|
Самоубиство |
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Автор | ||||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Te biva za filozofija brate messi, ne znam sto si po zanimanje, no imas golema darba za filozofija . Ti go postaviv prasanjeto direktno tebe dali ti se zivee, zatoa sto, na sekoj normalen i zdrav covek mu se zivee. Bog ni dal slobodna volja i po ova prasanje: Ako sakas da se samoubies, Toj nema da go skine jazeto , nema da go sopre pistolot da pukne, ili pak nema da te napravi od zelezo pa da ne mozes da se samoubies. Site imame slobodna volja. Ti preporacuvam od imeto na site forumdzii da ne se samoubivas, ne e dobro za zdravjeto . Drugo,ako se samoubies,ke treba da barame nov moderator, a i toa ne e lesno, nema da mozeme da najdeme nekoj koj ke moze da te zameni . Ke ni napravis problemi. A za darot, koga si se rodil, bez da znaes si primil mnogu darovi od rodninite, prijatelite itn. Mozebi nekoj dar i uste go cuvas , taka li e? Pozdrav i se najdobro! |
||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
KINGDAVID, znaesh deka mi prichinuva osobeno zadovolsvo diskutiranjeto so tebe, bez obzir sto ponekogash imame razlichni razbiranja za nekoi raboti. Isto taka znaesh deka te respektiram i deka nikogash ne zemem za zlo bilo kakva replika ili emotivna reakcija. A sega da se vratime na temata... Koga vekje velish deka:
... toa znachi deka Toj nema da interferira so nashata slobodna volja, neli? Ako e taka, togash nema da ni presudiva za nashiot akt na odzemanje na sopstveniot zhivot. Vo sprotivno, seto prethodno diskutirano, kazhano, razbrano i dogovoreno nema nikakva logika. Изменето од Messenger - 26.Јули.2009 во 21:59 |
||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Јас си мислам дека човекот е апсолутен и неприкосновен господар на својот живот а Бог е негов водич и учител.
|
||||||
Beauty fades, dumb is forever
|
||||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
I mene mi e zadovolstvo da diskutiram so tebe messi, isto taka znam deka si covek so siroko glediste na rabotite i deka imas smisla za humor, pa znaev deka ke go razberes mojot prethoden post. Isto taka te respektiram mnogu , toa go znaes. No, da se vratime na temata... Iako BOG vo ovoj zivot ni dal sloboden izbor, TOJ ne ne osloboduva od posledicite sto sledat od toa. Ke ti citiram od Biblijata iako nema toa da go prifatis kako merodavno , razbira se "Ne lazete se: Bog ne dozvoluva da bide porugan. Sto ke si posee covekot, toa i ke se znee: koj see vo teloto svoe, od teloto ke poznee pogibel; a koj see vo duhot, od duhot ke poznee vecen zivot." (Galatjanite 6:7,8). Zatoa site treba da vnimavame sto pravime so darot na zivotot i treba da go cenime. Zatoa, mavni go jazeto podaleku, isprazni go pistolot i uzivaj vo ubavinite na zivotot. Pozdrav |
||||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
I koga site ti vikaat deka si glup i luzer, zapamti deka Isus i takov te saka !
|
||||||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ne oprostliv grev e samoubistvoto duri i kaj satanistite
tie velat deka ne bilo ubavo da se odzeme zivot koj go dal gavolot za uzivanje |
||||||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Imas kontaktirano so satanisti? |
||||||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Imav drugarka, no toa e dolga prikazna, ako sakash poveke informacii mozhe da razgovarame na temata Opshto i Nevrzano, ovde ne mu e mestoto na nashiot razgovor, znam dosta za niv, za nivnite rituali i slicno...
Mozr i preku e-mail ,pishi go na Privatna Poraka ako ne e problem, ako e togash zdravje. |
||||||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Pred da stanam Hristijanin,poznavav i jas decko i devojka koi bea satanisti, bas od tvojot grad bea... Jas ne ni znaev deka se satanisti, ama koga otidov kaj deckoto doma imase sto da vidam. Darko, podaleku od satanata i satanistite. Bog neka te cuva! Inaku ne me interesira za satanistite ama bas nisto! Da ne odime offtopic, pozdrav Darko i drzi se do Boga i nemoj da imas nisto so lukaviot. |
||||||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Se sto sum procitala i se sto sum cula e svedeno samo na filozofii. Site se plasime od smrtta (nepoznatoto) pa so stravot od toa tamu sto se slucuva izmisluvame teorii, prikazni itn. Ako se samoubijam ke goram li vo pekolot? Pa zarem ima pogolem pekol od ova tuka? Pa neli toj sevishniot vo kogo veruvate ni dava onolku tezina kolku sto mozeme da izdrzime? 'Negovite' zlostorstva nemaat kraj, a nie sme ovde marioneti, ziveeme vo strav. Ziveam i jas, no ne se plasam od toa 'tamu'. Se sto znam e deka ke me zakopaat dva metra po zemja i ke skapuvam. Toa drugoto nikoj ne moze da go znae... Nikoj ne se vratil da kaze kako e..
|
||||||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||||||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Без филозофии. Ако ти дава тежина колку што можеш да издржиш, се самоубиеш поради тежината, you are weak! Кое злосторство ти го сторил Бог? Никој не се вратил да каже како е - затоа се вика верба ! Слаба верба (во било што не во Бог) - самоубиство = слаба личност! Зошто се уште живееш? Што сакаш да докажеш? Изменето од pHp - 23.Јануари.2012 во 12:02 |
||||||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||||||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Pisi uste eden izvicnik, nemam problem jas so toa.. a uste pomalku so toa ako nekoj mi kaze deka sum slaba licnost. Mene ne mi trebaat ordeni i jas ne rekov deka sega ke zaminam nekade.. samo si kazav moe mislenje. A steta, jas ne veruvam, jbg
|
||||||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||||||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Извичникот е акцент, не викам, бар тоа знаеш дека не викам Не е прашањето дали си слаба личност, туку не религиски, тргни го Бог на страна, зошто и покрај се, продолжуваш (ме) да живееш (ме)? |
||||||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||||||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Zosto? Ne znam.. ne sakam ni da gi baram pricinite, toa barem mi e seuste strashno da si dozvolam da mi pomine niz pamet.. kako sto ke izleguvaat pricinite poradi koi ostanuvam uste tuka kako crn oblak ke pocnat da me progonuvaat i onie drugine.. a mnogu se.. i se drzam vaka,nekako, stutkano - ama uspesno do nekade. Ne znam ni jas, a mozebi i ne sakam da znam,ne seuste.
|
||||||
|
||||||
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |