![]() |
|
Критика за свештениците |
Внеси реплика ![]() |
страница <123 |
Автор | |
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Со почит и кон тебе Госпел, ама во редовите на протестантските деноминации не мирисаат рози. Само немаат доблест да си кажат јавно. Познато ни е на повеќето како работат машините за перење пари во некои цркви
![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Така ли е Госпел? Така е, знам.
|
|
|
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Самокритичноста е доблест и ретко кој ја има... светот ќе беше далеку подобро место ако секој почне да си ги признава грешките и уште подобро ако секој почнеше да ги исправа...
|
|
![]() |
|
gospel ![]() Сениор ![]() Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Da tocno e toa, deka i toa go ima nekade na zapad.Barem kaj nas crkvite se finansiski slabi (suvi). Morame da bideme samokriticni. No, moras da priznaes deka Pravoslavieto odamna gi ostavi masinite, i prerasna vo FABRIKA za perenje pari. Ajde da vidam dali i ti ke bides samokriticna? Inaku mene ne me interesira licno nitu pravoslavieto nitu protestantizmot. Pa neli go sledime Hristos? Pa neli po nego treba da se narekuvame Hristijani? Vo ocite na Boga ima Hristijani i Hristijanstvo. Podgrupi na Boga ne mu trebaat. Toa go ima samo vo politikata. So pocit, Gospel. |
|
![]() |
|
Од се што кажа се согласувам со тебе само по однос на ова “Vo ocite na Boga ima Hristijani i Hristijanstvo.
Podgrupi na Boga ne mu trebaat. Toa go ima samo vo politikata.“ Вината не треба да се бара само во Запад. Како тоа “Da tocno e toa, deka i toa go ima nekade na zapad.Barem kaj nas crkvite se finansiski slabi (suvi). Morame da bideme samokriticni. Само на запад го имало? Па каде ги перат западните цркви своите пари ако не во своите клетки-цркви во вакви државички? Биди малку самокритичен. Како што е отец Пимен. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
gospel ![]() Сениор ![]() Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
TOA SO SIGURNOST NE. ENTERIEROT NA CRKVITE POKAZUVA DALI VO MAKEDONIJA I VAKVI SLICNI DRZAVI SE PERAT PARI.
POGLEDNIGI PRAVOSLAVNITE CRKVI, NO POGLEDNIGI I PROTESTANTSKITE CRKVI. RAZLIKATA KAZUVA SE: KOJA CRKVA E FABRIKA ZA PARI, A KOJA E NA RABOT NA EGZISTENCIJA. NA KRAJ KRAISTA, GOSPOD E TOJ KOJ STO KE SUDI I KE GO KAZE POSLEDNIOT ZBOR: KOJA VERSKA DENOMINACIJA KAKO SI JA BRKALA RABOTATA. DALI JA ZAVRSILA RABOTAAT ZA KOJA STO BILA POVIKANA KAKO STO TREBA ILI NE. TE POZDRAVUVAM |
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Госпел - пак ќе речам, самокритичноста е доблест... А колку до финансиското работење - тоа е веќе друг домен и има кој да се занимава со тоа, но очигледни проблеми има и на двете страни...
Како што сам велиш - Бог ќе пресуди... |
|
![]() |
|
only_me ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
De podobjasni so vrska so ova! Kaj ciljas? |
|
![]() |
|
Gospel, не суди по амбалажата. Во голем дел од тие навидум скромни цркви се перат тешки пари. Не биди толку сигурен дека се на работ на егзистенцијата, секоја чест на исклучоците. А за второто се согласувам со тебе: Секако дека господ бог ќе го има последниот збор и ќе пресуди дали пастирите добро се грижеле за своите стада и дали одговорно се однесувале кон она што им било доверено ![]() Поздрав и од мене ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |