|
Математика |
Внеси реплика | страница <12345 23> |
Автор | |||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
abe coveku logicarski
se ragjat 50 :50 prasanjeto kolku deca se ,a ne kako se ragjat zatoa so koga kje se rodi kjerka ima sin posle toa koga kje se rodi sin vise nama kjerka pa kje se rodi kjerka pa sin pa sin i tolku jas vekja napisav 2 kjerki a 4 sina kaj gledas tuka 50:50 ziv ti tvoj gospod ako uste ne ti e jasno vlecka kje ti go presmeta matematicki kje ja ostavam ona da te ubije a ti stiskaj bacspace ja sum pojkje po ENTER ne si primetil????? |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
evan brate
ti si bil po topcinjata aj togas ova OD 12 TOPCINJA EDNO E RAZLICNO SO TRI MERENJA OTKRIJ GO I KAZI KAKVO E RAZLICNOTO ( POTESKO ILI POLESNO) POZDRAV AKO USPEES KJE TI PRIZNAM Изменето од anakin - 28.Ноември.2007 во 02:43 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
FOR I=1 TO 1000000 MILION FAMILI X=RND(Y,2)----- SE DOBIVA 0 ILI 1 IF X= 0 , MASKO THEN A=A+1 BROI MASKI NEXT B=B+1 BROI ZENSKI Z=RND (Y,2) IF Z=0 THEN A=A+1 NEXT B=B+1 W=RND (Y,2) IF W=0 THEN A=A+1 NEXT B=B+1 NEXT PRINT A,B A SE MASKI B ZENSKI AKO NEZNAES MATEMATIKA NATERAJ GO PC DA TI PRESMETA Изменето од anakin - 28.Ноември.2007 во 02:16 |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Доволно знам математика за да не го терам PC да ми пресметува. А ти ако не можеш да ми најдеш грешка во моето решение, не мораш да се фрустрираш и да се избацуваш со турли-тава алгоритми.
Дај барем среди го алгоритмот, дефинирај ги променлвиите, постави ги условите на задачата, структуирано прикажи го... да можам асално да ти го компајлирам , а не вака турли тава, каша попара.
|
|||
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ме намачи малку брате анакине, ама, на твое изненадување, бујрум решението
Ги означуваме топчињата со бројќите 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
Прво мерење: (1,2,3,4) - (5,6,7,8)
Доколку се во рамнотежа, различното топче се наоѓа во (9,10,11,12) | Второ мерење: (1,2,3) - земаме 3 од (9,10,11,12) | Доколку се во рамнотежа, различното е 4-тото | | Трето мерење: 1 - различното | | Доколку различното наттежне, тоа е потшеко, а доколку биде наттежнато, тоа е полесно. | Доколку (1,2,3) наттежнуваат различното топче се наоѓа во другите три и тоа е полесно | | Трето мерење: Се споредуваат 2 од тие три. | | Доколку се во рамнотежа, различно и полесно е неспореденото топче. | | Доколку не се во рамнотежа, различно и полесно е тоа кое било наттежнато. | Доколку (1,2,3) се наттежнати, различното топче се наоѓа во другите три и тоа е потешко. | (Дискусијата е аналогна како и случајот каде што (1,2,3) наттежнуваат. (2-3 реда погоре) | Доколку не се во рамнотежа, различното топче сигурно не е меѓу (9,10,11,12) Доколку (5,6,7,8) е потешко од (1,2,3,4), тогаш едно од (1,2,3,4) е полесно или едно од (5,6,7,8) е потешко. Второ мерење: (1,2,5) - (3,6,9) Доколку се во рамнотежа, тогаш: или 8 е потешкото, или 4 е полесното топче. | Трето мерење: 7-8 | Доколку се во рамнотежа, 4 е различното и полесно топче | Доколку не се во рамнотежа, потешкото од (7,8) е различното и потешко топче. | Доколку (1,2,5) се полесни од (3,6,9) тогаш: или 6 е потешко, или 1 е полесно, или 2 е полесно. | Трето мерење: 1-2 | Доколку се во рамнотежа, 6 е различното и потешко топче. | Доколку не се во рамнотежа, полесното од (1-2) е различното и полесно топче. | Доколку (1,2,5) се потешки од (3,6,9) тогаш: или 3 е полесното, или 5 е потешкото. Трето мерење: 3-2 Доколку се во рамнотежа, тогаш 5 е различното и потешко топче. Доколку не се во рамниотежа, тогаш 3 е различното и полесно топче. anakin, ќе ми пружиш сега рака? Изменето од EvAngelos - 28.Ноември.2007 во 03:31 |
|||
|
|||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Џабе се обидуваше да му објаснуваш Он си има НЕГОВО решение . Неговото решение нема врска со задачата односно тоа не се ни бара, ама има некакво решение, а исто доаѓа како на пр: Задача: Колку е два на трета? Евангелос ќе рече два по три се шест. Друг ќе му рече: не е точно, два на трета е девет и Евангелос ќе се правда: „Најди грешка во МОЕТО решение!!!“ |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
извини што не можам да кажам и јас браво на ТВОЕТО решение
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мило, ако не забележуваш, во моето "браво" има еден ТОН иронија
Да те потсетам, два на трета не се 9, туку 8
Доказ: 2*2*2 = (2*2)*2 = 4*2 = 8
|
|||
|
|||
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а што е битно тоа??
напоменував на можни решенија... добро ај...... во прво си се излајав набрзина пошто целта не беше точниот одговор туку можност на одговори.... |
|||
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На следнава слика нацртај пат што би го поминал еден човек, така што, ќе ги прејде (или ќе ги употреби) сите седум мостови по еднаш.
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
anakin, ќе ми пружиш сега рака?
da ene ti raka zapravo cela guska aj vaka evan tri starci kinezi najpametni na svetot stojat eden pozadi drug prviot negleda niso, vroriot go gleda prviot a tretiot gi gleda dvajcata- kineski car nosi 5 kineski slameni kapi 2 crni i 3 beli ide pozadi prviot mu stava edna kapa na glava pa pozadi vroriot i nemu edna i na kraj pozadi tretiot pa i nemu , ostanati dve gi sokriva da ne gi vidat im vika mi zgresivte mnogu treba da ve pogubam no ako samo eden od vas kje mi kaze koja boja na kapa ima na glava kje ve pustam posle 5 minuti eden od najpametnite starci se javil i rekol care jas znam koj se javi EVAN i kakva kapa imase na glavata??????? |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |