|
Безболно породување |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | ||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Edna moja koleska so prvoto bese carski...doktorot ja predupredi da ceka 2 godini do sledna bremenost. tocno po 2 godini ostana bremena. Samo sto vleze vo 6ti mesec se otvori i bese 90% rizicno mozese da go izgubi plodot ...narednite 3 meseci gi preleza vo krevet ...sto se veli morase da pazi do vc kako ke otide a ne pa po skali ili sl. Baj d vej...i so vtoroto bese carski iako bese otvorena...
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Види сега,како прво се извинувам ако моите постови ве вадат од контакт или ве иртираат,за тоа и ќе дадам образложение. Друго јас никој не сакам да плашам,јас со моите постови сакам да кажам дека е подобро спонтано породување,се разбира ако има услов за тоа, и секако ако лекарот одлучи за царски,а не пациент.Пациентот треба да го слуша лекарот оти тој во никој случај не му мисли нешто лошо на пациентот. Јас само правам споредба од спонтано породување(не велам дека е лесно и дека и тука не се случат некои компликации)и од царски(но секако лекарот е тој кој одлучува дали е потребно...па затоа и учат факултети нели?а ако пациентот одлучува,тогаш што ќе му е факултетот на лекарот?дипломата нека му ја даде на пациентот.) Да лекарите препорачуваат година ипол,до две години,но некои не едуцирани мајки останат и порано,а ако истите не вршат редовна контрола,не се јават на време или пак дојдат отворени комлет и прокрвариле,тогаш лекарите тупат нерви размислувајќи за последиците...има и такви кои и спонтано се породат(но ретки се и секако ако лекарот одлучи) Онаа за на „живо„јас тоа не го кажав туку пациентот,неговата сопруга,а јас видов и ги слушнав нивните коментари...значи кажува пациент,а не јас. а за онаа „рекла казала„можеби е малограѓански,но тоа е нашиот речник... Не коментирам на темата оти не сакам да биде без потребно губење на мое драгоцено време покажувајќи ги своите мислења,всушност секој ќе одбере онаа за кое мисли дека на нему му е подобро...го почитувам размислувањата на останатите,секој има право на свое мислење и размислување. Вие воопшто не сте груби,вие ги изнесувате вашите ставови но сепак, медицината не е математика,еден и еден се два. Со почит. |
||
Љубов и само љубов
|
||
mistake
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
. Изменето од mistake - 29.Јануари.2011 во 17:50 |
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bas taka.....ke go videv nego za so ke bese , samo edna minutka da gi imase kontrakciiskite bolki...
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
mistake
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
. Изменето од mistake - 29.Јануари.2011 во 17:49 |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па ке ти кажам jас----се породив секцио, таа коjа беше со мене во соба се породи природно...и знаеш што...мммм....таа за десетминути беше ко нова, а jас не можех од креветот да се дигна...и сема имам болови...посебно во женскиот период на месецот. |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако треба да одам и трет пат на бокс ќе одам пак по природен пат...не ги сакам боцкањата во р’бет,не се чувствувам лагодно...а болката...па и не е толку страшна де...кога ќе помислиш само на она што следи после болката...ммммм...се е друго неважно
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
Нов член Регистриран: 18.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 36 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se e individualno. Vaka, kako prvo rizici od bezbolen porogaj postojat, isto kolku i od priroden porogaj. Vo Germanija i Francija 80% od zenite se odlucuvaat za bezbolen porogaj, pa dokolku rizicite bile evidentni sigurno nemase masovno da go prifakaat. Jas dvapati se poragav prirodno, sakav da ja pocuvstvuvam taa prirodna bolka i iskustvoto na porogajot (i navistina e prekrasno koga otkako ke pomines niz pekolot ke se najdes vo Rajot drzejki go bebeto vo race), velat ona sto nema da te ubie ke te ojaca, pa taka po porogajot dobiv sila koja mi pravese da se cuvstvuvam deka mozam da izdrzam se. No rabotite se menuvaat, podocna se razbolev od seriozna bolest, koja znacese bolki, neizdrzlivi, vo period od 1 godina, taka da ako sega se odlucam za treto dete, sigurno ke odam na varijantata bezbolen porogaj, bidejki moevo istosteno telo ne veruvam deka ke moze poveke da izdrzi takva bolka. Zatoa ne sudete. Sekoja edinka sama treba da odluci.
Изменето од Avatar23 - 26.Јули.2010 во 11:42 |
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bezbolen a
|
||
vivi
|
||
Pannet
Група Истражувач Регистриран: 05.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се пораѓав два пати. Првиот пат безболно и мислев дека ќе умрам.
Вториот пат со епидурална...мажот ми си беше до мене цело време и се чувствував како царица. Разликата е голема, и кој и да ви каже дека пороѓајот не е толку болен за да се пораѓате со аналгезија, ве лаже. Господ да го благослови тој што ја измислил епидуралната аналгезија... |
||
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
AMIN! |
||
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |