IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ВЕРСКИ ВЕСТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВЕРСКИ ВЕСТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 86>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 12:12
добро бе реакт... ваков инает, мора кај тебе да има добра подлога:

1. или и самиот си реципиент на кешарица од касата на мпц
2. или си до толку испран, шо мислиш дека попоите парите ги трошат за чистачки по црквите...LOLLOLLOL

а мене не ми пречи, ти лафи колку сакаш, не гледам дека убеди некого...

Изменето од аџија - 11.Јуни.2007 во 12:13
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 12:19
Да ти одговорам
1. Да. јас сум на платен список во МПЦ, ама ме интересира колку пари има (како што ти постојано се фаќаш само за пари), па да побарам и повеќе.
2. За перење не знам. Поповите не знам на што ги трошат парите, ама ај да прашаш некој поп, па кажи.
 Инает - не. Ама, досаден си, брате, едно те исто во секоја тема - попови та попови, пари та пари... И сега види ти кој е инает.
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 12:29
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

Да ти одговорам
1. Да. јас сум на платен список во МПЦ, ама ме интересира колку пари има (како што ти постојано се фаќаш само за пари), па да побарам и повеќе.

па како партиски војник се однесуваш, не беше тешко да се претпостави... Инаку кој човек и да го прашаш за попови и пари, шо мислиш со кого ќе се сложи? сакаш една анкета да напраиме на форумов? Big%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 12:34
Прави. А за претпоставките - па тоа и ти го велам цело време - ПОСТОЈАНО ПРЕТПОСТАВУВАШ. Не дека нешто навистина знаеш, освен едно кое го повторуваш во секоја дискусија. Затоа и ти реков "земи си крилја од орел и одлетај..."
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 12:38
види попе... јасно е дека на попот секогаш му се гледаат малку парите... затоа мене ми е јасно ти од кај поаѓаш...Те разбирам, те капирам... уживај си...Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 12:45
Не сум ПОП. Извини. Како што реков - само претпоставуваш. А не ги ни бранам некои попови кога нешто би направиле што не треба. Но тоа не лошо за нив. И за нас - разбира се! Ама пред се за нив. И што тоа би требало мене да ми промени во верата? Па ако беа без пари повеќе ли ќе верувавме? Или ако одеа пеш - поголема ли ќе беше нашата вера? Но не ги бранам, ниту напаѓам. Она што треба да се каже - треба. Ама аргументирано, а не со претпоставки и измислици.
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 12:50
работата е што не ги интересира верата, туку само парите... ти дадов еден пример, доволен е, такви ги има катаљон, за тој што сака да види, ќе види, а за кој е на платен список, ништо не вреди да се зборува...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 13:51
Одлично. Повторно за истото збориш. Тоа си ти!
А за платен список - сите сме на некој список, нели. Кој ја има раската во окото свое...
А и примери има, и такви но и поинакви, па кој сака да види - ќе види, ама треба и да разбере нешто од тоа што го видел. Но, не суди за другите...
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 17:31
попе, ај глеј си ја касата, остаи не нас за верата да муабетиме... ок?Wink
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 17:34
Originally posted by Реакт  Па ако беа без пари повеќе ли ќе верувавме? Или ако одеа пеш - поголема ли ќе беше нашата вера? Но не ги бранам, ниту напаѓам. Она што треба да се каже - треба. Ама аргументирано, а не со претпоставки и измислици.
[/QUOTE Реакт  Па ако беа без пари повеќе ли ќе верувавме? Или ако одеа пеш - поголема ли ќе беше нашата вера? Но не ги бранам, ниту напаѓам. Она што треба да се каже - треба. Ама аргументирано, а не со претпоставки и измислици. [/QUOTE напиша:

Jas argumentirano kazav deka popot vo mojata naselba zivee nevenchano so negovata vtora zena koja gleda na kafe doma za pariCryCryCryCryCryCryCryCryDa ne go imenuvam sega po stoti pat koj e, no zivee vo Aerodrom kaj tri biseriCryCryCryCry

i zoshto do sega nikoj ne prezema nishto...tuku velat negov grevEvil%20Smilemore site pravoslavni vernici ateisti poradi nego stanaaAngry
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 09:08
Аџо, не сум поп, ти кажав. А за аргументите - не мислев на кооперациски раскажувања. Само маалски генијалци го споредуваат светот со карантинот во кој живеат. Такви примери, позитивни и негативни има безброј и може 100 форуми да се наполнат со тоа, но што е целта?! Оние кои ги читаат форумиве се интересираат нешто да научат (во случајов тоа се верските прашања), а не попови и пари. И пак ќе прашам дали верата и црквата зависат од неколкумина расипани? Па има и лоши доктори, а не е цела медицина и здравство лошо, има лоши учители, па не е цело образование и школство лошо итн... Па вие пак судете им на другите, БЕЗ аргумети. Но не барајте алиби за своето неверие кај другите, туку кај себе. Погледнете се себе!
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 12:16
Da ama za doktorite ima sud..a za popovite?Confused
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 12:33
Па и за поповите...
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 12:37
a koj gi prijavuva...verniciteConfusedi mislish se prezema neshto protiv takvite kako gorespomenatiot?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 86>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.