|
Морал |
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
He, he, stom ne go praktikuvaat znachi ne postoi, bez obzir sto proklamiraat ili sto ti mislish za niv.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da , sekoj si ima svoi moralni normi .... zosto drugite go krsat moralot.... pa tie tokmu taka kako sto veli Messinger, go nemaat, samo propagiraat lazen moral kolku da izgledaat dobri vo ocite na drugite , edno zborat, drugo pravat.... licemerstvo ili samozalazuvanje....
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...propovednicite na Isus Hristos...popovite... velat... Ne me gledaj shto pravam...samo slushaj me shto zboruvam... |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da, tokmu zatoa i imav eden konflikt ... navodno vladata ja voveduva veroispovesta vo ucilistata da se vrati moralot.... i nema nisto loso vo toa sto ke gi ucat da ne lazat, da ne kradat.... ( a nie sto ne sme ucele veroispovest , akako da ni vikale da krademe i lazeme)
a jas velam kako ke go vrati vladata moralot so nekoe ucenje koe veli ne kradi, ne lazi.... koga i onie sto kradele i lazele slobodno si setaat , vladata znae i ne mrda so prst .... kakov moral ke vraka , koga taa prva nema moral. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... nema da predava nieden clen na vladata...niv nikoj nema da gi veruva... ke predavaat uciteli po veroanauka...teolozi... niv barem nekoj ke gi veruva... |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поповите проповедници на Исус Христос? Кога си видела ти поп да го проповеда учењето на Исус Христос дај не ме зезај, или можеби иронија е ова погоре?
Поповите се само комерцијални агенти на МПЦ, а за да догураат до потенцијални проповедници, треба прво да ја научат "Оче наш", па потоа да земат еден семинар "Читање на Новиот Завет" (во хотелот Изгрев), е дури потоа може да се прави муабет за нешто повеќе
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Tiger
Сениор Регистриран: 13.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 234 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekoj imaat poveke nekoj pomalku moral...mislam deka e prasanje na oset
|
|
mikeg
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 305 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MORALOT KAJ SITE E RAZLICEN |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moralot e iskinata stranica vo zivotnata kniga na mnogumina....
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moralot ne e nistu drugo,tuku sistematski nacin da se unistat strastite na lugeto...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
emilyXX
Група Регистриран: 05.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 53 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoj si ima svoj nacin na vrednuvanja na nestata i svoi principi koga stanuva zbor za moral na pr za mene e nemoralno da sedis u avtobus a do tebe stoi stara iznemostena licnos dodeka pak za drugi toa e sosema ok i ja sum platil karta i ona nema zasto da stanam. Spored mene moralot koj sto go "poseduva" edna licnos e tesno povrzan so karakterot. MORALOT E RELATIVEN
|
|
isus
Нов член Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moralot vo Makedonija e prteteran
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред неколку дена имав можност да присуствувам на роденденот на основачот на најголемата европска издавачка куќа BMG. Човекот на 87 год. возраст, одржа краток говор на кој пред се зборуваше за човечноста, дека треба да си поставуваме цели во животот кон кои ќе се стремиме со човечност...говорот беше многу силен и искрен и многу ме допре, ме трогна. Тогаш ми допре до свест колку некои елементарни морални и етички норми во денешното општество се изгубени.
Како се се сведува на трка, натпревар, да се победи конк*рентот, како на такви говори на големи фирми поентите на говорите од овој тип се „ние сме најдобри, најјаки, а останатите нека цркнат“, на „целта ги оправдува средствата. Интересот сам по себе е доволна причина, оправдување за се што ќе превземам да ја остварам таа цел“. Најголем дел од луѓето по инерција го следат тој принцип не запрашувајки се до каде тоа би можело да ги доведе. Мислат на полните џебови кои сигурно нема и душите да им ги наполнат. И така се создава простор за една огромна празнина на планетава, која ќе се дуе како балон, но веројатно ќе пукне во еден момент....
Некој ќе ми рече:„батали, што се замараш. таков е светот денеска, прифати го тоа.“ Јас морам да прифатам дека живеам во многу несовршен свет, но не прифаќам неморал (не мислам тука на некакви старомодни малограѓански норми на однесување туку на општочовечки норми на почит, почит на интегритет, суверенитет, идентитет на една личност, на заедницата во која живеам или се наоѓам, отвореност и спремност за соработка и соживот...итн..) и категорично го одбивам. Според мене, само така животот има вистинска содржајност и вредност.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ubavo e da se prochitat ovie zborovi... tie pokazhuvaat deka sepak svesta se ushte go vladee umot koj preku egoto postojano saka da ja nadglasa i da se pretstavi kako gospodar vmesto gospodarot.
Me raduva sto iskreno si go pochustvuvala toa bidejki toa e iskrata na prosvetluvanjeto i prviot chekor kon praviot pat. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |