IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Силата или моќта е во Нас...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Силата или моќта е во Нас...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
Автор
Порака
Barbika Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 860
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2005 во 13:15
Izbiram da bidam srekna!

Sto izbirate Vie?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2005 во 11:59
Sekoj den kazete si sto sakate vo zivotot.Kazete go toa taka kako veke da go imate!

"Zakon na umot"

Toa sto ke go dadete,toa i ke Vi se vrati!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2005 во 13:06
"Podsvesniot um nema cuvstvo za humor"

Lujza Hej
Кон врв
angelce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2005
Локација: Germany
Поени: 316
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај angelce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2005 во 13:21

Barnika

Mnogu korisni misli.Se nadevam deka ke uspeam da gi sprovedam bidejki vo momentov se naogam vo situacija kade sto mi e potrebno mnogu pomos.Se naogam vo dusevna kriza kako rezultat na neuspeh vo ostvaruvanje na moite celi

Koga ke  mi se sluci porazot jas mnogu se zatvoram od nadvoresniot svet i ne sakam da iama kontakti so nikogo.Toa e golem problem.

Semi smeta i me nervira ,a ne baram pomos od drugi.

Mozebi imas pametna misla i za mojot preoblem.

was ist los?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2005 во 19:37
angelce,
Po moabetot se gledam samata sebe!
Ne samo ti tuku mnogu od nas imaat takov problem(mislam na zatvaranjeto vo sebe)!
Ne e humano prema samata sebe da se zatvaras i da se gusis vo sopstvenite problemi!
Mene mi trebase mnogu vreme da go svatam toa i da rabotam na sebe za da pocnam konecno da se otvaram i da baram pomos!Citav mnogu knigi od luge koi imale takvi problemi vo realniot svet pa odlucile da go spodelat toa preku knigata so drugite.Edna od niv e i Lujza Hej cij zivoten pat bil mnogu tezok...od nea nauciv mnogu...pred se nauciv da se pocituvam i da se sakam ,a toa e najvazno za da mozes da im dozvolis i na drugite da te sakaat!
Sekoj problem ima resenie,sekoj!
Tvojot poraz ne znaci i tvoja zaguba,glavata gore i odime zaedno ponatamu!Milo mi e sto dade komentar na mojata tema go pocituvam toa i ke pisuvam  ponatamu!
Se najubavo i se citame!
Кон врв
angelce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2005
Локација: Germany
Поени: 316
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај angelce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2005 во 21:39
i jas ti pozeluvam sve nqjubavo i prodolzi da pisuvas takvi korisni komentarti
was ist los?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2005 во 17:33
Najvazno e da se sakate sebe si,
zatoa sto dokolku se sakate
ne mozete da se povredite nitu
samite vie nitu pak
da gi povredite drugite!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2005 во 17:13
Lele ova e tesko ,no ke go napisam:
Ako imate nekoja navika od koja seuste ne ste se oslobodile zaprasajte se zosto taa vi sluzi?Sto imate od nea?Ako ne mozete da odgovorite ,zaprasajte na drug nacin"Sto ke se sluci ako poveke ja nemam taa navika?"Odgovorot doaga mnogu cesto sam po sebe"Zivotot ke mi bide podobar."
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2005 во 00:44
Originally posted by Barbika Barbika напиша:

Najvazno e da se sakate sebe si,

zatoa sto dokolku se sakate

ne mozete da se povredite nitu

samite vie nitu pak

da gi povredite drugite!

Можеш да ми појасниш што подразбираш „сакајте се се*е си“.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2005 во 09:26
Da ova e mnogu tezok moment za mnogumina...stanuva zbor za situacija vo koja moze da vleze sekoj covek!Lujza Hej tvrdi,a duri i za mene e toa mnogu tesko da se kaze deka vo slucaj na nekoja opaka bolest mozeme da si pomogneme dokolku prvo se sakame samite sebe si onaka iskreno i dovolno silno za so Mokta na podsvesta da si pomogneme da se izvleceme od bilo koe zlo.Znaci ne stanuva zbor za narcisoidnost so koja ke se percime okolu tuku stanuva zbor za baranje prvenstveno pomos od samite sebe...naseto vtoro jas koe e ponekogas kako dete i se plasi od mnogu nesta vo zivotot...
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2005 во 22:26

Се прашувам дали е можно со свеста да влијаеме на подсвеста и како оди тој процес ако можеш да ми кажеш.

Малкумина се тие кои не се сакаат се*е си, за тој негативен однос да поттикнува лоша здравствена (ментална и телесна) состојба!

Повеќе би размислувал (и размислувам) да ја најдам вистината за се*е си околу одредено прашање што ми се јавува како проблем, отколку да се поттикнувам за сакање на се*е си. Кога јасно ќе се видам се*е си ќе знам точно што сум, каде да се поправам и каде во која точка и од која причина ми дошла лошата состојба. Таквото откривање би ме ставило на цврста почва и не би се сомневал. Свесното поттикнување на Се*е сакањет тешко би оделе бидејќи внатрешно незабележително би се проткајувал во позадина сомнежот. Таквиот сомнеж тешко би се открил дури и кога свесно се знае дека постои неможе да се лоцира. Преиспитувањето на се*е си вообичаено е успешно. Човек може да ја открие и признае вистината за се*е си што ја завршува половина од работата а другата половина е во смена на дотогаш грешниот однос кон прашањето.

Од таму Силата и моќта се во нас

Изменето од sard
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2005 во 23:12
*сард*„Човек може да ја открие и признае вистината за се*е си што ја завршува половина од работата а другата половина е во смена на дотогаш грешниот однос кон прашањето. “

Ова е доволно што го напиша и кажува многу за те*е!
Е сега како со свеста до подсвеста!?На ова прашање треба многу работа за да се дојде до целта!Сега кога повеќе знаеме за се*е колку ни се јаки зборовите и мислите,мораме своето размислување и говор да го вметнеме во позитивна шема доколку сакаме поволни резултати.Прашање е сега колку сме спремни да го смениме самоговорот во позитивни афирмации!
Афирмацијата е почетната точка.Таа го отвара патот кон промените!
Еднаш напишав дека подсвесниот ум нема чувство за хумор и многу е важно тоа да го знаеме и да го разбираме.
Кон врв
nedopirliv Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2005
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2005 во 13:39

temava ne e za vo Filozofija

Кон врв
nedopirliv Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2005
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2005 во 13:42

Imam citano dve knigi od luiza"mokta e vo nas",i "kako da go izlecite svojot zivot",prosto ja obozavam:)

Inaku knigite se self halp books,dobro ke im dojdat na onie koi se dezorientiranei i nesredeni,pricitajte gi nema da zazalite.

Bravo barbika!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.