|
КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ? |
Внеси реплика | страница <1 2526272829 72> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па баш и треба да се знае историја, за да се знае дека АПОСТОЛИТЕ и првата црква не крштевале деца, и дека тоа учење, ако не се лажам, поправи ме ако грешам, не е од пред 100-200 години... |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
некако многу големи крстилнициве за бебиња... Да не се раѓале тогаш бабачки, машала...
ПЛАОШНИК: СТОБИ: ХЕРАКЛЕА: |
|
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се лажеш. Таман работа ти да се излажеш! Од пред 100-200 години е протестантското и секташко учење. А не кажувај од околу за тоа како треба да се крштеваме, туку објасни ми ја протестантсака наука за крштевањето. Тоа е прашањето!
|
|
Без коментар
|
|
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И фала за овие убави слики! Па крстилниците не биле само за деца, туку и за возрасни.
|
|
Без коментар
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
православието, за жал, отстапи од Христовото учење и западна во категоријата „нововерство“... измислување, додавање и менување на Христовите заповеди по потреба $$$
|
|
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каде бре, аџо? Каде го виде тоа во она што го пишував? А одговорив затоа што беше малку културно напишано, а не како тебе - една работа постојано ја споменуваш. €
И ајде и ти, како другар ти, напиши нешто сериозно. Не само дремеш пред компјутер и со сите се караш. Како православието отстапило, кога е исто 2000 (две илјади години), а сектите се од пред 200 (двеста)???? Кој отстапил, а кој внел новотарии??? |
|
Без коментар
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
православието не е исто ни 200 години, а камоли 2000
а ХРИСТИЈАНСТВОТО е ИСТО 2000 години... Протестантизмот не измислува топла вода... туку не враќа кон корените на Исусовото учење... Само да напомнам еве неколку примери, што веќе многупати се спомнати, ама ајде да не го гњавиме, бидејќи за ниедна од нив немате објаснување: Покажи ми дека Апостолите се молеле на Марија? Покажи ми дека Христос рекол молете и се? Покажи ми дека Христос рекол таа е возвишена? Покажете ми каде Апостолите се молеле пред икони? Покажете ми каде Апостолите крштевале бебиња? Покажете ми каде Апостолите осветувале вода? Покажете ми каде Апостолите наплатувале за крштевање? Покажете ми каде е уредена Архиепископијата? Покажете ми каде е заповедан Синод? Покажете ми каде е речено следи ја црквата, а не Библијата? Покажете ми каде е речено црквата да биде национална, а не мултинационална? Покажете ми каде Апостолите ја укинаа Христовата забрана за политичко делување на Црквата? Покажете ми каде Апостолите носеа мантии и крстови? Покажете ми каде Апостолите прифаќаа да им се поклонуваат и да им целиваат раце? Покажете ми дали Апостолите беа скромни, или се луксузираа? Покажете ми дали Апостолите беа осветољубиви, материјалисти, националисти или беа се обратно??? Покажете ми.... |
|
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не Христос им заповеда на Апестолите да носат розови одела , да признаваат хомосексуалнот , да скверат се христољубиво.... и да ти покажеме нема да сватиш.... |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве, отворај ги едно по едно, па ќе се даваат одговорите. Само, кој има уши да чуе.
|
|
Без коментар
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па отворено е за крштевањето и за марија, и за ценовниците, и за луксузирањето, и за националзимот... ЗА СЕ!
а веќе се и затворени, без соодветен одговор... Изменето од аџија - 18.Јуни.2007 во 10:28 |
|
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој ги отворил и кој ги затворил???? Дај пак...
|
|
Без коментар
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
темите стојат, барај си ги...
|
|
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нека стојат. Кој има прашања - си ги постави. Во наредната епизода на Очајни домаќинки ќе добијат и одговори.
|
|
Без коментар
|
|
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај бидете љубезни и кажете ми кој дел од постов е навреда!? и кон кого? |
|
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
|
Внеси реплика | страница <1 2526272829 72> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |