|
Каков е статусот на БОРЦИТЕ од војната 2001 |
Внеси реплика | страница <1 2526272829 51> |
Автор | ||
tenija
Група Регистриран: 05.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Srekjen praznik BORCI.
Za VAS e praznikot i vash e no, drugi kje go slavat. Megju slavenicite kje ima i teroristi. |
||
what's up doc?
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЧЕСТИТ НЕКА Е ДЕНОТ НА СОЗДАВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА АРМИЈА.
*ОВОЈ ДЕН Е НАШ ДЕН. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
taor
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Srekjen da e denot Borci.
|
||
,,WHAT'S UP DOC?,,
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Статус?
Да, тој е во процедура, а бранителите некој ги обработува за да се раскараат. |
||
|
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бранителите- БОРЦИТЕ од 2001 година согласно Законот за Борци се легитимни наследници на Борците од АФНОВ 1941/45.
Молам прочитај те го законот. |
||
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe ne mi treba nisto be ni pari nitu nisto od drzavata, dovolno mi e sto bev tamu i ja branev Makedonija, ama krivo mi e sto gi gledam onie po koi pukav kako se sepurat po vladata i po parlamentot eeee no ce dade bog eden den kaj i da e ......
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да Templarius
во право си. Но, кога тие кои се шетаат во Владата бараат да бидат борци зошто тогаш ние да се откажеме од оноа што навистина сме. Не се предавај. Не се откажувај од тоа што е твое и тоа стекнато по налог на државата која сега ќе трансформира 400- тини терористи во борци. Тоа мора да го спречиме.
|
||
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne se predavam... Ne veruvam deka vladata ce im dade nesto na teroristite, zasto toa mu dojde isto kako da stojat na rab od bezdna i pravat eden golem cekor napred ... pa eve neka povelat... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За жал, ама 300 до 400 терористи мора да добијат, (тоа се дирекни зборови на премиерот) доколку сакаме и ние кои ја браневме државата од нив- терористите да добиеме Статус на Борци. Така се најверојатно договорени или пак е извршен притисок дирекно врз него. |
||
|
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сепак статусот почна полека во етапи да се решава.
За кратко време сите учесници во војната ќе се здобијат со лиценци за обезбедување. |
||
|
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЧЕСТИТ НЕКА Е 08.СЕПТЕМВРИ, ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. |
||
|
||
oon
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 397 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДУИ ПРОТИВ ЗАКОНОТ ЗА БРАНИТЕЛИТЕ, СДСМ ЌЕ ГО ПОДДРЖИ
Расправата за Предлог - законот за посебните права на припадниците на безбедносните сили на Република Македонија и на членовите на нивните семејства денеска беше одложена на седницата на собраниската Законодавно - правна комисија, а најверојатно ќе се одложи и како точка на дневниот ред и на веќе закажаната собраниска седница на 16 септември оваа година. Претседателката на комисијата Благодордна Дулиќ одлагањето на точката од дневниот ред ја појасни со процедурални причини односно со отсуство на мислење од Владата. Таа потенцира дека во ВМРО - ДПМНЕ однапред не се дискутира за законските проекти, туку кога за тоа ќе се создадат услови за расправа пред собраниските работни тела. Дулиќ, врз основа на фактот дека се работи за граѓанска иницијатива за која се собрани 10 илјади потписи, оцени дека Владата во најскоро време сериозно ќе го разгледа прашањето и ќе даде свое мислење. Претседателката на Законодавно - правната комисија смета дека најголемата пречка околу законот за бранителите е финансиската конструкција односно средствата кои се потребни за да може да се имплементира предложениот закон. Пратеникот Тахир Хани од ДУИ по седницата на Комисијата најави дека неговата партија не е подготвена да даде согласност за овој закон за бранителите. Според Хани, потребно е да се усогласи ставот на ДУИ со ВМРО - ДПМНЕ, во врска со одреден број забелешки и несогласувања во врска со Предлог - законот за бранителите. - Постои начелен договор во врска со борците на ОНА меѓу ВМРО - ДПМНЕ и ДУИ и тоа е во фаза на обработка. Еден од многуте неприфатливи термини во предлог - законот е оној каде што ОНА се нарекува терористичка организација, изјави Хани. СДСМ ќе го поддржи донесувањето на законот и неговото ставање на дневниот ред на собраниската седница, рече пратеничката од таа партија Цветанка Иванова. - По изјавата на пратеникот на ДУИ, се е јасно. Овој закон е политички договор меѓу ДУИ и ВМРО - ДПМНЕ, изјави Иванова, додавајќи дека главниот проблем е тоа што не е постигнат, како што рече, договор меѓу ВМРО - ДПМНЕ и ДУИ за правата на борците на ОНА. Стојанчо Анѓелов, претседател на Здружението на бранителите „Достоинство“ потсетувајќи дека на 1 август до претседателот на Собранието Трајко Вељановски се предадени 31 илјади потписи, потенцира дека Парламентот е должен да одлучува во рок од 30 дена од предавањето на потписите на Вељановски. - Најверојатно пратеникот Хани го нема прочитано Предлог - законот, затоа што во него никаде не се користи поимот терористичка. Ние ги преземавме одредбите од постоечкиот закон за посебни права, кој Собранието го донесе во јануари 2002 година, во кој се користи терминот вооружени, екстремистички и паравоени групации, појасни Анѓелов. Тој најави дека од Здружението се подготвени да го бранат законот на собраниска седница, иако имаат ограничување за негово образложение од 15 минути. http://www.sitel.com.mk/?ItemID=8DC7A8AE372FB245A083EFF9D2E4ACA3 |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бранителите повторно извисија...денес немаше собраниска дебата за законот за правата на бранителите, поднесен од здружението Достоинство. Владата не доставила мислење за барањата на припадниците на безбедносните сили од 2001. Повторно извисени и изневерени! |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
normalno .... ne se so niv vo koalicija ... a i sto ce im se koga vece vo idnina nema da imaat potreba ... od braniteli .... koga se ce se zavrsi spogodbeno i po nalog na nekoj administrator ... od novata usa ambasada
Изменето од moira - 09.Септември.2008 во 21:28 |
||
Внеси реплика | страница <1 2526272829 51> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |