IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Кога е роден Исус 2 дел
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кога е роден Исус 2 дел

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
Автор
Порака
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 21:44
i sto ne e vo red, збунетост
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 21:54
Зидарски знае ама не кажува. А Беличка, проблемот повторно е една многу контрадикторна информација. Значи еве пак ќе кажам, иако кажав и на истава тема што беше заклучена. Значи Лука вели дека Исус е роден нели кога Август бара спроведување на попис. Е сега кој знае историја, тој знае дека пописот прв пат е спроведен во 6 н.е.. Матеј пак вели дека Исус се родил во време на владеењето на Ирод, кој пак умрел во 4 п.н.е. Значи имаме луфта од 10 години, минимум. Е сега кој лаже, Лука или Матеј? Или двајцата? Во секој случај некој не ја кажува вистината со што еве ви чист доказ дека Библијата има грешка (грешки).
middle is best... i believe in science
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 21:57
sakas da kazes deka deka Matej bil prof.po istorija a luka mu bil asistent na katedrata a biblijata e istoriska citanka?
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 21:58
Originally posted by im happy im happy напиша:

На моето прашање уште не е одговорено. Дали ти зидарски знаеш кога се родил Исус според Лука? Кога ќе ми одговорите на прашањето - а нема да одговорите затоа што во тој случај ќе мора да признаете дека во Библијата има грешки затоа што Лука и Матеј го утнале раѓањето на Исус најмалку за 10 години - е тогаш ќе може да се затвори оваа тема.

Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Не, не знам... најискрено... Би те советувал да се обратиш кај ЕвАнгелос за ова прашање... Иако мислам дека имаше одговор во темата која беше затворена.

Јас му/и одговорив уште во вториот пост на оваа тема.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 22:00
Сериозно не знам и не сум се занимавал со тоа прашање никогаш, затоа што не ми значи ништо за мојата вера и за мојата врска со Него...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 22:03
jas nekade mislam deka sretnav 23 g.ili 17 g.od vladeenjeto na Oktavijan Avgust neznam tocno ja imam knigata kje proveram
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 22:30
Originally posted by im happy im happy напиша:

Е сега кој знае историја, тој знае дека пописот прв пат е спроведен во 6 н.е.. Матеј пак вели дека Исус се родил во време на владеењето на Ирод, кој пак умрел во 4 п.н.е. Значи имаме луфта од 10 години, минимум. Е сега кој лаже, Лука или Матеј? Или двајцата? Во секој случај некој не ја кажува вистината со што еве ви чист доказ дека Библијата има грешка (грешки).

Добра забелешка, кој знае историја, нека се јави и нека даде изворни цитати дека Исус не се родил во времето на Ирод (како што одговорив јас).
Кој знае историја нека наведе изворен цитат дека пописот на Август не се поклопува со владеењето на Ирод и со Христовото раѓање.
хепи, не лажат ни Лука, ни Матеј, туку (за жал) тебе некој те има излажано со оваа информација и ти има истресено години од ракав со цел да ругаш по Библијата.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 23:21
I uste ednas odgovorot
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 23:49
И уште еднаш прашањето:КОГА Е РОДЕН ИСУС?
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 23:52
I uste ednas CITAJ
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 00:11
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

I uste ednas CITAJ

Читам ама не разбирам,значи во кратки црти:Постои еден прифатен датум за Исусовото раѓање или не,оти ќе признаеш празнувањето на неговото раѓање не е на исти ден кај православните и католиците.
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 02:00
Vazno e da se konstatira deka, iako eden od najgolemite prazncici na Hristijanite e Hristovoto radzanje, sepak negovoto praznuvanje ne e na denot koga on se rodil, a ni godinite ne se poklapaat pa za edni e postar za drugi pomlad. среќа

E sega da ne barame vo vlaknoto jajce zatoa sto nema da najdemeголема%20насмевка  pa najvazno e da se slavi, a koga se slavi ne e tolku vaznoтрепкање
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 10:45
Интересно како не ве интересира да разјасните кога во Библијата има контрадикторни работи, а сепак велите дека Библијата е безгрешна. Навистина чудно како знаете пред кои работи да ги затворите очите. Како може да не ви е важна таа информација за вашата вера, ако се знае дека вашата вера се базира на Библијата? Навистина сте многу чудни.
Ајде за неверни Томи http://en.wikipedia.org/wiki/Census_of_Quirinius
нека прочита тој што не знае кога бил спроведен пописот.
middle is best... i believe in science
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 12:13
Верни Тома, ако знаеш историја, повели изнеси ни изворни историски цитати дека Исус не се родил во времето на Ирод (како што одговорив јас).
Ако знаеш историја наведи ни изворен историски цитат дека пописот на Август не се поклопува со владеењето на Ирод и со Христовото раѓање.
Не наведувај линкови, сликички, паушални и од ракав истресени податоци.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.