![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 67> |
Автор | |
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...Koga ja ljubev Denicija
kako da kalemev svetlina na mrakot...
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
![]() |
|
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Ponekad pozelim
Ponekad Ponekad pozelim da zaspim kao more... Ni jedan val... ni malo vjetra.. i da nikom nisam obala... Ponekad pozelim da se probudim kao ljetna oluja... da se vidi kako sijeva nemir u meni... da se cuju rijeci koje grme u meni... Nekad, samo nekad pozelim biti ono sto nisam... A sto ja to nisam? A sto ja tek jesam? Misao je osvojila Rijec, a kada misao osvaja njeznoscu onda je svaka rijec gruba.. ...i suvisna... Za sebe sam uvijek govorila da sam slaba na njeznost, a misao da me osvaja... Znas, to je ona misao koja se tek nasluti, a ja je slikarskim kistom ukrasavam.. kako mi godi... Tako ukrasavam neke moje bezbojne noci...i dane... I vjeruj kada kazem... Malo toga mi je svejedno, a puno toga mi je...sve Da, zaista... ponekad pozelim kao svi drugi reci da je zivot samo nepravilna izmjena radosti i tuge.... srece i nesrece.... ....Biti kao drugi!!!! Obicna...i uvijek tudja....nikad svoja... A ja znam tko sam....i sto sam.... Nekad sam....samo svoja.... Nekad...tudja... A li Nikad Svacija... |
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
|
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Мртви лисја-Жак Превер
O колку би сакал да си споменуваш ти на тие среќни дни на нашата љубов Тогаш животот беше многу поубав и сонцето светеше со подруг сјај Мртвите лисја по земјата се пластат А јас уште не сум те заборавил знај и уште во мене не згаснала страста Мртвите лисја по земјата се пластат и нашите спомени и тагите и сите радости северецот студен далеку ги носи в час во ноќта на заборавот што срца ни сви А гледаш не сум ја заборавил песната што ми ја пееше во тие дни Тоа е песна што личи на нас На тебе што си ме сакала И на мене што сум те сакал Ние живеевме заедно така ти што си ме сакала и јас што сум те сакал Но животот ги дели оние кои се сакаат кои се љубат нежно и без шум и во чии срца гулаби се вселени А морето ги брише врз песокот со ршум стапките на љубовниците разделени Мртвите лисја по земјата се пластат нашите спомени и тагите стари Но мојата љубов тивка и верна се смевка и на животот му благодари што ми даде да те љубам мила и смерна па како да те заборавам тебе што секогаш беше толку убава и верна и сонцето светеше со подруг сјај... Сега само тажам и во жал се душам Но песната што ми ја пееше знај секогаш секогаш и сега ја слушам Таа песна што личи на нас на тебе што си ме сакала и на мене што сум те сакал Ние живеевме заедно така ти што си ме сакала и јас што сум те сакал Но животот ги дели оние кои се сакаат кои се љубат нежно и без шум и во чии срца гулаби се вселени А морето ги брише врз песокот со ршум стапките на љубовниците разделени Еве како звучи на француски http://www.youtube.com/watch?v=uBd2H1Newm8&feature=related |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Ima milion raboti sto mozam da gi pravam
bez tebe i uste tolku sto moram... Namesto toa 12-ti den sedam so dva prsta vo gaki i edna perverzna zelba Da sum jas taa sto ja miluvas po nejzinoto telo... --------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ ја обожавам ![]() песната е ,,објавена,, но ова е нејзината примарна верзија ![]() Изменето од kejt-d-grejt - 31.Август.2009 во 14:19 |
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Kad potražim put u središte sebe, staze bivaju tešnje i tešnje...
I skrijem se u zaklon tvog uha kao minđuša od duple trešnje... Al uspevam da jos jednom odolim da prošapućem da te noćas ruski volim... Šta su reči... Kremen što se izliže kad tad... |
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
..............
Молскавична и ладна прошетка низ историјата, .............. |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Pomen izgubljenim
mislima
Čista nagađanja nedogađanja Dok se dolijeva tišina u kapima Na ustajalost praznih čekanja Kap po kap, u zvonu uha Otresajući se s ušnih resica U paučinastu bogohulnost vremena. Hvataj u letu, svim čulima Raštrkane riječi, kao perje Nitko ih pokupiti više ne može Kao ni onu suzu rastopljenu u očima Što je na pogubnost godina podsjećala To se zove bogatstvo razočaranja Raskoš otupljenosti i otuđenost nadanja Što je trajanje u zgusnutom eonu Kad se stoljeća godinama broje? Do pola prazna ili od pola puna Iskrim odsjajem prosutih riječi Datih u prekršenim obećanjima Ovo ja nazivam ništarenjem Svekolikim gubljenjem vremena Ovo je naprosto izdvojeno Gluho doba razvodjenosti Pomen izgubljenim mislima Danja Dzokic |
|
|
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Nedostajesh mi ove noci tako beskrajno.
Dok negde daleko na tvom jastuku uzdises,da te otrgnem od svih i utesim. Da samo budem tu i slusam kako dises. Samo da ti vidim osmjeh. Изменето од lotus flower - 05.Септември.2009 во 02:19 |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
![]() |
|
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Направи ги зборовите рамка за тишината.
И никогаш... немој никогаш да дишеш од навика. Кejt-d-grejt |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
,,U mom gradu, punom sebicne izmaglice,
parovi koji se odavno ne drze za ruke diktiraju moralne zakone.,, - некој анонимен виртуелен поет |
|
![]() |
|
Ja sad odlazim
a u meni tisucugodisnje kise placu ali nemoj i ti oci ovlaziti suzom jutarnjom nemoj ruke pomaci jer pocet cemo razmisljati sve ono lijepo istjerati iz sigurnih zaklona Ti samo zatvori oci i pobjegni u zaborav ne slusaj i ne misli Pa to je samo jedan dio tog dugog puta to samo ja odlazim sa suncane strane Vjeruj mi bit ce mi lakse ako znam da te ostavljam tako kao neku neznanku ili slucajnu zenu Zeljko Krznaric |
|
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
..:: Љубовна песна ::..
Знам велат дека човек планини би искачил, За да дојде до љубената. Но колку пати не го исполнил ветеното, Многу пати, за жал. Јас не сум освоил врв планински, но чекорев по ридот Голготски. Да сум со тебе јас, сè би направил
Нема цена прескапа, о не. Да сум со тебе јас, сè би подарил, Својот живот би го дал. Знам велат дека човек мориња би препливал, за да дојде до љубената. Но тие сни се дел од празни емоции, толку невозможни. Јас не сум препливал длабок океан, но чекорев по бурни мориња. И јас знам ти не ја разбираш Мој'та љубов во целосност и Мој'та смрт на Голготскиот крст. И јас знам ти... итн. (ХБЦ "Радосна Вест". http://www.youtube.com/watch?v=GjBE5Jknj3I ) |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
raspolazem s jos milion njeznih
i bezobraznih podataka nase mladosti koja nas pred vlastitim ocima vara, i krade, i napusta... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |