВРШЕНИОТ КОРБАН (кyрбан; жртва)
Постирано од: spiros
Наслов: СОВРШЕНИОТ КОРБАН (кyрбан; жртва)
Датум на внесување: 28.Ноември.2009 во 01:41

Милост сакам а не жртва (корбан;к*рбан)!   

Тоа не се само празни зборови, туку потпишани со дела во крв! Најскапоцената ГОСПОДОВА крв!

Генијалното на оваа Вест е тоа што Тој (Милоста БОЖЈА) се дарува себеси за сите, а не само за своите по нација или вера!

Познавам лично еден човек кој покрај неговите хуманитарни дарови и социјални давачки, секоја година скоро на сите свои (над 2000 илјади) вработени им подарува додатна Божиќна и Велигденска “плата“, која е понекогаш и толку голема колку што е просечната месечна плата.

Иако тој - без оглед на нивната национална или конфесионална припадност - скоро на сите им ги дава овие дарови, многу често се слушаат негодувања, мрморења, релативизирања, навреди и клеветења кон него баш од устата на луѓе кои себеси се наречуваат “верници“.
Луѓе "верници“ кои сопствените жртви (корбани;кyрбани) ги даваат - солидаризирајќи се - претежно и првенствено кон своите по вера, а не кон сите ближни и послабо надарени.

Што мислите вие: кој е поголем верник и поблиску до СОВРШЕНИОТ КОРБАН и зошто е тоа така?

Поздрав до сите што се сметаат за припадници на вистинската вера и до сите останати!

Шалом

-------------
https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!
БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Коментари:
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 28.Ноември.2009 во 13:36
Скапоцената крв Исусова го означи почетокот на Новиот Завет, помирувањето со Бог и Патот кон Спасението.

Многу често, понесени во виорот на хаотичното секојдневие, го осквернуваме нашето тело со секакви зборови и лоши помисли, забораваме на туѓите неволји и мислиме само на сопстевното угодување. Не само што со тоа го жалостиме Духот, туку како да забораваме колку скапо сме платени.

Христос се даде за нас еднаш засекогаш, тој стана наша искупителна жртва, вистинскиот “к*рбан“. Бог не сака од нас ни јариња ни телиња, Тој не е гладен, Нему не му требаат жртви-сепаленици, но Тој од нас побара милост. “Милост сакам-а не жртва“. Никакви панаѓури по манастирските дворови, котли со јагниња во име на било каков празник-со тоа ја омаловажуваме крвта на нашето Јагне, а тоа е жалосно.

Затоа да не ја забораваме таа чудесна Милост, што не избави од вечната смрт.

И да, за примерот кој го наведе, секако дека оној кој несебично раздава не двоејќи ги луѓето е поблизу до Бог, односно совршениот к*рбан (да се изразам во твој стил)намигнување.

-------------
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.

Постирано од: hleb20
Датум на внесување: 28.Ноември.2009 во 16:09
Znaeme za da se dade ku*ban treba da imame zrtva,t.e SMRT . Spored vas Isus UMRE , spored mene ne, no ako umrel doagame do znaenje deka:

ТИМОТЕЈ Глава 6

16 Кој единствено има бесмртност, живеејќи во непристапна светлина, Кого никој од луѓето не Го видел ниту може да Го види. Нему чест и вечна сила. Амин!

Zapomnite Isus UMREL

-------------
Vo imeto na Allah Milostiviot,Somilosen.

Постирано од: blagorodna
Датум на внесување: 28.Ноември.2009 во 17:37
ako umrel Isus spolajmu koj c e ni sudit mrtov coek kako mojt da se vratit se citves ti al pa ne

Датум на внесување: 28.Ноември.2009 во 19:39
Originally posted by hleb20 hleb20 напиша:

Znaeme za da se dade ku*ban treba da imame zrtva,t.e SMRT . Spored vas Isus UMRE , spored mene ne, no ako umrel doagame do znaenje deka:

ТИМОТЕЈ Глава 6

16 Кој единствено има бесмртност, живеејќи во непристапна светлина, Кого никој од луѓето не Го видел ниту може да Го види. Нему чест и вечна сила. Амин!

Zapomnite Isus UMREL

Но никогаш не умрел ТОЈ Кој што беше и è во СОВРШЕНО Чистото Срце Исусово, во секоја Негова Клетка и секоја Негова Капка Крв!

Капиши?

-------------
https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace,
in Time & Eternity!

Постирано од: hleb20
Датум на внесување: 28.Ноември.2009 во 20:59
Amin de, nikogash ne umrel, se soglasuvam so tebe no dali Biblijata ne ucet taka???

Eve prvo sho mi pagat na pamet, gi ima ushte:

Акт 5
29 А Петар и апостолите во одговор рекоа: „Треба да Го слушаме Бога повеќе, отколку луѓето.
30 Бог на нашите татковци Го воскресна Исуса, Кого вие Го обесивте на дрво и Го убивте.

Epa, spored tebe za nekoj da voskresnet treba da UMRET neli??? Prosta logika.

Eve ti nekoi pr: Lazar bese mrtov koga Isus go voskresna, deteto shto Elisej go voskresna beshe mrtvo itn.

I shto podrazbirash ti go UBIVTE???

SubahaAllah (Slavenen neka e Allah) , edinstven Bog, sozdavatel na sve zivo i nezivo.

Jas go slavam Boga kako shto Bog rekol, Eden e dostoen za slavenje, a Isus toj ne e, kako shto samiot ni kazuva:

Jovan glava 10

50Иако, Јас не барам слава за Себе, Бог бара да Ме почитувате и Тој ќе суди за тоа.

Ama komu kazuvam.?

-------------
Vo imeto na Allah Milostiviot,Somilosen.

Датум на внесување: 28.Ноември.2009 во 21:22
кевсер, пишувај си на темата наместо да претпоставуваш и коментираш кој што ќе рече.

-------------

Постирано од: el_kevser
Датум на внесување: 28.Ноември.2009 во 21:25
dobro marija taka neka bide.

-------------
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto

Датум на внесување: 28.Ноември.2009 во 21:40
среќа

-------------

Постирано од: Superior
Датум на внесување: 28.Ноември.2009 во 21:58
Секој к*рбан што се принесува во името Божје и дел од него се дели на роднините, комшиите и сиромасите е совршен.

Во исламот целта на к*рбанот најповеќе се манифестира од хуманитарно-социјален карактер.

-------------
Clubmaster

Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 29.Ноември.2009 во 03:12
Лошо е кога јагнето се коле среде соба и некој ужива во неговата крв кога ја гази............

Датум на внесување: 29.Ноември.2009 во 09:29
Originally posted by hleb20 hleb20 напиша:

Amin de, nikogash ne umrel, se soglasuvam so tebe no dali Biblijata ne ucet taka???

Eve prvo sho mi pagat na pamet, gi ima ushte:

Акт 5
29 А Петар и апостолите во одговор рекоа: „Треба да Го слушаме Бога повеќе, отколку луѓето.
30 Бог на нашите татковци Го воскресна Исуса, Кого вие Го обесивте на дрво и Го убивте.

Epa, spored tebe za nekoj da voskresnet treba da UMRET neli??? Prosta logika.

Eve ti nekoi pr: Lazar bese mrtov koga Isus go voskresna, deteto shto Elisej go voskresna beshe mrtvo itn.

I shto podrazbirash ti go UBIVTE???

SubahaAllah (Slavenen neka e Allah) , edinstven Bog, sozdavatel na sve zivo i nezivo.

Jas go slavam Boga kako shto Bog rekol, Eden e dostoen za slavenje, a Isus toj ne e, kako shto samiot ni kazuva:

Jovan glava 10

50Иако, Јас не барам слава за Себе, Бог бара да Ме почитувате и Тој ќе суди за тоа.

Ama komu kazuvam.?

Побратиме, Единсвениот невидлив БОГ (Отецот на Животот) Кој лично беше и è во Совршено Чистото Срце Исусово, во секоја Негова Клетка, во секоја Негова Капка Крв никогаш не умрел нити ќе може некогаш да умре!!!

БОГ лично беше и è во Прачистото Тело Исусово - преку Кое најчисто и највредно Тело, ТОЈ Единсвен БОГ - ни Го покажа Совршениот Пат и Совршениот Кyрбан.
Тоа ЕВАНГЕЛИЕ неверните еврејски и нееврејски книжници и моќници не го сватија, не поверуваа (како што денешните неможат да сватат и поверуваат) и затоа Го убија Прачистото Тело Господово во Кого лично беше и è невидливиот и несфатливиот БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ)!!

Но еве ќе се потрудам пак да објаснам Кој е Господ Исус Христос за да не се залута некој повторно и Го спореди со билошто друго во видливиот и сватливиот универзум, бидејќи нема ништо слично на Него!

Побратиме , повеќепати БОГ преку Своето Вечно СЛОВО им заповеда на Ангелите и Пророците да ги повикаат луѓето најповеќе да ја почитуваат и доследно да ја следат СОВРШЕНАТА ВОЛЈА БОЖЈА и така да бидат спасени од најголемата пропаст!

За жал, луѓето (па дури и пророците) – тогаш и денес – тие повици не ги сватиле исправно, не ги послушувале и со тоа му се противеле (сатанизирале) и се противат (сатанизираат) против БОГА!

Но Милостивиот БОГ и покрај тој факт, не го уништи човештвото туку БОГ - наместо како дотогаш преку Ангели и Пророци создадени од земја или машко семе - Ја отелотворува Својата СОВРШЕНА МИЛОСТ, Својата СОВРШЕНА МУДРОСТ, Своето СОВРШЕНО СЛОВО (Кое секогаш било è и секогаш ќе биде ГОСПОД за сите вистински верници) !

Да побратиме, во ИСУС БОГ Ја отелотворува Својата СОВРШЕНА МИЛОСТ, Својата СОВРШЕНА МУДРОСТ, Своето СОВРШЕНО СЛОВО (Кое секогаш било è и секогаш ќе биде ГОСПОД за сите вистински верници) и лично доаѓа во Него да ни Го покаже Единсвениот Спасителен ПАТ, Чудестна ВИСТИНА и СОВРШЕНА ВОЛЈА која верниците не ја препознаа и не ја препознаваат, туку се обидоја и се обидуваат да ја релативизираат и убијат, во што не успеаја нити ќе успеат!

Елхамдулилах + ХалелуЈАХ!!!

п.с. За спасението на сите луѓе, би било многу помудро кога сите луѓе би се разбудиле за СОВРШЕНИОТ К*РБАН, бидејќи сите други емитации и празници се празни и неполезни!

-------------
in Time & Eternity!

Датум на внесување: 29.Ноември.2009 во 11:37
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

Лошо е кога јагнето се коле среде соба и некој ужива во неговата крв кога ја гази............
a kaj kola srede soba sco zborvas ti

Датум на внесување: 29.Ноември.2009 во 14:05
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

... секако дека оној кој несебично раздава не двоејќи ги луѓето е поблизу до Бог, односно совршениот к*рбан (да се изразам во твој стил)намигнување.

Такви се Чедата БОЖЈИ Кои својата Љубов и Праведност ја даруваат не само на тие што љубат и што се праведни туку на сите, а баш таа Љубов и Праведност пак ги преобразува нељубезните и неправедните (кои имаат барем рунка совест и акал), ги преобразува во љубезни, праведни и верни Чеда БОЖЈИ!

Шалом   

п.с. Нити еврејскиот збор КОРАБАН, нити арапскиот збор КYРБАН е моја измислица или мој споствен стил, исто како СОВРШЕНИОТ ЕВАНГЕЛИСКИ ИСЛАМ не е моја измислица туку БОЖЈА ВИСТИНА ЧИСТА во ИСУСА ХРИСТА!   

-------------
in Time & Eternity!

Постирано од: Македон
Датум на внесување: 30.Ноември.2009 во 22:17

Kој го прави ова?!изненадување
Јас не сум видел вакво нешто никаде...од каде излезе сега оваа информација?изненадување

-------------

Датум на внесување: 30.Ноември.2009 во 22:32
Ни јас, дај не претерувај Мрзла.
Ако веќе делите некоја информација, бидете фер и кажете-видов, порочитав таму и таму.

Како може да се коле к*рбан на сред соба? Крвта мора да се пушти да истече за да биде месото халал.

Не туку пишувајте штогоде без аргументи.

-------------

Датум на внесување: 30.Ноември.2009 во 22:32
Денеска - еден ден после забраната за градење на минариња во швајцарија - дознавам дека една група на граѓани со сунитско потекло се решиле да го следат примерот на Христос и Неговите следбеници и наместо за кyрбан да колат јагниња, овци, телиња, и тн. тие даруваа крв за потребите на тамошните болници!

Не се ли ова чекори во правиот правец?!

ХалелуЈАХ + Елхамулилах!

п.с. Го очекувам набрзо денот кога сите луѓе ќе се разбудат за СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ на БОЖЈОТО ЕВАНГЕЛИЕ - Кое е лично ИСУС ХРИСТОС - и ќе го сторат кyрбан својот индивидуален и колективен егоизам, после што ќе завладее долго очекуваното ЦАРСТВО на МИРОТ БОЖЈИ на целата планета земја!

http://www.freesmileys.org/smileys.php">

-------------
in Time & Eternity!

Датум на внесување: 30.Ноември.2009 во 22:33
Originally posted by spiros spiros напиша:

... секако дека оној кој несебично раздава не двоејќи ги луѓето е поблизу до Бог, односно совршениот к*рбан (да се изразам во твој стил)намигнување.

Такви се Чедата БОЖЈИ Кои својата Љубов и Праведност ја даруваат не само на тие што љубат и што се праведни туку на сите, а баш таа Љубов и Праведност пак ги преобразува нељубезните и неправедните (кои имаат барем рунка совест и акал), ги преобразува во љубезни, праведни и верни Чеда БОЖЈИ!

Шалом   

п.с. Нити еврејскиот збор КОРАБАН, нити арапскиот збор КYРБАН е моја измислица или мој споствен стил, исто како СОВРШЕНИОТ ЕВАНГЕЛИСКИ ИСЛАМ не е моја измислица туку БОЖЈА ВИСТИНА ЧИСТА во ИСУСА ХРИСТА!   

Селам, Елоах (Алах) да ги награди.
(Не ми замерај што се изразувам со твојот стил)
големо%20гушкање

-------------

Датум на внесување: 30.Ноември.2009 во 22:36

Ни јас, дај не претерувај Мрзла.Ако веќе делите некоја информација, бидете фер и кажете-видов, порочитав таму и таму.Како може да се коле к*рбан на сред соба? Крвта мора да се пушти да истече за да биде месото халал.Не туку пишувајте штогоде без аргументи.

прочитав................
Никаде без ќерка ми

Датум на внесување: 30.Ноември.2009 во 22:43

Селам, Елоах (Алах) да ги награди.
(Не ми замерај што се изразувам со твојот стил)големо%20гушкање

ХалелуЈАХ + Елхамдулилах + Фален и Славен БОГ Единствен !

БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) во ИСУСА ХРИСТА е СОВРШЕНО ПРАВЕДЕН и МИЛ, тоа е Негова СОВРШЕНА “Природа“, тоа е Неговиот СОВРШЕН стил!

-------------
in Time & Eternity!

Датум на внесување: 30.Ноември.2009 во 23:13

Ни јас, дај не претерувај Мрзла.Ако веќе делите некоја информација, бидете фер и кажете-видов, проочитав таму и таму.Како може да се коле к*рбан на сред соба? Крвта мора да се пушти да истече за да биде месото халал.Не туку пишувајте штогоде без аргументи.

прочитав................
Никаде без ќерка ми

Е ова е веќе друго.
“Никаде без мојата ќерка“ е позната вистинита случка преточена во роман, за Бети Махмуди, американка која се мажи за Јорданец, и која на измама (ѓоа на гости)  ќе биде однесена во Јордан, по што ќе започне главниот тек. Во истоимениот филм јунакињата на романот ја глумеше Сали Филд.

Само искрено никако не можам да се сетам на к*рбан заклан во соба, никакозбунетост. Но сега кога го наведе изворот, можеби некој друг ќе се сети па ќе видиме што е работата и ќе добиеме (се надевам) одговор од нашите почитувани членови од исламска вероисповед.среќа

-------------

Датум на внесување: 30.Ноември.2009 во 23:47

Денеска - еден ден после забраната за градење на минариња во швајцарија - дознавам дека една група на граѓани со сунитско потекло се решиле да го следат примерот на Христос и Неговите следбеници и наместо за кyрбан да колат јагниња, овци, телиња, и тн. тие даруваа крв за потребите на тамошните болници!

Не се ли ова чекори во правиот правец?!

ХалелуЈАХ + Елхамулилах!

п.с. Го очекувам набрзо денот кога сите луѓе ќе се разбудат за СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ на БОЖЈОТО ЕВАНГЕЛИЕ - Кое е лично ИСУС ХРИСТОС - и ќе го сторат кyрбан својот индивидуален и колективен егоизам, после што ќе завладее долго очекуваното ЦАРСТВО на МИРОТ БОЖЈИ на целата планета земја!

Леле мамо лажееееееееееееее!

-------------
Clubmaster

Датум на внесување: 30.Ноември.2009 во 23:48

Аха, демек така, како на филм.

-------------
Clubmaster

Датум на внесување: 30.Ноември.2009 во 23:52
Пред да обвиниме некого дека лаже, треба да почекаме додека не го добиеме изворот на информацијата па потоа да дискутираме по основ на истиот (како во случај со постот на Мрзла).

Спирос не е човек што лаже, тој е христијанин, па пред да се каже тој обвинувачки збор, да го почекаме Спироса да го наведе изворот на веста.

-------------

Датум на внесување: 01.Декември.2009 во 00:35
Не верувам дека таа книга повторно ќе ми падне во раце
ама ако дојде до мене ќе ви изнесам тука дел од неа

Колку што можам сега да се сетам(ја читав летово),колењето беше во соба, или ходник сепак беше во домот,тие семејства кои беа пренесени во книгата смрдеа,во секојдневната храна имаа лебарки,оризот го вареа со нив.
Децата им мочааа на теписи,се бањаа еднаш до два пати во годината за да не им се оболеле коските.
Секогаш кога јадеа,пола јадење завршуваше по земја
Па вецињата, посебна приказна................

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 01.Декември.2009 во 00:37
Ama toa izgleda e nekoj roman, neli? Fikcija?

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 01.Декември.2009 во 00:40
Superior, eve so tvojata reakcija na spirovata vest mi se nametna edno prashanje.

Izvini na moeto neznaenje, no podobro e da prasham otkolku da pretpostavuvam.

Dali spored Islamot davanjeto krv e dozvoleno ili ne?

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 01.Декември.2009 во 00:41
зборувам за вистинска приказна
жената која беше заробена и силувана од нејзинот маж,го прераскажува сето ова откако едвај успеа да избега од него
денес е сеуште жива,но нејзинот идентитет е сменет
само за да ја заштити нејзината ќерка,зошто како татко тој има право да ја земе со него

Постирано од: Muslima_23
Датум на внесување: 01.Декември.2009 во 14:44
zdravo na site sellam alejkum na site muslimani u forumov. k*rbanot ne se sece, vo soba nego na otvoreno,mesto kako u soba,koga ima krv,krznoto kako ke se istrize u soba, i toa ima mirizba,na otovreno mesto se sece k*rbanot,pozdrav na site

-------------
ITEKILLAH_MUSLIMIN !!! ALLAH IS ONE

Датум на внесување: 01.Декември.2009 во 16:55
Originally posted by Superior Superior напиша:

Леле мамо лажееееееееееееее!

А што тоа спирос лажееееееееееееее, може маминиот обвинител да кажееееееееееееее?

-------------
in Time & Eternity!

Датум на внесување: 02.Декември.2009 во 17:03
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Superior, eve so tvojata reakcija na spirovata vest mi se nametna edno prashanje.

Izvini na moeto neznaenje, no podobro e da prasham otkolku da pretpostavuvam.

Dali spored Islamot davanjeto krv e dozvoleno ili ne?

Јас изреагирав на веста на Спирос со која тој намерно и смислено подолго време врши една прикриена пропаганда која верувам многумина знаат да ја читаат меѓу редови. И сеуште стојам на фактот дека тој вестите ги измислува и ги филува според веќе добро познатиот негов стил.

Инаку за прашањето кое го постави, а кое е убаво и наместо, да ти кажам дека Исламот не забранува давање крв. Напротив, тоа го налага, секогаш и секаде каде што има потреба од тоа, без оглед за кого се работи.

-------------
Clubmaster

Датум на внесување: 02.Декември.2009 во 19:55
Единсвениот БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) мие Сведок, дека понеделникот ми пријде еден човек (сунит по националност македонски албанец кој беше дотогаш во разговор со еден друг албанец) ме застана и најљубезно ме запраша, велејќи: “ ... ти си коректен човек и од тебе сакам да слушнам што мислиш за забраната на минаретите, далие демократски и во ред и дали швајцарија е демократска земја?“
Јас му посведочив за ВИСТИНАТА дека само ЕДЕН е СОВРШЕНО КОРЕКТЕН и му го кажав моето мислење.
После тоа се разви кратка но бурна дискусија помеѓу ними двајца, врз што следеше информацијата дека една поголема група на албанци - наместо според арабската традиција да колат животни и да го разделуваат месото - тие дале во швајцарскиот црвен крст, сопствена крв!

Дека одреден следбениците на мухамеданскиот ислам постојано - во добри дела и учења - ги копираат следбениците наСОВРШЕНИОТ ИСЛАМ во ИСУС, тоа треба секој што има малку акал со сигурност да го знае!

Притоа сакам да посведочам дека другиот албанец (тој што понеделникот беше кон мене пасивен и ништо не ме праша), пред повеќе од половина година ми соопшти за една група на албанци од неговата поширока околина, кои својот живот свечено му Го предале на Оној БОГ и вера што е во Исус Христос Кој на чудесен начин Го приложи најголемиот Корбан за спасение на сите луѓе!

Супериор, јас ти посведочив и ти сведочам за ВИСТИНАТА и немам потреба да се колнам коко што тоа некои го прават!

На судниот ден (бадр) ќе се увериш дека тоа што го пишав било и е вистина!

Но, ако немаш дотогаш трпение, јас сум спремен и сега да ти посведочам јавно дека ја зборував и зборувам Вистината!

Јас сум спремен пред сета јавност да излаеземе јас и ти - на пример на телевизија - и да ги повикаме двајцата албанци да посведочат, но ако испадне дека ти лажно ме обвинуваше, тогаш јавно да се посрамотиш, да се покаеш, да се обратиш кон ВИСТИНАТА и да прејдеш во ЕВАНГЕЛИСКИОТ ИСЛАМ со јавно крштавање.

Ако пак се испостави дека не сум ја зборувал и не ја зборувам вистината, тогаш јас ќе се посрамотам пред сите, ќе се покајам и ќе ја прифатам сунитската верзија на верата која тврдоглаво и безакално и се противи на СОВРШЕНАТА ВИСТИНА во Исуса Христа !

Важи ли?

Бујрум, ефенди!

п.с. Услов за понудата е: на сведоците (албанци) и на покрстените, потполно да им се гарантира сигурноста и слободата!

-------------
in Time & Eternity!

Датум на внесување: 02.Декември.2009 во 20:54
Со задоволство прифаќам.На сведоците ќе им биде понудена и реализирана комплетна безбедност.

Бујрум Спиро, еве ти можност да ја потврдиш вистинитоста во твојот совршен Ислам или мрачните намери, лаги, инсинуации и испревртени кажувања.

-------------
Clubmaster

Датум на внесување: 02.Декември.2009 во 21:03
Уште утре ќе ги прашам луѓето дали се спремни да посведочат јавно!

-------------
in Time & Eternity!

Датум на внесување: 02.Декември.2009 во 22:17
Бркај работа Спиросе, јас чекам.

-------------
Clubmaster

Датум на внесување: 02.Декември.2009 во 22:26
Иншалах!

-------------
in Time & Eternity!

Постирано од: Jovan.74
Датум на внесување: 02.Декември.2009 во 23:11
ја нејкам ни да бидам ни да бирам или давам жртва... иначе може некој подарок да се дае...

Датум на внесување: 02.Декември.2009 во 23:24
Originally posted by Jovan.74 Jovan.74 напиша:

ја нејкам ни да бидам ни да бирам или давам жртва... иначе може некој подарок да се дае...

Така де - душо мила - тоа е најубавото, кога човекот ќе се разбуди за СОВРШЕНАТА ВИСТИНА и ќе “види“ дека сè е дар од Небесниот ЦАР и самиот ќе посака Нему да му стане сличен!

Но, замисли имаме конкретна ситуација во која една од тебе љубена личност (или лично ти) на двете очи негледа и многу пати живеејќи во темнина!

Што ќе речеш тогаш ти (?)...:“ ја нејкам ни да бидам ни да бирам или давам жртва...“ ?

Или пак можеби ќе Го следиш примерот на БОЖЈИОТ КОРБАН во ХРИСТА и ќе речеш: “ еве душо љубена, еве земи на дар едно од моиве здрави очи, та заедно да се радуваме на БОЖЈАТА Милост, Мудрост и Убавина!?

Одсрце би ме израдувал твојот одговор, пријателе.

-------------
in Time & Eternity!

Датум на внесување: 03.Декември.2009 во 20:35

Денеска - одкако ја одпратив фамилијата по своите обврски - меѓу првите нешта што направив (околу 7 и пол наутро) отидов кај македонскиот албанец и го подсетив на понеделничкиот разговор кадешто ми ја даде тој информацијата за давање крв наместо колење животни за бајрам.

Околу 10 часот зборував со другиот (косовски) албанец и го подсетив на информацијата што тој пред извесно време ми ја даде за неколкумината покрстени албанци од неговата поширока околина. Тој го потврди тоа и прецизираше дека не неколкумина туку 23 фамилии се покрстиле!

И едниот и другиот се спремни анонимно да го потврдат сведоштвото!

Со БОЖЈА помош и наше стрпение, мислам дека ќе можеш - Иншалах - со свои уши а од нивна уста да слушнеш дека јас ништо не измислив, нити излажав, како што ти (за мој Благослов и среќа, а твоја брука) ме обвинуваше и обвинуваш!

ХалелуЈАХ + Елхамдулилах + Фален и Славен БОГ Единсвен!

http://www.freesmileys.org/free-big-smiley.php">

-------------
in Time & Eternity!

Постирано од: Muslima_23
Датум на внесување: 03.Декември.2009 во 21:03
pozdrav sekoj ke si odgovara za negovoto lazenje,na sudniot den,samo ja kazav deka ne treba u soba,zasto toa e necisto tamo se jade pie spie,hmmm ali ima svasta, pravat ja rekov kako pravilno se sece k*rban deka treba,na otvoreno mesto a ne vo prostorija

-------------
ITEKILLAH_MUSLIMIN !!! ALLAH IS ONE

Датум на внесување: 04.Декември.2009 во 19:10
ja za k*rban bajram jada baklai sos fstaci i nazli fatmi tea jet ubaata rabota za k*rbano

Постирано од: el_kevser
Датум на внесување: 04.Декември.2009 во 19:13
ti samo za jadenje misli

-------------
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto

Датум на внесување: 04.Декември.2009 во 19:16
Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

ti samo za jadenje misli
a sco ima ja sos k*rban bajram al da mislja da zakola jagne al pa kraa od 1000 eura mislis ti sco zborvas more, ja ne su musljaminka pa da kola k*rban

Датум на внесување: 04.Декември.2009 во 21:52

Денеска - одкако ја одпратив фамилијата по своите обврски - меѓу првите нешта што направив (околу 7 и пол наутро) отидов кај македонскиот албанец и го подсетив на понеделничкиот разговор кадешто ми ја даде тој информацијата за давање крв наместо колење животни за бајрам.

Околу 10 часот зборував со другиот (косовски) албанец и го подсетив на информацијата што тој пред извесно време ми ја даде за неколкумината покрстени албанци од неговата поширока околина. Тој го потврди тоа и прецизираше дека не неколкумина туку 23 фамилии се покрстиле!

И едниот и другиот се спремни анонимно да го потврдат сведоштвото!

Со БОЖЈА помош и наше стрпение, мислам дека ќе можеш - Иншалах - со свои уши а од нивна уста да слушнеш дека јас ништо не измислив, нити излажав, како што ти (за мој Благослов и среќа, а твоја брука) ме обвинуваше и обвинуваш!

ХалелуЈАХ + Елхамдулилах + Фален и Славен БОГ Единсвен!

http://www.freesmileys.org/free-big-smiley.php">

Спиросе, откако ќе се расчисти случајов ќе коментираме кој е за благослов а кој за брука.Не брзај!

-------------
Clubmaster

Датум на внесување: 04.Декември.2009 во 22:30
Солзата невина нема потреба од расчистување, бидејќи е веќе чиста!

Неверството и обвинителството - кое ти го исполнува срцето и ти се прелива преку устата и прстите - е тоа што треба да се расчисти и исчисти, но за тоа чистење не помагаат ритуални миења, нити крв од колени јагниња, телиња, и тн. туку Вера во СОВРШЕНИОТ КОРБАН на Прачистата Крв Господова (во Која е Милоста БОЖЈА) и Вистинско Кршатвање! !

Единствениот БОГ - во Срцето и Името Исусово - да ти се смилува и да ти прости за сите лажни обвиненија а пред сè за твојата невера и противење кон СОВРШЕНАТА БОЖЈА ВИСТИНА Чиста, во Исуса Христа !

АМИН

-------------
in Time & Eternity!

Датум на внесување: 04.Декември.2009 во 22:47
аплаузаплаузаплауз

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk