|
Евреите и христијаните заедно! |
Внеси реплика | страница <12345 19> |
Автор | |||
KarolinaXP
Група Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas kolku sto znam Aladin e muslimansko ime vo prikazna
kade leta na kilim???? A ne Evrein so takvo ime,sepak nekoj kredibilitet da se ima "mislam deka postojam" toa e....smeski |
|||
Мишичасти
Група Регистриран: 01.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 75 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас не сум аладин... не ни пишувам често на подфорумов ... го кажав моево мислење... што има лошо во тоа??? Па вие во реалност тоа ни го мислите... не нема да се срамам и да кажам што мислам... ако сака и цел форум нека не се слага со мене...јас ке кажам што мислам... не е ни тајна какви се аспирациите на муслиманите... моево мислење е само реакција.... во христијанска земја ли ке се плашиме да кажеме нешто против душманите на христијанството??? Неее другар... треба да заврши муслиманската репресија на светов... без оглед на цената... или ке ве воспитаме да се помирите со некои факти или ке ве изништиме... трето немат... зулуми и терор сте правеле со векови и пак да ви се плашиме??? е немат... не сум евреин... не ги ни сакам баш.... ама кога мора да се поларизираме... ги одбирам нив... а за брзо и цел свет ке се свести....
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Brate tie za sekogo mislat deka e nekoj drug i se krie zad drug nick, tie mislat deka ako tie se sluzat so tie mali prljavi trikovi i site drugi se sluzat so niv i odma idat i placat kaj moderatorite hahahahaha inaku sekoja cest za otvoreno zboruvanje i iznesuvanje na mislite vo pravo si......
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
aladin isprazni go inboxot na licni poraki
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas stavam komentri i fakti od site socijalni aspekti ---zatoa sto so toa se gleda vo praksa dali e tocno sto nekoi sakaa da predstavat(lazno) sto mislat evreite za hristijanite....i kako da se odnesuvaat so niv............ |
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
During his trip to Israel John Paul II promoted an encounter with the rabbis of Jerusalem John Paul II eagerly steps forward to embrace the rabbi of Rome: the beginning of his visit to the Synagogue of Rome on April 13, 1986. |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aladin, postiraj gi tvoite komentari i fakti od site socijalni aspekti na drugite forumi koi se otvoreni za toa, a ovde stavaj onoa sto e relevantno za veroispoved. Ponatamu ne te opomenuvam. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pa dobro sega ispagja deka za da pokazam deka ima dobri odnosi pomegju evreite i hristijanite....treba da prikazam pop ili pastor kade sto sluzat zaedno vo sinagoga??????
jas kolku sto znam verata gi podrazbira prakticiranjeto na verskoto ucenje vo realniot zivot-sekojdnevieto na samite vernici neli?????? neli taka najdobro mozeme da vidime ????? ako gi uci verata na evreite da gi mrzaqt hristijanite ......sigurno nema da imame zaednicko druzenje peenje..... a ako gi uci site da gi sakaat i pocituvaat ke gledame takvi raboti kako sorabotka,megjusebno pomaganje i druzenje neli? Изменето од aladin - 19.Јуни.2008 во 18:58 |
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znaci gledajki gi evreite vo drugite drzavi nadvor od izrael a i vnatre .....nivniot odnos....mozeme najdobro da zaklucime koi se.......
ima li vo izrael......dzamiii, crkvi,?????go nametnuvaat li evrejstvoto so sila?gi pocituvaat li zakonite vo tugjite drzavi? pobarale li nivnite verski praznici da bidat ,,drzavni,, nadvor od svojata drzava?? mislam deka so odgovorot na ovie prasanja mozeme najdobro da zaklucime za nivniot odnos kon neevreite. Изменето од aladin - 19.Јуни.2008 во 19:08 |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aladin, ekonomijata, turizamot i lichniot interes ne priznavaat nikakva religija ili veruvanje. Kako sto imaat ekonomska sorabotka evreite od Izrael so drugite drzhavi i vernici od svetot, taka imaat i muslimanite od nivnite zemji, pa duri i poveke. Vo zatvorenata tema "Evreite protiv hristijanite" bea redeni citati od evrejski religiozni knigi koi korespondiraa so naslovot na temata i ne doprinaa nitu edna tochka od ekonomijata , turizmot ili politikata. Dokolku vo tvojava novootvorena tema imash citati od evrejski knigi ili od rabaji od kade se gleda ljubovta, respektot i zhelbata za vzaemen sozhivot megju evreite i hristijanite poveli postiraj kolku sto sakash. Znachi najdnostavno kazhano - ne si ja spamiraj samiot svojata tema i drzhi se striktno za nejziniot naslov vo ramkite na interesot na ovoj podforum - Veroispoved. Изменето од Messenger - 19.Јуни.2008 во 19:31 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ok
|
|||
Мишичасти
Група Регистриран: 01.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 75 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vrhovnite pravila za site evrei se slednite:
1 Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene. 2 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi. 3Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo. 4 Sjeti se da svetkuješ dan subotni. Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata. Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni. 5 Poštuj oca svoga i majku svoju, da imadneš dug život na zemlji koju ti dâ Jahve, Bog tvoj. 6 Ne ubij! 7 Ne učini preljuba! 8 Ne ukradi! 9 Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga! 10 Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga! |
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znaci ovie pravila se osnovni.......pa videte i prosudete sami kakov moral treba da poseduva sekoj evrein.............
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |