|
Библија, Куран, Тора??? |
Внеси реплика | страница <12345 27> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа што е погрешно во ова? Зарем според Кyранот Иса не е син на Мерјем?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа како можете да го прифаќате Стариот Завет кога во него имате јасни препораки по одредени верски прашања,дури и јурисдикцијата вие во него,а од друга страна не судете според него?-Дај објасни ми малце подетално. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро бе паметњаковичу,кога толку си убеден дека к*р,анот е препишан од втора или трета рака...ајде кажими дали Библијата има веродостоен ланец на пренесувачи? |
||
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
(1) Jesus Himself read from Isaiah scroll in a Synagogue in Nazareth and declared it as Scripture (inspired from God), Luke 4:16-21; (2) The Dead Sea scrolls, found in 1947, verified the Jewish Torah back to 100 AD to 200 BC, when they were copied. Prior to this discovery, the oldest Torah dated to the 9th century AD. The Dead Sea scroll of Isaiah verified almost exactly the Isaiah scroll copied in the 9th century; (3) Early Church Fathers like Ignatius, Clement of Rome, Clement of Alexandria, Tertullian, Irenaeus, who wrote from between 90-160 AD all cited in their writings Christian Gospel accounts (Guthrie, 1990, page 24); (4) We know that the writings of Moses were preserved as far back as 621 BC. 2 Kings 22 speaks of this at the time of the Israeli King Josiah. Ezra 7:14, Nehemiah 8:1-18, and Jeremiah 36 also speaks of the Jews maintaining Scripture. Se nadevam deka ovae e dovolno. No ako ne e samo kazi ima - vistinata e pregolema za da se sokrie. Изменето од Templarius - 22.Февруари.2008 во 00:18 |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според к*р,анот е...но според тебе е НЕКОЈСИ.Читај се добро што си напишал комшо. |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вака...
Ти ја почитуваш Македонија, земјата во која живееш, но не живееш според нејзините закони од 20 век, туку според денешните, од 21 век. Едни закони беа во комунизмот, а други во демократијата. Но тоа не значи дека сите закони од комунизмот се поништени. На пример законот "не кради", сеуште важи.
Сепак Парламентот има право да изгласува нови закони и да ги менува старите. Ти живееш според денешните закони, а не според оние во комунизмот.
Во времето на Социјализмот беше казниво ако говориш против другарот Тито и доколку тогаш ти кажеше нешто против него ќе си добиел КАЗНА. Но денес веќе не важи овој закон (променет е), и нема да добиеш казна доколку кажеш нешто лошо против Тито.
Доволно јасно efendija? |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа убаво пишав де "некој си", да не требаше да пишам "некоја си"?
Извини ако ви го навредив тој Иса со тоа што го нареков "некој си", ни на крај памет ни ми текна дека тоа може да звучи навредливо за вас.
|
||
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A be EvAngelos sega ja dopomesa rabotata, kasa popara... i dobra aj neka bide taka so tvojot primer, ama sto ima vrska vo utsavot da gi drzime zakonite od komunizmot uste, koga se smenija oni se izbrisaa od ustavot zatoa sto se zameneti, ne vazat i nepostojat vo ustavot neli???
Изменето од Pustinski-Lav - 22.Февруари.2008 во 00:25 |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
BUGS
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kolku si maloumen,Isa e Isus ama tolku znaes,go navreduvas mesijata sto do preska go izdignuvase.ccccccccccna fax |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Иса е Исус ? Не би рекол.
Иса е обичен човек, пејгамбер, што не бил распнат на крст, што не воскреснал, што не умрел за гревовите на луѓето, што не е Бог итн.
Исус, од друга страна е отелотворен Бог, Кој бил распнат на крст, Кој воскреснал, Кој умрел за нашите гревови, кој не го признава Мухамед итн. многу различен од тој Иса кој е спомнат во Кyранот.
|
||
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Stanuva zbor za ista licnost EvAngelose dobro go znaes ti toa, a dali e toa kako ti go razbiras ili onaka kako sto Allah ni go opisal vo k*ran, toa doprva ce ni se razjasni.. Sabar selamet
|
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во нашата илустрацијата, старите закони од комунизмот се чуваат за одредена поука.
|
||
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Originally posted by Pustinski-Lav
ama sto ima vrska vo utsavot da gi drzime zakonite od komunizmot uste, koga se smenija oni se izbrisaa od ustavot zatoa sto se zameneti, ne vazat i nepostojat vo ustavot neli??? Во нашата илустрацијата, старите закони од комунизмот се чуваат за одредена поука.
I steta ce bide da se izbrisat i od site tefteri da isceznat, sekoj zapisan zbor e od neprocenlivo bogatstvo za covestvoto.... no jas zboruvav za toa deka tie zakoni ne se kompatibilen del od denesniot ustav na RM |
||
|
||
trebo.r.a
Сениор Регистриран: 24.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe ajde iti umri za moive grevovi a
|
||
Внеси реплика | страница <12345 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |