|
Кога е роден Исус? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
Ezan-a
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bas sakam EvAngelos da kaze nesto na ovaa tema aj posto se vrati bas sakam da porocitam tvoe mislenje za ova prasanje za Spasitelot???
|
||
Beautiful Mind
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Linkot objasnuva povece od potrebno a i komentarot na Azrael....go cita li toa nekoj....? Изменето од Templarius - 19.Април.2008 во 13:50 |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
im happy
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа што доаѓањето на Исус, како што велат некои, е претскажано во Стариот Завет; затоа што ангелот и се јави на Марија, а и на Јосиф, и им рече дека многу важен човек ќе се роди, многу ми е чудно што никој не знае кога точно тој се родил.
За да биде работата уште позамрсена, контрадикторни податоци има и во Евангелијата. Матеј 2:1 А кога Исус се роди во Витлеем Јудејски, во дните на цар Ирод, ете, мудреци од исток пристигнаа во Ерусалим Лука 2:1-5 А во она време излезе заповед од царот Август за попис на сите жители. Тоа беше прв попис, кога Квиринеј управуваше во Сирија. И сите одеа за да се запишат, секој во својот град. Така и Јосиф отиде од Галилеја, од градот Назарет, горе во Јудеја, во Давидовиот Град, кој е наречен Витлеем, зашто беше од Давидовиот дом и семејство, да се запише со Марија, свршената со него жена, која беше бремена. Матеј вели дека тоа било за време на владеењето на цар Ирод, а тој умрел во 4 пне. Лука вели дека тоа кога царот Август спровел попис. А пописот за прв пат бил спроведен откако Квириниус станал гувернер на Сирија, а тоа се случилов во 6 не. Пописот бил спроведен во Сирија и Јудеја. Е сега, се поставува прашање, дали Матеј е во право, или Лука е во право? Дали Исус е роден пред 4 пне или после 6 не? Да не се знае годината на раѓање на еден толку важен човек е навистина чудно! |
||
middle is best... i believe in science
|
||
im happy
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А што се однесува до текстот од линкот даден погоре, зошто воопшто зборуваат за 25 декември?? Зошто зборуваат за новиот грегоријански календар? Значи тие од старт се со промашена дата. Дури и онаа нова дата што ја добиле, 29 септември, е израчуната според грегоријанскиот календар. Што значи во секој случај и таа дата е грешна, затоа што треба да рачунаат според стариот јулијански календар.
|
||
middle is best... i believe in science
|
||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Грешка, грешка, и грешка до грешка, и само грешка . . во грешка и од нешто погрешно неможе да произлезе нешто точно, од невистини и забуни, од лаги неможе да излезат јаснотии и вистини . . . Тоа ти е Христијанството пријателе! |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
O ти христијаномразецу, можеби забуната е во твојата глава? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас само барам одговор од вас Христијаните. Ако станува збор за забуна, тогаш дај просвети ме со одговорот. Изменето од Almahdi - 20.Април.2008 во 16:43 |
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас би сакал да чујам некое,вака постручно и поиздржано објаснување околу ова прашање.Па нели сме тука за да учиме едните од другите? |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алмахди - ова се смета за директна навреда врз христијанството и христијанските членови на форумот... затоа - имаш опомена... |
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не ги навредувам, јас прашувам но никако да добијам одговор или сериозни коментари на темава. Ете, обиди се барем ти . . |
||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
narode mislam deka se e kazano vo postot na azrael,sto drugo o4ekuvate?
|
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa procitajte go linkot i razberete go,,,,tamu vi e odgovorot...ili se pravite na toso...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga se nema odgovor,togas se poshti kade preta edna pogresna bukva vo eden post,kako bi se zapnale za nea a istovremeno bi go zanemarile prasanjeto. Pa sramota e,providni ste. |
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe marsovec sega ne prodavaj demagogija i krasnopis tuka citaj toa tamu linkot i teraj si rabota a ako sakas da se raspravas togas zastani pred ogledalo i samo napred.... Изменето од Templarius - 21.Април.2008 во 00:51 |
||
Give me your secrets
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |