|
После смртта... |
Внеси реплика | страница <1 2425262728> |
Автор | ||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Смртта има смисол само ако некој заплаче по покојниот.
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
jahra
Нов член Регистриран: 01.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Death?Death is only the begining...
Gandolf-Lord Of The Rings |
||
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
после смртта иде гробот, па таму не чека скапување на коските за век и веков.
тоа рај пекол се бабини деветини... |
||
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Остај рај пекол.. Значи не веруваш во душа? |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ.... ни рај, ни пекол.... банално е Ама во душа - да , дефинитивно... а ти |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да.
Ипак, се си мислам, рајот и пеколот имаат некое симболично значење... Не се нешто како места, дестинации итн. итн. итн, туку повеќе како душевни состојби. Мое мислење само. Ако пости душа, таа би требало (можеби ќе се изразам погрешно сега) да се вселува во друго тело одново и одново... Бидејќи душата е енергија. А енергијата е неуништлива и само менува облик. |
||
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еден единствен на светов најдов што го има истото мислење со мене.... А тоа рај-пекол е со уназадување на степенот на издигнатост во следното „вселување“ колку што имам читано и слушано од психологов домашен ( според убедување на Кришна)..... |
||
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
После смртта, ќе бидеш бесмртен..во рајот..или во пекотлот..
за каде имаш билет.. |
||
..Живеам за да умрам..!
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ubavo te ilzlazale!
...kako "gushter" da si ne ,...komandant! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
никој не ме излажал ... а ти ако не веруваш во бог и религијата, тоа е друга работа!,, |
||
..Живеам за да умрам..!
|
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
valentina-pp
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 198 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas mislam deka posle smrtta nasite dusi si zafakaat novi tela,duri moze i vo zivotni,na pr ne gi brkam ni mackite oti mislam deka edna zolta macka e moja rodnina koja ide sekoj dev vo dvorov.Znam deka za nekoj ova e glupavo ama za mene ne.poz
|
||
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во хиндуизмот, убаво се кажува дека човековата душа се реинкарнира во тело на животно доколку човекот водел нечесен живот, лош живот. Па сега... за кого -како. |
||
||
valentina-pp
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 198 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sega necesen zivot.....mislam sekoj necesno izreagiral ponekogas pr sme iizlazale,prikrile nesto....of sega me zaplasi,ne bi sakala da sum macka po smrtta pa da me brkaat so stap. Ama vo toj slucaj i tepacite na macki ke se necesni pa ke gi cekam po smrtta ke im naplatam haha poz
|
||
Внеси реплика | страница <1 2425262728> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |