|
Зошто Господ има човечки особини? |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како човек да дојде до спознание на Бога? До спознание може да дојде одејќи по еден од двата пата:
Така, оној кој што не знае да чита и пишува не може да се правда пред Бога со својата неписменост. Зарем не си можел да ги набљудуваш доказите Божји? Зарем не си имал очи и уши? Погледни околу себе во убавината на она што Возвишениот Бог го содал! Имаш Книга за читање и книга за набљудување кои не му даваат никому право да каже дека не можел или не знаел. |
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj ti garantira deka k*ranot e bozja kniga???
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene Bog i Negoviot Pratenik, a tebe jas!
Za potvrda ja imame naukata, istorijata i denesnicata.
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hahaha vikas ti ubavo ubavo noviot mesaja e medju nas, ne bi sakal da te optovaruvam, sigurno kako takov ,imas dosta zbien raspored, ajde da odime na naukata ok??? |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako sakas...
|
|
|
|
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sure Ihlas, Tefsir (tolkuvanje)
"U ime Allaha Svemilosnog, Milostivog!" "Reci: 'On je Allah - Jedan!' Allah je utociste svakom!' Nije rodio i nije rodzen, i niko Mu ravan nije!'" "Reci: 'On je Allah - Jedan!'" Znaci On je Jedan i Jedini Koji nema Sebi ravan, Koji nema nikakva sudruga ni pomosnika i Kome nije niko slican. Ovim imenom naziva se samo Allah, dz.s., jer je On savrsen po svim Svojim osobinama i djelima. Ibn-Abbas kaze da rijeci Uzvisenog: "Allah je utociste svakom!" znace da kod Njega utociste traze sva stvorenja, da od Njega mole i traze ono sto im je potrebno, da za Njega kazu da je Gospodar, Koji nema unutrice, da ne jede, ne pije, te da je vjecan, za razliku od svojih stvorenja. Sve ovo je tacno, jer su to svojstva Uzvizenog nam Gospodara. Rijeci Uzvisenog: "Nije rodio i ro|en nije" znace da On nema ni djeteta ni roditelja ni dru`ice هل "...i niko Mu ravan nije", tj. medzu Svojima stvorenjima nema nikog ko bi se sa Njim mogao porediti, niti bliskog koji bi Mu bio ravan. Suvise je On Uzvisen da bi mu nesto takvo dolikovalo!! Изменето од ZlatniLiljan - 05.Март.2008 во 00:53 |
|
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
|
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EEE, nema koj da sfati, site slepi, gluvi i nemi....
|
|
|
|
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EEE, nema koj da sfati, site slepi, gluvi i nemi....
Hajr brat, sto e Allah nikoj ne e! Sve e vo negova moc, i se sto se slucuva se slucuva po negovo odobrenie |
|
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Siguren si ? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
100%
|
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e ajde podeli ovde so nas nesto sto tebe ti se slucilo po negova mokj i odobrenie, ama nemoj so toa " mi dal zivot, me napravila da bidam dobar itnn... " bidejki zivot ti dale roditelite i tie te vospitale , ... daj nekoj navistina konkreten primer kade Alah ja pokazal svojata mokj |
|
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Primer za sho ? za zdravje, za pari, za snaodlivost ? za sho ? |
|
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Xaxa. Ako smetate deka Ristos e bog togas slobodno mozete da si smetate deka imat i chovekovi osobini. dodeka na pravilniot bog "Allah" ne moze da mu se prepisat chovekovi osobini. bidejki on e eden. i na nego nemoze da se prepishi nikoj. i skrateno kazano nemoze da bide bog onoj koj jade, pie, spie, itn.. na vistniskiot bog nishto ne go zamarat. Tolku od mene. Selam za Muslimanite | Pozdrav za Hristijanite. |
|
Nothing Remains !!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шумадинче, Христос бил отелотворен Бог - Богочовек (и Бог и Човек, Син Божји и Син Човечки). Човечката природа на Исус имала потреба од сон, јадење, пиење итн. |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |