![]() |
|
Кога е роден Исус 2 дел |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345> |
Автор | ||
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
i sto ne e vo red,
![]() |
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
![]() |
||
im happy ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
|
Зидарски знае ама не кажува. А Беличка, проблемот повторно е една многу контрадикторна информација. Значи еве пак ќе кажам, иако кажав и на истава тема што беше заклучена. Значи Лука вели дека Исус е роден нели кога Август бара спроведување на попис. Е сега кој знае историја, тој знае дека пописот прв пат е спроведен во 6 н.е.. Матеј пак вели дека Исус се родил во време на владеењето на Ирод, кој пак умрел во 4 п.н.е. Значи имаме луфта од 10 години, минимум. Е сега кој лаже, Лука или Матеј? Или двајцата? Во секој случај некој не ја кажува вистината со што еве ви чист доказ дека Библијата има грешка (грешки).
|
||
middle is best... i believe in science
|
||
![]() |
||
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
|
sakas da kazes deka deka Matej bil prof.po istorija a luka mu bil asistent na katedrata a biblijata e istoriska citanka?
|
||
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Јас му/и одговорив уште во вториот пост на оваа тема.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Сериозно не знам и не сум се занимавал со тоа прашање никогаш, затоа што не ми значи ништо за мојата вера и за мојата врска со Него...
|
||
![]() |
||
|
jas nekade mislam deka sretnav 23 g.ili 17 g.od vladeenjeto na Oktavijan Avgust neznam tocno ja imam knigata kje proveram
|
||
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Добра забелешка, кој знае историја, нека се јави и нека даде изворни цитати дека Исус не се родил во времето на Ирод (како што одговорив јас).
Кој знае историја нека наведе изворен цитат дека пописот на Август не се поклопува со владеењето на Ирод и со Христовото раѓање.
хепи, не лажат ни Лука, ни Матеј, туку (за жал) тебе некој те има излажано со оваа информација и ти има истресено години од ракав со цел да ругаш по Библијата.
|
||
|
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
I uste ednas odgovorot
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
|
И уште еднаш прашањето:КОГА Е РОДЕН ИСУС?
|
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
I uste ednas CITAJ
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
|
Читам ама не разбирам,значи во кратки црти:Постои еден прифатен датум за Исусовото раѓање или не,оти ќе признаеш празнувањето на неговото раѓање не е на исти ден кај православните и католиците. |
||
![]() |
||
muhadzir ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
|
Vazno e da se konstatira deka, iako eden od najgolemite prazncici na Hristijanite e Hristovoto radzanje, sepak negovoto praznuvanje ne e na denot koga on se rodil, a ni godinite ne se poklapaat pa za edni e postar za drugi pomlad.
![]() E sega da ne barame vo vlaknoto jajce zatoa sto nema da najdeme ![]() ![]() |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
![]() |
||
im happy ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
|
Интересно како не ве интересира да разјасните кога во Библијата има контрадикторни работи, а сепак велите дека Библијата е безгрешна. Навистина чудно како знаете пред кои работи да ги затворите очите. Како може да не ви е важна таа информација за вашата вера, ако се знае дека вашата вера се базира на Библијата? Навистина сте многу чудни.
Ајде за неверни Томи ![]() нека прочита тој што не знае кога бил спроведен пописот. |
||
middle is best... i believe in science
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Верни Тома, ако знаеш историја, повели изнеси ни изворни историски цитати дека Исус не се родил во времето на Ирод (како што одговорив јас).
Ако знаеш историја наведи ни изворен историски цитат дека пописот на Август не се поклопува со владеењето на Ирод и со Христовото раѓање.
Не наведувај линкови, сликички, паушални и од ракав истресени податоци.
|
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |