![]() |
|
А што ако Господ беше жена? |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 10> |
Автор | ||||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||
![]() |
||||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|||
Nikoj ne vlozuva trud da napravi i vozvisi vlaknest majmun koj misli samo da siluva, ubiva i graba...ne , gospod ne e takov...gospod prostuva, zenite prostuvaat otsekogas...za sekogo ima ljubov, mazite se sebicni, znam po mene
|
||||
![]() |
||||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|||
|
||||
|
||||
![]() |
||||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|||
Pa dzabe li zenite zborat deka site mazi se isti i deka se site svinji
|
||||
![]() |
||||
|||
така зборат и некои од мажите з ажените..значи работава испаѓа сите лажат или мижи да ти баам.
![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
postariot brat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
|||
Nikoj ne vlozuva trud da napravi i vozvisi vlaknest majmun koj misli
samo da siluva, ubiva i graba...ne , gospod ne e takov...gospod
prostuva, zenite prostuvaat otsekogas...za sekogo ima ljubov, mazite se
sebicni, znam po mene.(zbunet)
Bog te sozdade zbunet spored obrazot svoj, znaci bog e zbunet i se prasuva zosto li go sozdadov ovoj. Zalam sto slusam deka ne umees da sakas, no veruvaj deka toa ne e tesko, samo pomisli kolku ljubov ti bila potrebna za da prezivees dosega kolku ljubov ti daletvoite roditeli rodnini i prijateli.Zablagodari im se , ako ne mozes na site da se setis togas lesno e samo zablagoda ri mu se na Boga a toj ke ti momogne da im se zablagodaris i nim so toa ke znaes deka sakas. Sakanjeto ne e nesto sto se uci ili nesto sto moze da se definira ednostavno e ili sakas sekogo ili ne. koga ke sakas sekogo ke svatis deka i Hitler ne bil mnogu polos od nas samo ne znael da saka, ama i deka dokolku gi sakas site lugje kako sebe si ke sprecis mozebi da se pojavi nekoj polos i od nego. ![]() |
||||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||||
![]() |
||||
diogenskopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
|||
Koe glupavo prasanje..a koj dal dokaz deka "Gospod" e maz,a ne zena?
![]() |
||||
![]() |
||||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|||
iljada pati sum napisala koi se moite vrednosti i radosti vo zivotot, pa nema da se povtoruvam pak. Bog ne postoi za mene, go nema, a ti mozes da si go sakas kolku sto skas, ne mozes da mi go nametnes na mene. sekoj po svojot pat... |
||||
![]() |
||||
postariot brat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
|||
Bog e ideal za sovrsenstvo kon koe se stremime i vo koe nasite fizickite razliki vo pogled na pol, tezina, obleka i slicno, go gubat znacenjeto, i predstavuvaat samo nijansi vo najraznolikata paleta na ramnotezata vo zivotot narecena Bog.
|
||||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||||
![]() |
||||
|||
Изменето од zbunet - 13.Февруари.2008 во 16:18 |
||||
![]() |
||||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|||
Gospod ne e nitu zena nitu maz toj e GOSPOD...da gi razgranicime malku rabotite. Toj ne sozdal nas po negoviot lik ama toa nema vrska so polovata podelba. Zasto gospod e edna golema bezgranicna ljubov..
|
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
![]() |
||||
|||
Jas navistina ne mislev da te navredam ama ti izgleda navistina si zbunet jas citirav del od tvoj post i nema vo nego ni farisei ni inkvizicija ima samo tvoe tvrdenje deka ti ne znaes da sakas i zatoa site mazi ne znaat da sakaat a samo zenite znaat da sakaat, i povtorno ke recam tvrdi si ti za sebe sto sakas ako sakas bidi si i nihilist i mizantrop, ama nemoj zaradi toa da mislis deka site mazi mislat kako tebe samo zatoa sto nekoja devojka ti rekla deka site mazi se isti, ta ti prasaj ja dali bila so site ta sto ti tvrdi taka. Jas ne velam deka zenite ne znaat da sakaat ta jas si imam zena i dve kerki i kako i sekoj ovde ako dodadam deka imam i majka i uste ke recam deka od site niv dobivam neizmerna ljubov, no toa ne znaci deka jas gi sakam pomalku, jas inaku si imam i tatko i brat i mnogu drugari rodnini i prijateli poznati i nepoznati i site gi sakam i negledam zosto nekoj bi me mrazel a dokolku e taka se nadevam deka Bog ke mi pomogne da se setam kade sum mu zgresil na toj nekoj i da si ja popravam greskata,
ako te nervira sto te vikam zbunet togas smeni si go Imeto na forumov, ete jas si odbrav ime so koe site me vikaat Brat pa duri i nekoi koi ne me cuvstvuvaat taka, sepak jas bi sakal da veruvam deka sum brat so celoto covestvo. za kraj eve go pak toj citat Nikoj ne vlozuva trud da napravi i vozvisi vlaknest majmun koj misli samo da siluva, ubiva i graba...ne , gospod ne e takov...gospod prostuva, zenite prostuvaat otsekogas...za sekogo ima ljubov, mazite se sebicni, znam po mene.(zbunet) vo koj ti tvrdis deka site nie mazite sme sebicni a se samo zatoa sto ti si maz i ti si sebicen. ta jas znam i zeni sto se sebicni, vprocem sebicnosta e edna od najcestite temi vo literaturata na covestvoto, i toa samo znaci deka si covecen a toa sto priznavas deka si sebicen i sto toa ti smeta te pravi podobar od mnozinstvoto od lugjeto, dobro e koga covek umee da bide samokriticen, samo nemoj toa da te odvede vo pogresna nasoka vo idealiziranje na siot zenski rod na nivo na bozestvo. Toa sto zenite tolku ni prostuvaat ne se dolzi na nivnata sirokogradost cest na isklucocite ami toa e zaradi toa sto se ponezni a so toa i ponesigurni, jas na primer poznavam edna zena koja iskrsi veslo od svojot soprug zatoa sto go vide kako razgovara so edna zena pomlada od nea no taa tezese barem dvapati poveke od svojot soprug, pa ti sega ke mi reces mozebi koj se tepa toj se saka i mozebi ke bides vo pravo ama toa ne znaci deka koj ne se tepa ne se saka. |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Ova nikoj da ne go cita, ova si e moe mislenje i go naveduvam ovde zosto nemam so kogo da go spodelam, a niti sakam.
Kako gospod bese zbunet koga me stvori i togas mu se ispusti da mi ja kaze golemata tajna na negovoto postoenje. Kako nikoj ne go gleda, a u stvari na site ni e pred nos. Dodeka triojcata pisuvaci na sudbini slavea za moeto raganje sto duri i preteraa pa mi nazvrljaa nesto, so mastilo sto ne se brise. Kako i da e jas sum samo edno vlakno od negovata kosa, ti si negoviot nokt ili kletka koja odumira i se prvuti, se sto postoi na ovaa planeta e del od organizmot narecen Gospod. Ja sum samo vlakno od negoviot til koe ponekogas strci no nikogas ne me videl, a ti kade si najdobro ke svatis spored vnimanieto sto ti se pruza od organizmot cij si del. Muslimanite se bakterii i virusi koj go napagaat toj organizam, a nekoi od nas koi se beli krvni zrnca se borat so niv, sto znaci dodeka go ima covekot, zivotnite, insektite ke go ima i Gospod... |
||||
![]() |
||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|||
Темата не е дали постои Господ, туку „АКО ГОСПОД БЕШЕ ЖЕНА“.
Да, во тој случај ќе верував дека постои, бидејќи ќе беше многу, многу поправеден и ќе посветеше повеќе внимание за тоа што се случува на земјата, и ќе изменеше многу работи во сфаќањето и свеста кај луѓето. Вака, не верувам во него. |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |