|
Што претставува монаштвото? |
Внеси реплика | страница <1 2728293031 97> |
Автор | |||
ggstefan
Сениор Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne znam prijatelke. ne kazuva ni Biblijata. ama gledam ti znaes, pa bas sakam da znam. ama poveke sakam da znam OD KADE ZNAES? |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па некои работи се повеќе од очигледни, освен ако Јован Крстител немал некои пречки со дигестивниот систем, алергии на млеко и млечни производи, глутен и слично, па морал да јаде мед и скакулци само.
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
bile_teo
Нов член Регистриран: 23.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
marija_magdalena совршено те разбирам совршено но некои луѓе Бог им дава онолку колку што му се силите да разбере и колку можи да издржи тоа е Божја промисла, и се согласувам дека и св.Јован Крстител е пример за монаштво. Поздрав
|
|||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma ne se voopsto ocigledni. tebe ti odgovara da go nareces toa post, sto Biblijata ne go narekuva post. tvoe pravo da dodavas. |
|||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jovan nikade ne e narecen monah, nikade ne se odnesuval kako denesnite monasi, a i nikade Biblijata ne preporacuva da se bide kako nego.
znaci od tri nepostoecki nesta, napravivte teorija. me potsetuvate na komunistite. |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ни додадов-ни одзедов.
А што според тебе, тоа му било омилено мени на Крстителот? Зошто не ловел и по некое животинче кое секако шивее во пустината и е “јестиво“?
|
|||
|
|||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas rekov NE ZNAM. Biblijata ne kazuva.
ako ne kazuva, mene mi e dovolno toa. ako ti sakas sega od nekazuvanjeto, da vadis teorija, ok, rekov, moze i toa da se pravi. se narekuva naucna-fantastika. |
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Токму затоа реков, немало тогаш манастири, туку како што гледаш, заедници...Како некој зачеток на монаштвото, за да ти дадам идеја, г-н г-н стефан, но ти секако нема да го прифатиш тоа објаснување.
Зошто Крстителот не живеел во градот? Зошто му биле неговите ученици? Зошто немало со нив и ученички? Не те потсетува тоа на некакво “братство“, некаков зародиш на монаштво? Некој повик, да се поѓивее и таков живот?
Па смеј се ти само...
|
|||
|
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Епа не се само оние што пошле в манастир нездрави (во духовна смсла), туку сите ние. Да не се превознесуваме дека сме праведници. А не може да се рече сите монаси се нездрави (затоа што некои од нив веќе си го имаат очистено срцето и се исцелени). Додека пак ние, сеуште си офкаме од болеста, а не дозволуваме да бидеме исцелени. |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
na sto me potseka mene toa e sosema nevazno. biblijaa ne veli monah, nitu veli sledete go toj primer, nitu kazuva zosto nemalo (ako nemalo) ucenicki. no ne se cudam, pa pravoslavnata dogmatika e izgradena vrz nepostoecki argumenti. |
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тогаш уживај во твојата библиска реформирана заедница, што да ти кажам.
|
|||
|
|||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne ve citam taka da prostevajte ako ste napisale...a ako ne nekoj da mi odgovori
-dali monasite pri zamonashuvanje polagaat nesto kao nekoja zakletva -kolku e istata obvrzuvacka -od americki filmovi imam nauceno za "2-godisno" molcenje-vistina ili laga? -dali postojat kazni-sankcii ako ne pocituvaat pravilata spored koi ziveat monaste/ -pri koi dela moze da se izrecat istite? -koi se kaznite? -dali monahot ako denes mu tekne moze da go napusti monaskiot red? odnapred blagodaram |
|||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А да ги прочиташе сите претходни коментари на темава без да се избацуваш со коментари кои враќаат назад на веќе зборуваното?! Ова е заклучена тема - монаштво постоело од почетокот на Христијанството, па се до ден денеска. Види ги претходните аргументи и докази на православните, па после дојди да побиваш. |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
ggstefan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
alternativata e sekoj da si dodava i izmisluva sto saka i da si igrame crkva. za zal nekoi toa i go pravat. odat i vo manastiri a nikoj nikade i nikogas toa ne go baral od niv. |
|||
Внеси реплика | страница <1 2728293031 97> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |