|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 294295296297298 824> |
Автор | |||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Па се разбира дека бугаризираниот ќе каже некои. Ти да не очекуваш да каже сите Македонци!? Таквите се труделе Македонското никогаш да не излезе во јавноста. Но, се случувало нешто за што бугаризираните неможеле веќе да молчат. 20 човека?! За таква бројка никој не крева толкава паника, како што и денес “не кревате“ за тие 5000 во Пиринска Македонија. Море што ќе правите кога половината од Бугарија ќе почене да се освестува и отворено си го каже своето етничко потекло. Државата ќе ви остане со тие 0.6% прави Бугари. Само мојот сој барем 25 пати ја надминува посочената бројка. Јас ти тврдам дека 99% од етничките Македонци во Република Македонија немаат ништо против вистинските Бугарите, ама дефинитивно, на бугаризираните или туркомонголизираните сенката не сакаме да им ја видиме. Милсам дека ова требеше досега да ти стане јасно. Славејков: “....ни покажаа дека работата не се само голи зборови, туку и во мислите, кои мнозинството сака да ги спроведе во дело.“ Гањо, недочитуваш или пак имаш многу селективен пристап кон тоа што го читаш! |
|||||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Кустендил е бил етапна гара за разселване на македонските бежанци - се ловим на бас што тие од Кустендил кои са се населили во Османпазар (старото име на Омуртаг) са од македонско потекло. Имало уште од Беломорска Македониjа и Босилеградско: Изменето од чоли - 10.Јануари.2009 во 10:40 |
|||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ќе ми опростиш јас тоа не го реков. Немој да го вадиш мојот коментар од контекст. Во свемирот може да полета претставник од секоја националност, доколку условите го овозможуваат тоа. Прашањето беше дали тие двајцата се прави Бугари?! Одговорот ти е познат! |
|||||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Оригиналнот превод: Славеjков: "... ни стана јасно дека проблемот не е само голи зборови,туку е идеја што мнозина сакаат да ја спроведат во живот." Оригиналот: "... ни показаха, че работата не е само голи думи, но мисъл, която мнозина искат да прекарат в животът." Баш оригиналот: "...ни показахѫ, че работата не е само голы думи, но мысълъ, коѭто мнозина искатъ да прѣкаратъ въ животътъ." Правиш ли разлика мегьу мнозинство и мнозина? |
|||||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
А Ќустендил е во Пиринска Македониjа, така? |
|||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Значи сепак многу малку ТуркоМонголи има - во Бугарија повеке и цигани отколку прави Бугари
|
|||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Мнозина, значи голем број. Се што е над 50% претставува мнозинство. И давата збора значат многу или многукратно повеќе од некои или неколку. А јас ти реков 99%, сакаш тоа да го наречеш мнозина или мнозинство, јас нема да ти се налутам. |
|||||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
...я имам сина мнозина, мнозина дури десет душ, Народна песен од Своге. |
|||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Владко (Ивановски), гледам дека многу се трудиш, дури се обидуваш да пишуваш на така наречен бугарски јазик. Само не ти оди лено, не ти е природно. Гледам дека си од Македонија, а од петни жили се обидуваш да ја барниш бугарштината. Едно ме чуди, кој тоа тебе ти го узурпирал мозокот на овие млади години?! Кој тоа тебе те направил туркомонголин?! Кој те проколнал па ја носиш бугарштината на своите кревки рамења?! Очигледно е дека толку многу работи не ти се познати, а сакаш да дискутираш. Би ти дал совет или два, се разбира ако сакаш да ги примиш. Со сила ништо небива. Немој да плукаш по родот свој, ќе останеш со празни раце како и многу бугаризирани кои мигрирале во Бугарија, а цел живот копнеат по Македонија. Среќа што комунистичка Бугарија неепостои веќе, па луѓето здивнаа и почаа да патуваат малку од малку, односно да го сознаваат светот и надвор од своето место на живеење. Прочитај нешто повеќе, не дозволувај некој друг да ти го формира мислењето, искуси го животот. Ќе ти биде полесно, а воедно ќе бидеш поиздржан во своите дебати. Колку што јас знам географија, Ќустендил е надвор од границите на етнографска Македонија. Тука нешто над Вардарска и Пиринска Македонија, Крива Паланка... Деве Баир... Ќустендил. Ако ти велиш дека е во Пиринска Македонија, јас нема да ти опонирам. Јас не се сеќавам дека такво нешто сум рекол или инсинуирал. Ќе да ја имаш мувата на капата! |
|||||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Платениче, зошто не си пишеш на приватна пошта со Владко, ами тука сипеш квалификации... Си сигурен што Владко е Лавчето?
Владко е млад македонски патриот, а па ти си ... просто Платеник. |
|||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
А тоа мнозина во такнаречениот бугарски јазик значи нешто како, прилично, бајаги, доста, па дури може да се одредува и бројноста во семејството!? Како на пример, имам доста синови(неодредено) или имам 10 синови (одредено). Која мајка не би знаела колку синови имала, па да рече имам мнозина синови?! Ај татковците може и да незнаат, се разбира ако не им било кажано. Ја разводнуваш дискусијата! Почнувам да размислувам дека и 99% се малку. Изменето од Platenik - 10.Јануари.2009 во 14:14 |
|||||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Мнозина < 50% Мнозинство > 50% извод: Мнозина = Малцинство ---- Така доволен ли си? |
|||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Дефинирај македонски патриот?! Македонист или Бугароман?! Ако сум згрешили јас ќе бидам првиот што ќе му се извинам на Лавчето или Владко. Кога јас лично ќе се уверам во патриотските чувства, ама според мојата дефиниција. Точно мојот псевдоним е Платеник или Assassin, на англиски подобро звучи. |
|||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Без коментар. Ме остави без зборови. |
|||||
Внеси реплика | страница <1 294295296297298 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |