|
Месото е убиство !!! |
Внеси реплика | страница <12345 14> |
Автор | ||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tocno sekoj sam cuvstvuva sto mu e ubavo i zdravo za jadenje.....a deka ke visnat muskuli posle 50 god. ako ne jademe meso malo sutra.....cista izmislica......
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
точно такајас реков..нека разгледаат малце по нет тие што така велат
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da se vika Mitic i go ima na Tv sekoja nedela |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
поим нема тој
|
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
neznam jas rekov
toj e nutricionist - i toa svetski priznat rekov i pogore ako me lazel mene , jas ve lazam sega vas no - sekako mislam deka treba toa da se ispita |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto se tice tema,
ako mi e dozvoleno, jas sum BI.. |
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
те сконтав Анакин..ја коментирав за ајванот што те убедувал
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
blue- navistina zborev so nego dva sati
mi deluvase mnogu ubedlivo so site negovi termini i objasnuvanja jas licno ne sum , vegetarijanec no slusajki go- sepak mislam deka toj podatok - za oslabenosta na muskulaturata kaj vegetarijancite , treba da se ispita- radi vas 50 godini ne se mnogu covek taka da izgleda ova go kazuvam vo najdobra namera nema potsmev ni cinizam prosto sakam vie vegetarijanci- da proverite- dali nutricionistot ( onoj star, so bela kosa 70 godisen na TV) e vo pravo ili ne |
||
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
секој производ со животинско потекло ја има истата содржина што и месото..само вкусот е разлика што се вели. видиш мојот доктор па не вика така.
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ok
kako so rekov jas ne sum kompetenten da polemiziram za ova tema pojma nemam od nisto |
||
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Моето семејство преживува од месната индустрија. За татко ми тоа е бизнис и ништо повеќе. И јас едно време сакав да преминам на вегетаријанство но се соочив со реалноста. Прво и основно според мојата крвна група морам да јадам месо, треба да ми биде основен продукт во исхраната. Второ научив да го прифатам ланецот на исхрана, кој не може да се игнорира и да се прекине. Оние кои не чувствуваат потреба за јадење месо, најверојатно најдобро е и да не јадат, но во никој случај не смеат да им солат памет на оние кои јадат. Тоа е индивидуален избор. |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму од аспектот (философски и морален) од кој е поставена темава, но и здравствен, пред неколку години престанав да консумирам месо. Успешно се справив со потребата од месо, која за кратко време и ја снема. Не чувстував ниту потреба, ниту желба за месо и не ми недостигаше. Меѓутоа се судрив со голем проблем, моето смејство. Моите не го сфаќаа мојот избор, сепак вегетаријанството и веганството се избор, баш како што кажа и Монушка:
Mоите постојано инсистираа на тоа да почнам да јадам месо, а и на мајка ми и` беше навистина тешко да приготвува два оброка. После нецела година, со оглед на околностите бев принуден да се откажам од вегетаријанството (иако не по лична желба). Но, до ден денеска гледам колку што можам да го изоставам месото. А кога конечно ќе се осамостојам од моите родители, повторно се враќам на тој начин на живот, без да имам грижа на совеста дека за задоволувањето на моите анимални инстинкти, некое животинче настрадало на суров начин! |
||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vaka
za mesojadci--- covek ne e mesojadec da e toa jasno brzo ima 4 sisari mecka majmun svinja covek tie se vikat SEJADCI jadat bukvalno se i taka im e stomakot prilagoden |
||
|
||
Внеси реплика | страница <12345 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |