IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - А што ако  Господ беше  жена?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

А што ако Господ беше жена?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
Автор
Порака
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 23:48
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Gospod go napravil covekot spored svojot lik...a koj e poubaviot ? Sigurno Gospod ne moze da bide maz, koga zenata e poubava
од каде ова бе другар???? мислам со што гарантираш???
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 23:54
Nikoj ne vlozuva trud da napravi i vozvisi vlaknest majmun koj misli samo da siluva, ubiva i graba...ne , gospod ne e takov...gospod prostuva, zenite prostuvaat otsekogas...za sekogo ima ljubov, mazite se sebicni, znam po mene
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 23:56
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Nikoj ne vlozuva trud da napravi i vozvisi vlaknest majmun koj misli samo da siluva, ubiva i graba...ne , gospod ne e takov...gospod prostuva, zenite prostuvaat otsekogas...za sekogo ima ljubov, mazite se sebicni, znam po mene
срц ако знаеш по себе не им препишувај на сите мажи исто сепак сите се различни нели.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 23:59
Pa dzabe li zenite zborat deka site mazi se isti i deka se site svinji
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 00:02
така зборат и некои од мажите з ажените..значи работава испаѓа сите лажат или мижи да ти баам. голема%20насмевка мој совет НЕ ГО ЗАМИСЛУВАЈ БОГ....! само сакај Го...па толкумина веруваат во духови а не ги виделе срамота е во Бог да не се верува.
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 01:56
Nikoj ne vlozuva trud da napravi i vozvisi vlaknest majmun koj misli samo da siluva, ubiva i graba...ne , gospod ne e takov...gospod prostuva, zenite prostuvaat otsekogas...za sekogo ima ljubov, mazite se sebicni, znam po mene.(zbunet)

Bog te sozdade zbunet spored obrazot svoj, znaci bog e zbunet i se prasuva zosto li go sozdadov ovoj.

Zalam sto slusam deka ne umees da sakas, no veruvaj deka toa ne e tesko, samo pomisli kolku ljubov ti bila potrebna za da prezivees dosega kolku ljubov ti daletvoite roditeli rodnini i prijateli.Zablagodari im se , ako ne mozes na site da se setis togas lesno e samo zablagoda ri mu se na Boga a toj ke ti momogne da im se zablagodaris i nim so toa ke znaes deka sakas.
Sakanjeto ne e nesto sto se uci ili nesto sto moze da se definira ednostavno e ili sakas sekogo ili ne. koga ke sakas sekogo ke svatis deka i Hitler ne bil mnogu polos od nas samo ne znael da saka, ama i deka dokolku gi sakas site lugje kako sebe si ke sprecis mozebi da se pojavi nekoj polos i od nego.големо%20гушкање
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 04:32
Koe glupavo prasanje..a koj dal dokaz deka "Gospod" e maz,a ne zena?лутина
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 10:02
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Bog e ona na kogo kako mu cini....za edni maz, za drugi zena, za edno Gjorgi Kolozov, za drugi Bred Pit za treti Angelina Dzoli..... mislam fenomenalno sovrseno ... sekoj da si najde sto si saka...

А твојот бот шо е? маж или жена?
ne postoi

Изгледа сеуште не си го идетификувала богот на твојот живот. Aј размисли малку подлабоко, кој или што ти го води животот, на кои работи ти се поклонуваш, на парите ли, на кариерата ли, на себе си ли.. кој е твојот авторитет во твојот живот, која е твојата цел, за што се будиш наутро... не се срами, како и да е твојот бог, сепак е твој бог и заслужува јавно да го пофалиш нели? среќа Па дури и да е среден род, сепак ти е бог намигнување

iljada pati sum napisala koi se moite vrednosti i radosti vo zivotot, pa nema da se povtoruvam pak. Bog ne postoi za mene, go nema, a ti mozes da si go sakas kolku sto skas, ne mozes da mi go nametnes na mene. sekoj po svojot pat...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 15:39
Bog e ideal za sovrsenstvo kon koe se stremime i vo koe nasite fizickite razliki vo pogled na pol, tezina, obleka i slicno, go gubat znacenjeto, i predstavuvaat samo nijansi vo najraznolikata paleta na ramnotezata vo zivotot narecena Bog.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 16:24

Изменето од zbunet - 13.Февруари.2008 во 16:18
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 16:39
Gospod ne e nitu zena nitu maz toj e GOSPOD...da gi razgranicime malku rabotite. Toj ne sozdal nas po negoviot lik ama toa nema vrska so polovata podelba. Zasto gospod e edna golema bezgranicna ljubov..
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 17:31
Jas navistina ne mislev da te navredam ama ti izgleda navistina si zbunet jas citirav del od tvoj post i nema vo nego ni farisei ni inkvizicija ima samo tvoe tvrdenje deka ti ne znaes da sakas i zatoa site mazi ne znaat da sakaat a samo zenite znaat da sakaat, i povtorno ke recam tvrdi si ti za sebe sto sakas ako sakas bidi si i nihilist i mizantrop, ama nemoj zaradi toa da mislis deka site mazi mislat kako tebe samo zatoa sto nekoja devojka ti rekla deka site mazi se isti, ta ti prasaj ja dali bila so site ta sto ti tvrdi taka. Jas ne velam deka zenite ne znaat da sakaat ta jas si imam zena i dve kerki i kako i sekoj ovde ako dodadam deka imam i majka i uste ke recam deka od site niv dobivam neizmerna ljubov, no toa ne znaci deka jas gi sakam pomalku, jas inaku si imam i tatko i brat i mnogu drugari rodnini i prijateli poznati i nepoznati i site gi sakam i negledam zosto nekoj bi me mrazel a dokolku e taka se nadevam deka Bog ke mi pomogne da se setam kade sum mu zgresil na toj nekoj i da si ja popravam greskata,
ako te nervira sto te vikam zbunet togas smeni si go Imeto na forumov, ete jas si odbrav ime so koe site me vikaat Brat pa duri i nekoi koi ne me cuvstvuvaat taka, sepak jas bi sakal da veruvam deka sum brat so celoto covestvo.
za kraj eve go pak toj citat

Nikoj ne vlozuva trud da napravi i vozvisi vlaknest majmun koj misli samo da siluva, ubiva i graba...ne , gospod ne e takov...gospod prostuva, zenite prostuvaat otsekogas...za sekogo ima ljubov, mazite se sebicni, znam po mene.(zbunet)
vo koj ti tvrdis deka site nie mazite sme sebicni a se samo zatoa sto ti si maz i ti si sebicen. ta jas znam i zeni sto se sebicni, vprocem sebicnosta e edna od najcestite temi vo literaturata na covestvoto, i toa samo znaci deka si covecen a toa sto priznavas deka si sebicen i sto toa ti smeta te pravi podobar od mnozinstvoto od lugjeto, dobro e koga covek umee da bide samokriticen, samo nemoj toa da te odvede vo pogresna nasoka vo idealiziranje na siot zenski rod na nivo na bozestvo.
Toa sto zenite tolku ni prostuvaat ne se dolzi na nivnata sirokogradost cest na isklucocite ami toa e zaradi toa sto se ponezni a so toa i ponesigurni, jas na primer poznavam edna zena koja iskrsi veslo od svojot soprug zatoa sto go vide kako razgovara so edna zena pomlada od nea no taa tezese barem dvapati poveke od svojot soprug, pa ti sega ke mi reces mozebi koj se tepa toj se saka i mozebi ke bides vo pravo ama toa ne znaci deka koj ne se tepa ne se saka.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 21:37
Ova nikoj da ne go cita, ova si e moe mislenje i go naveduvam ovde zosto nemam so kogo da go spodelam, a niti sakam.

Kako gospod bese zbunet koga me stvori i togas mu se ispusti da mi ja kaze golemata tajna na negovoto postoenje. Kako nikoj ne go gleda, a u stvari na site ni e pred nos. Dodeka triojcata pisuvaci na sudbini slavea za moeto raganje sto duri i preteraa pa mi nazvrljaa nesto, so mastilo sto ne se brise.
Kako i da e jas sum samo edno vlakno od negovata kosa, ti si negoviot nokt ili kletka koja odumira i se prvuti, se sto postoi na ovaa planeta e del od organizmot narecen Gospod. Ja sum samo vlakno od negoviot til koe ponekogas strci no nikogas ne me videl, a ti kade si najdobro ke svatis spored vnimanieto sto ti se pruza od organizmot cij si del. Muslimanite se bakterii i virusi koj go napagaat toj organizam, a nekoi od nas koi se beli krvni zrnca se borat so niv, sto znaci dodeka go ima covekot, zivotnite, insektite ke go ima i Gospod...

Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 21:40
Темата не е дали постои Господ, туку „АКО ГОСПОД БЕШЕ ЖЕНА“.
Да, во тој случај ќе верував дека постои, бидејќи ќе беше многу, многу поправеден и ќе посветеше повеќе внимание за тоа што се случува на земјата, и ќе изменеше многу работи во сфаќањето и свеста кај луѓето. Вака, не верувам во него.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.