IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Каде исчезна силата на Исус?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Каде исчезна силата на Исус?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
misterX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2008 во 01:31
No dali hristijanstvoto nema problem ako toa go pravat mnogu hristijani?Ke zemam samo eden primer: Kade e megusebnata ljubov koja crkvite treba da ja pokazat-Srpskata-grckata i makedonskata? Pa pogolema omraza nema na svetov a tie tamu zboruvaat za isusovata ljubov. Toj rekol ljubigo samo onoj koj i pripaga na crkvata od tvojata drzava?
Forumov e za vera i tuka sekoj moze sekogo da napadne bez argumenti,za toa da ne pocnam da vi kopiram sto se imaat iznapisano nekoi clenovi tuka(i hristijani i muslimani). Koga jas zboruvam za Isus jas zboruvam so celosen respekt kon nego zatoa sto jas go sakam i ne go osporuvam toa sto toj go napravil za covestvoto. No koga zboruvam za toa sto hristijanite se daleku od se sto toj sakal da ni prenese i ostavi kako amanet,negledam pricina nekoi koi go sledat pravilno i bez skrsnuvanje od negoviot pat, da se lutat.Jas pisuvam za realnosta, za segasnosta. Ako spored vas realnosta ne e takva ok no mojot stav e deka hristijanite gresat zatoa sto manipuliraat so isusovata poraka. I na kraj,toa sto kako sto samiot kaza deka ima nekoi koi ne gi pocituvaat isusovite zborovi t.e. pravat losi dela vo negovo ime,e pricinata nekoi luge da se branat od nivnata naezda.Vo islamot odbranata na svoeto e dozvolena a pricinata za toa odobruvanje gospod dobro ja znael. Samo nekolku godini posle smrtta na Isus onie koi go raspnale gi zapocnaa krstonosnite pohodi so cel da zavladeat so celiot svet no sega pod zakrila na novata prikazna za "noviot Bogo covek"nebare se raboti za egipetski faraon-prikazna svojstvena za togasno vreme i veruvanje. Skvernavenjeto na isusovoto delo pod zakrila na Rim-Vatikan a podocna i Rusija trae do den denes.Zatoa bese neophodno doaganjeto na obicniot megu obicnite,za da im ja prenese naredbata od boga deka dokolku onoj koj gi menuva negovite poraki so cel da vladee so svetot dojde i vo nivniot dvor, tie imaat pravo da go isteraat.Dokolku toj saka da gi ubie i krade nivnoto bogatstvo i imot imaat pravo da go ubijat.Toa e zakonot na lugeto,toj e realen i toj se sproveduva kolku i da ne sakate da si priznaete.     
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2008 во 01:33
MisterX - среди си го прво сопствениот двор. Среди си го Уметтот и проблемите што ги имате меѓу себе. Потоа занимавај се со другите.
Do what is right, come what may...
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2008 во 13:36

А каков одговор сакаш на апсурдно прашање “Каде исчезнала силата на Исус“?

Одговорено беше дека силата на Исус не исчезнала-Тој покорно ја испива чашата што му е дадена, односно ја завршува својата земна мислија на отелотворен Бог. Што мислиш, каква поента ќе имаше нашата вера тогаш, ако нашиот Бог беше некој нестабилен тип кој ги менува одлуките од час во час? Ако Христос не се жртвуваше на крстот, која ќе беше смислата на христијанството? Зар мислиш дека Некој што одел по вода, му наредувал на ветрот да стивне, лекувал неизлечиво, воскреснувал мртви..неможел да му ја дувне?

Па Тој и предавникот го знаел, бил свесен за се што Го очекува, па сепак не ја киднал-зашто тогаш немаше да бидеме христијани-туку робови на гревот, на Законот-камен на сопнување,

Ако некој има извитоперено гледиште за распнувањето, ако верува дека Исус не пострадал на крстот-тоа е негов личен проблем.

Ете ти го одговорот.

А силата на Исус и тоа како дејствува и денес, па ние овдека имаме опресведочени христијани, чудесни исцелувања со вера и избавувања од зла и пороци се случуваат и денес. Па дури и межу нас, на  форумов имаме такви сведоштва. Ние имаме жив Бог чија сила е неприкосновена.

И како тогаш да ти одговорам бе момче “Каде исчезнала силата на Исус кога не исчезнала? “

Ај ти кажи ми каде исчезнале последните лавови? Каде исчезнале последните Македонци?Зошто на јаболкницата растат лубеници?

А за двата муслимана на форумов...“много смо јаки“ ти е работава, како мислиш неможеме да излеземе на крај? Што па вие одговоривте од поставени прашања?

Ни за хуриите, ни за обрезувањето спомнато во к*ранот “сечете ама не многу“, ни за рајот воопшто, ни за правата на жената муслиманка...

Абе ај седи мирен...

Изменето од zidarski - 24.Јули.2008 во 17:43
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2008 во 14:57
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Одговорено беше дека силата на Исус не исчезнала-Тој покорно ја испива чашата што му е дадена, односно ја завршува својата земна мислија на отелотворен Бог.

Ja,zavrsil Misijata a?>???Sigurna si??
Ako ja zavrsil Misijata,zosto togas ke se vrate na Zemjata???Zosto mu e potrebno toa???
Што мислиш, каква поента ќе имаше нашата вера тогаш, ако нашиот Бог беше некој нестабилен тип кој ги менува одлуките од час во час?.Pa,i onaka nema nikakva poenta! Ако Христос не се жртвуваше на крстот, која ќе беше смислата на христијанството?.zOSTO SE ZRTVUVAL NA kRSTOT??golema pravda..lelele,Demek gotovo ie ste bezgresni...Adam Gresil,a Isus go Krkal!! Зар мислиш дека Некој што одел по вода, му наредувал на ветрот да стивне, лекувал неизлечиво, воскреснувал мртви..неможел да му ја дувне?.

Па Тој и предавникот го знаел, бил свесен за се што Го очекува, па сепак не ја киднал-зашто тогаш немаше да бидеме христијани-туку робови на гревот, на Законот-камен на сопнување,.a,ce mi navedis barem eden pasus kade sto Isus vi kazuva,deka vasata vera se vika Hristijanstvo???

Ако некој има извитоперено гледиште за распнувањето, ако верува дека Исус не пострадал на крстот-тоа е негов личен проблем..Elhamdulillah,sto sum jas i site Muslimani,so toj "problem"i sto neveruvame vo nekakvo si stradanje na Krst...Radosen sum,Znaci Zadovolstvo e da ne se Veruvat vo Rspnuvanjeto na Isus...Nikako problem!

Ете ти го одговорот.

А силата на Исус и тоа како дејствува и денес, па ние овдека имаме опресведочени христијани, чудесни исцелувања со вера и избавувања од зла и пороци се случуваат и денес. Па дури и межу нас, на  форумов имаме такви сведоштва. Ние имаме жив Бог чија сила е неприкосновена..Ova za Koj bog se odnesuva??Za Otecot,za Isus ili za Sv,Duh!?

Ovde se Tri bogovi,nikako eden!

И како тогаш да ти одговорам бе момче “Каде исчезнала силата на Исус кога не исчезнала? “

Ај ти кажи ми каде исчезнале последните лавови? Каде исчезнале последните Македонци?Зошто на јаболкницата растат лубеници?

А за двата муслимана на форумов...“много смо јаки“ ти е работава, како мислиш неможеме да излеземе на крај? Што па вие одговоривте од поставени прашања?

Ни за хуриите, ни за обрезувањето спомнато во к*ранот “сечете ама не многу“, ни за рајот воопшто, ни за правата на жената муслиманка...
.Za ova sto si pisla,mnogu dobro e Objasneto..Znaes i samata kaj e Objasneto,taka da ako te Interesira,,,Navrai,i se ke ti bide Jssno!!

A,za Ona "Secete ama ne mnogu"Klevetis a ??

Hristijanska Etika,oa li e ona.."Ljubigo","Svrtigo dr,obraz"

aj,kazi kaj si nasla toa!??

Абе ај седи мирен....

Изменето од zidarski - 25.Јули.2008 во 18:11
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2008 во 15:14
SILATA NA ISUS ISCEZNALA I JA NEMA  KAJ SLEDBENICITE NA SATANATA!(ONIE KOI PRIFATILE  LAGI NAMESTO VISTINA).

Изменето од aladin - 24.Јули.2008 во 15:16
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2008 во 15:28
slata na isus isceznala kaj onie koi odbija da go prifatat za svoj spasitel!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2008 во 15:30
silata na isus iscezna kaj onie koi sirat lazni i novi otkrovenija-posle nego!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2008 во 17:49
Originally posted by El Emin El Emin напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Одговорено беше дека силата на Исус не исчезнала-Тој покорно ја испива чашата што му е дадена, односно ја завршува својата земна мислија на отелотворен Бог. Што мислиш, каква поента ќе имаше нашата вера тогаш, ако нашиот Бог беше некој нестабилен тип кој ги менува одлуките од час во час? Ако Христос не се жртвуваше на крстот, која ќе беше смислата на христијанството? Зар мислиш дека Некој што одел по вода, му наредувал на ветрот да стивне, лекувал неизлечиво, воскреснувал мртви..неможел да му ја дувне?

Па Тој и предавникот го знаел, бил свесен за се што Го очекува, па сепак не ја киднал-зашто тогаш немаше да бидеме христијани-туку робови на гревот, на Законот-камен на сопнување,

Ако некој има извитоперено гледиште за распнувањето, ако верува дека Исус не пострадал на крстот-тоа е негов личен проблем.

Ете ти го одговорот.

А силата на Исус и тоа како дејствува и денес, па ние овдека имаме опресведочени христијани, чудесни исцелувања со вера и избавувања од зла и пороци се случуваат и денес. Па дури и межу нас, на  форумов имаме такви сведоштва. Ние имаме жив Бог чија сила е неприкосновена.

Абе ај седи мирен...

isa a.s. ne e raspnat na krst tuku samo taka im se pricina. i vikas grevovite ti se prosteni zatoa sto veruvas vo covek obicen smrtnik?3 mace vo golema zabluda si!

Срце на дада, гледаш ли дека кога имаме два облака со различен електричен набој, се добива висок напон?

Станува збор за дијаметрално спротивни гледишта на настаните.

Ако ти не веруваш дека Исус бил распнат на крст, а за мене тоа е основа на мојата вера, како може да добиеш одговор на вакво прашање од христијанин? (Христијанин-а не ѓаурин, ама не ти се лутам)

Значи, на ваква тема Каде исчезнала силата на Исус ти можеш да разговараш само со муслиман, или некој друг кој верува дека Неговата сила исчезнала, и дека станува збор за обичен смртник.

Во тој контекст, мислам дека и мојот одговор од погоре е јасенголемо%20гушкање

Изменето од zidarski - 24.Јули.2008 во 17:51
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2008 во 17:51
Следниот кој ќе пише коментар оф-топик - ќе го банирам на 3 дена. Сериозен сум!
Ел-Емин - веќе две сериозни навреди има во твоите постови кои ги бришев до сега. А веќе имаш една опомена, ова ти е втора. На следната имаш една недела одмор.
Халид - исто и за тебе. Уште еднаш обрати се на тој начин и ти ќе имаш една недела.
Темплариус - при следното навредување на туѓа вера и начин на верување и ти ќе одмориш една недела - веќе беше опоменат.
Мирослав - без дискусии што се надвор од темата и не се занимавај со вулгарности веќе! При следниот намек за такви работи ќе те банирам и тебе на 3 дена!

НАЗАД НА ТЕМА!
Кон врв
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2008 во 02:59
eve da navedam nekoj fakt..

Bog i koga bi bil chovek, i koga bi bil duh, i koga bi bil otec, Sepak bi bil semoken. Bog nemozhe da bide smrten.

Dali silata na bog e Smrtna ?
I ve molam Prestanete so Toa Toj umre za da go plati nashio Grev..
Kako e toa mozhno .. ? Rekol nekogash toj, Umiram za vie da ste dobro ?

Zatoa napomenuvam, Bog koga bi bil i chovek bi bil Nesmrten..!!! Jasno . ?
i sakam da priznaete deka ova e Faktno..
Nemozhe bog za Da Ni go Plati Grevot Da umre ? kako mozhe bog da umre ?
kakov e toj Smrten Bog. ????
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2008 во 03:03
А бе Шумадинче... на некои колку и да им објаснуваш, ако не сакаат да разберат, нема да разберат... Имаш цела една дискусија за Троиството... прочитај, препрочитај пак... потоа прочитај ја Библијата, барем еднаш, па после вади заклучоци.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2008 во 03:08
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

А бе Шумадинче... на некои колку и да им објаснуваш, ако не сакаат да разберат, нема да разберат... Имаш цела една дискусија за Троиството... прочитај, препрочитај пак... потоа прочитај ја Библијата, барем еднаш, па после вади заклучоци.

Bate Znam Se Kolnam Deka Go Razbiram Potpolno Trojstvoto, No Nema Smisla Bog Da Umre Za Nas Za Nashiot Grev.. ? Od Kade Toa. ?
Jas Ne Postaviv Prashanje Za Trojstvoto.
A I Da Ti Kazham Pravo : Se Kolnam Deka Go Razbiram Trojstvoto, No I Trojstvoto e Laga Spored Mene Zato Sho i Trojstvoto Nema Vrska, 1+1+1=3 3=1 ? Tri Tela Pravat Eden Bog.. ? Nema Smisla.. Ama Aj.. Nejku Pojke Da se Supravam Za Toa.(Sorry Ako te Provoricam).

No Ova Od Kaj Znaesh Deka Isus Umrel Za Da Go Plati Grevot Na Lugeto ??
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2008 во 03:14
Шумадинче - туку што покажа дека не го разбираш Троиството, и дека нема ни смисла да се дискутира со тебе на таа тема - затоа што на долго и на широко објаснував неодамна...
Ако го разбираше Троиството - немаше да го прашуваш ова повторно и повторно и повторно.
А за последното прашање - сериозно, прочитај ја Библијата прво...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2008 во 03:17
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Шумадинче - туку што покажа дека не го разбираш Троиството, и дека нема ни смисла да се дискутира со тебе на таа тема - затоа што на долго и на широко објаснував неодамна...
Ако го разбираше Троиството - немаше да го прашуваш ова повторно и повторно и повторно.
А за последното прашање - сериозно, прочитај ја Библијата прво...

Izvini... Sum se Trudel.. намигнување I Ushe ke se trudam jas da ti objasnam Deka Tri Tela Ne Pravat Eden Bog. намигнување Ti Veruvajsi Vo Trojstvoto. Jas vo Ona Sho Mi E Mene Objaveno.. I Nejku Pojke Da Prashuvam Za Trojstvoto. Spored Mene Trojstvoto e X-Nepoznato, Nepostoi. I da ne navlezam vo nekoj Dr. Raboti.
Pozz големо%20гушкање
Nothing Remains !!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.