|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 46> |
Автор | |
bagrem
Нов член Регистриран: 04.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prethodne noci bese pala kisa- prolecna kisa,i zemja je mirisala na biljne sokove i divlju travu. Topli, blagi poveterac je njihao lisce i zlatne pupoljke na starom hrastu, a u suncevoj svetlosti kosovi su zvizdali od sveg srca.
Bio je jedan od onih prolecnih dana sto unose u coveka neku neizrecivu zudnju, neku bolnu slast, neku ceznju sto ga navodi da stoji nepomican, da gleda u lisce i travu, i da siri ruke da zagrli ni sam ne zna sta... Saga o Forsajtima Dzon Golsvordi |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,Таа беше скалило на кое застанав да се одморам. Ама ние што се качуваме нагоре, не застануваме на скали и осудени сме скалите да не' мразат. ,, - нешто од прилика Ниче
....хммм.... суров е |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
O brojuBroj je sredstvo, i jedino sredstvo. Broj podrazumeva zbrajanje jedinica, koje predpostavlja prepoznavanje elemenata, koje predpostavlja jedno ubedjenje: A=1; B=1; A=B. A+B=1+1=2 i nema više ni A ni B. Reći 2 čoveka, znači uništiti i jednog pojedinca i drugog. Nema više od jednog JA. (Paul Valéry) |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima li posilno cuvstvo od zenskata ljubopitnost?
Samo da go soznae,da go zapoznae,da go dopre ona za sto sonuvala! Koga e budno nejzinoto nestrplivo ljubopitstvo,taa ke napravi trista ludosti,vo se ke bide nevnimatelna,na se ke se osmeli i pred nisto nema da potklekne. Zboruvam za zenite koi navistina se zeni,koi naizgled se obdareni so trezven i studen um,no um vo koi tri tajni agli se polni:eden - so sekogas razbranuvano zensko nespokojstvo;vtor - so itrina razubaven,so dobronamernost,lukavstvo na bogomolkata,sofisticirano i lazno;i na kraj treto-so simpaticna necesnost,so prekrasno prelazuvanje,so slatka podmolnost. Gi de Mopasan P.S.Mislam deka ova e potrebno PONEKOGAS i preubavo da go znae sekoja zena,no i sekoj maz. |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj nema svoja rabota,si go pika nosot vo drugite raboti,iako znae deka e nepozelen i nepotreben.Ima za zal psihopati koi se sposobni da ubijat,pikajki si go taka nosot,toa e veke tezok problem.No koj od niv zavrsil slavno i so pocit?Nikoj!!!
lotus flower Изменето од lotus flower - 10.Мај.2009 во 10:49 |
|
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aко почнеш да го ветуваш она што го немаш, ќе загубиш волја да го стекнеш
Не е зло она што влегува во човековата уста туку зло е она што излегува од неа
Кога сакаш нешто целата вселена прави заговор за да ја оствариш својата желба
``Алхемичарот`` - Пауло Куелјо
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Otkud se mi to znamo
I otkud ta prisnost sada? Da mi je znati samo otkud se mi to znamo? Vito Nikolić __________________
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ali srce je moje tamno jezero, koga ništa ne diže i u kom se niko ne ogleda.
Ivo Andrić-Iz "Lirike" |
|
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Covek, koji nema muzike
u sebi, Kojeg ne uzbudjuje sklad neznih tonova, Sklon je izdajstvu, razbojnistvu i podlastvu Njegova dusa je mracna kao noc Njegove namere tamne kao Erebus : Ne veruj takvome ! Slusaj muziku !" ( Sekspir, Mletacki trgovac ) |
|
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Klonim se ljudi koji misle da je drskost
hrabrost, a neznost kukavicluk. A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a cutanje neznanje. Oni vele meni: Ako vidis roba kako spava, ne budi ga, jer mozda sanja o slobodi. Ja velim njima: Ako ividite roba kako spava, probudite ga i objasnite mu slobodu. Ocuvaj me od mudrosti koja ne place, filozofije koja se ne smeje, i velicine koja se ne klanja pred decom. |
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kakvi igri igras vo zivotot,takvi igras i vo krevet.
Kakov covek si vo zivotot,takov si i vo krevet. Sigmund Frojd |
|
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ah, Dzubran (Pregrst pijeska sa zala)! Sekoja ti cest za ovoj izbor! |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. Oduvek sam se divio lupežima, odmetnicima, k*rvinim sinovima. Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju. Puni su iznenađenja i eksplozija. Volim i propale žene, pijane k*rve što psuju, zarozanih čarapa i razmazane šminke. Zanimaju me perverznjaci, a ne sveci. Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo... Carls Bukovski-Djavo je bio vruc |
|
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sva nova deca polako postaju stara deca. Pa probaj ako možeš da nikad ne budeš mi. Pokušaj da ne ostariš. Čovek je dvaput nevin: u detinjstvu i smrti. Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti. Ne sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. M.Antic |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2425262728 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |