IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 213>
Автор
Порака
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 14:31
Originally posted by apce apce напиша:

drugarce, novace
neznam dali ova go prasuvas iskreno ili pod navodnici? Ama sepak ke ti odgovoram odnosno ke te zaprasam:
dali nekogas taka bez niedna pricina si bil na nekakvo patuvanje niz Juga?
dali si sednal vo voz vo kupe koe e za 6 luge a vnatre ste bile 11 ne deka nemalo mesto tuku samo za da se druzite pa imalo gitara, armonika pesni i skecevi i zezancii i taka ste patuvale Skopje,Zagreb,Knin,Zadar a za seto toa ti bile minimum sredstva?
Dali si bil vo Postoinska  jama toa ti e inace vo Slovenija cisto da protegnes noge
drugarce Novace ako pocnam da ti raskazuvam ke ti se zdosadi citajki
ama bidi siguren deka togas bese mnogu podobro od sega
neznam koja generacija si ama ako si pomlad i ne ja pametis Juga podobro da ne komentiras toa sto nie go imavme vie mozete ZA ZAL samo da go sonuvate

Прашав без наводници..оти и ти ќе ги забележеше ако беа поставени...
А добив ...наместо очекуван(и) одговор(и) еден куп прашања..поставени како да сум учесник во некој си квиз!!!???.
пс
А сега следува:
Обраќање до сите побегнати во странство Македонци...и Македонки!!!
Па маму ли ви мамину вашу..па каде ли сте бегале ..бреј мамлази едни непрокопсани....од сите овде посочени убаини од почитуваната-ни другарка Апче..а ???..
Што сте барале во мајчината ви таму..кога овде еве сега ни е потврдено од едно форумско апче ..дека вриело од убаини... бре???.
А вие ..тогаш сте барале изгледа ...преку леб погача...а???.
Е затоа сега ќе си страдате таму у НЕМАчка..наместо да сте си останале овде..каде би уживале во виртуелниот и прекрасен свет..како што ни го покажа едно домашно апче...се разбира???
изненадувањелутина збунетост

Изменето од novace - 02.Март.2008 во 14:32
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 23:31
e novace novace za greota si
ako taka pristapuvas na se zatoa i taka odgovarasзбунетост
samo preprocitaj se uste ednas ne mi odgovori na prasanjata
dijasporata ostavi, ja tuka ne stanuva zbor za nea
ti mene kazi mi dali voopsto imas izlezeno od MK
po tvojot isfrustriran napad primetiv deka ne si izlegol od MK
ama ne si ti kriv, za da gi vidis mestata sto jas gi nabrojav i onie koi ne se nabrojani tebe ti trebaat sedum vizi dodeka mene mi trebase samo dobra volja
apce
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 23:36
Originally posted by novace novace напиша:

drugarce, novace
neznam dali ova go prasuvas iskreno ili pod navodnici? Ama sepak ke ti odgovoram odnosno ke te zaprasam:
dali nekogas taka bez niedna pricina si bil na nekakvo patuvanje niz Juga?
dali si sednal vo voz vo kupe koe e za 6 luge a vnatre ste bile 11 ne deka nemalo mesto tuku samo za da se druzite pa imalo gitara, armonika pesni i skecevi i zezancii i taka ste patuvale Skopje,Zagreb,Knin,Zadar a za seto toa ti bile minimum sredstva?
Dali si bil vo Postoinska  jama toa ti e inace vo Slovenija cisto da protegnes noge
drugarce Novace ako pocnam da ti raskazuvam ke ti se zdosadi citajki
ama bidi siguren deka togas bese mnogu podobro od sega
neznam koja generacija si ama ako si pomlad i ne ja pametis Juga podobro da ne komentiras toa sto nie go imavme vie mozete ZA ZAL samo da go sonuvate

Прашав без наводници..оти и ти ќе ги забележеше ако беа поставени...
А добив ...наместо очекуван(и) одговор(и) еден куп прашања..поставени како да сум учесник во некој си квиз!!!???.
пс
А сега следува:
Обраќање до сите побегнати во странство Македонци...и Македонки!!!
Па маму ли ви мамину вашу..па каде ли сте бегале ..бреј мамлази едни непрокопсани....од сите овде посочени убаини од почитуваната-ни другарка Апче..а ???..
Што сте барале во мајчината ви таму..кога овде еве сега ни е потврдено од едно форумско апче ..дека вриело од убаини... бре???.
А вие ..тогаш сте барале изгледа ...преку леб погача...а???.
Е затоа сега ќе си страдате таму у НЕМАчка..наместо да сте си останале овде..каде би уживале во виртуелниот и прекрасен свет..како што ни го покажа едно домашно апче...се разбира???
изненадувањелутина збунетост

na kogo be ti novçe,mameto ,aaaлутиналутиналутина
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 00:29
Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

na kogo be ti novçe,mameto ,aaaлутиналутиналутина

На сите оние ..а кои неинформисани ..си побегнале надвор..наместо да си ги уживкаат убаините кои ни ги презентираше овде и тука... едно апче..нели?.
намигнувањеголема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 00:41
мечтаење e Novçe ,ja znam jas taa ubavinaмечтаење
Postojna,Split,Poreç,Sibenik........Zagreb,Titograd,Bar,мечтаење
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 00:57

marija ne se trudi, toa sto sme go imale nie nemoze da im bide objasneto na nekoi ograniceni umovi koi mislat deka se znaat a ne videle nisto podaleku od nosotголемо%20гушкање
A sto se odnesuva do dijasporata druze novace do pred nekoja godina ziveev vo avstrija i ako sakas da znaes tamu seuste ziveat kako Juga seuste da postoi. za tie luge tamu Juga nikogas ne se rasturila a ako taka prodolzat i nema osven ako ne se nakotat i tamu takvi umovi kako tvojot
apce
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 00:58

marija ne se trudi, toa sto sme go imale nie nemoze da im bide objasneto na nekoi ograniceni umovi koi mislat deka se znaat a ne videle nisto podaleku od nosotголемо%20гушкање
A sto se odnesuva do dijasporata druze novace do pred nekoja godina ziveev vo avstrija i ako sakas da znaes tamu seuste ziveat kako Juga seuste da postoi. za tie luge tamu Juga nikogas ne se rasturila a ako taka prodolzat i nema osven ako ne se nakotat i tamu takvi umovi kako tvojot

големо%20гушкањеголемо%20гушкањеаплаузаплауз
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 01:13
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

e pa vaka..jas sum JUGONOSTALGICAR...priznavam..Mnogu mi e
tesko..da ja svatam gluposta..Yugoslavija..zemjata vo koja sum
roden..nekoj so samo eden dekret da mi ja odzeme i da mi kaze deka
poveke ne postoi..Za samo nekolku godini da se naviknam deka poveke
Julijskite Alpi ne se pokrivot na mojot dom..nego toa e Sar Planina (vo
koja baj d vej,sega se sankaat nekoi "novi decki")..da mi kazat deka
ako sakam mozam da se brckam samo vo Ohridskoto ezero..na onie nekolku
plazi polni so razni pozeri..ne blagodaram..ne sakam da stojam pred
ogledalo nekolku casa pred plaza..Sakam povtorno da mozam da trgnam od
Ulcinj kon Istra...da se brckam vo Bar..da setam po Stradun vo
Dubrovnik..da odmaram na Splitskata Riva...da trknam do festivalot vo
Neum..so traekt da prosetam do Korcula..a vecerta da ja zavrsam u nekoj
lokal na Hvar..utredenta sakam da gi vidam Brioni..Plitvickite
ezera..da vlezam vo Postoinskata jama...da vozam tocak nekade niz
Alpite..a na vrakanje sakam da uzivam vo Slavonija..vo Vojvodina..da
lezam u seno..da gledam vo neboto (koj ne go poglednal neboto nad
Slavonija..mnogu izgubil)..sakam da se spustam po ubaviot plav
Dunav..zal mi e no Vardar e premnogu maten za mene...A vecerta moze
pijacka na Petrovaradin..ili Kalemegdan..zavisi do kade ke stignam
(bidejki ovaa zemja ne se proaga za 3 casa..za nea trebaat 3
meseca)...na vrakanje..Kopaonik..Zlatibor...Da bidam
iskren mene teritoriite nikogas ne mi nedostasuvale..mi falat lugeto na
tie teritorii..i nivnite vina..Na Sar Planina ionaka ne sum bil 15
godini..a Aerodrom odamna go osekam kao moja republika......Da
mozeme bar da se vratime vo 1990 godina i malku poinaku da gi rezirame
narednite 15 godini.Bi sakal Yugonostalgijata da se siri kako
epidemija..Pod istoto zname osvojuvavme pehari..zlatni medali..bevme
sampioni..evropski..svetski..i naednas pred 18 godini vremeto
zastana..nisto..mrak..nekoi idioti ne zrtvuvaa site nas poradi
udobnosta na sopstvenite fotelji....Reagirajte kako sakate...me
boli uvo..ali brate ne sakam Velika Srbija..ne sakam Hrvatska do
Drina..ne sakam Golema Albanija..si ja sakam bre mojata stara dobra
Yugoslavija љубов

sekoja cest,sto moze da razbere edno dete koe nema peskir kade da stavi vo Ohrid,kakvo bese Jadranskotomore..najubavoto more na svetot..ili uste poznato kako "nase more"....Budva...Dubrovnik..pa se do gore do Pula,Istra....a malite nenaseleni ostrovi kraj koi samo se pominuvase...bea mali oazi...raj na zemjata..zdivot zapirase.....Vie kako sakate ali go menjam Ohridskoto ezero...samo da mozam povtorno da go setam uzduz i popreko Jadranskoto krajbrezje...edna vecer na Splitskiot festival,vtorata na filmskiot vo Arenata vo Pula...tretiot den sakam da se setam niz Rieka....ej toa bese zemja koja ne se setase za 2 dena..za nea i dve godini bea premalku
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 01:21
големо%20гушкање toa prijatelce
i ne samo rivierata, da receme Saraevo Ilidza,vrelo Bosne toa e tolku fascinantno
мечтаењеeh stara dobra vremena
apce
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 01:28
slobodno da se setas po Bas Carsija...i slusas razni dijalekti i jazici od cela Juga..."sedi vamo jarane".."dodzi kod mene burazeru".........i nikogas ama bas NIKOGAS tamu ne postoese zavist...site bevme razlicni,ali disevme ist vozduh..
Кон врв
Ra Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Март.2008
Локација: Slovenia
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 02:04
Исмејавајте ја СФРЈ...хехехехехе
Ние што имавме, вие НИКОГАШ нема да го имате, па нека ве земаат во ЕУ и НАТО 200 пати ако сакате..
НИКОГАШ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 02:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 04:08
JUGOSLAVIJA FOREVER IN MY HEART
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 12:42
Originally posted by Ra Ra напиша:

Исмејавајте ја СФРЈ...хехехехехе
Ние што имавме, вие НИКОГАШ нема да го имате, па нека ве земаат во ЕУ и НАТО 200 пати ако сакате..
НИКОГАШ....

Што си имал бре ти па тука ја фалиш СФРЈ....или си бил човек на УДБА или си бил тежок кодош па си имал....абе поголема сиромаштија и поголемо едноумие во мојот живот не сум видел ...и како може да ја коментирате оваа тема како некои пичиња тука плашете по ЈУ...абе погледнете малку во иднината ....овој диоген нема толку да плаче по РМ отколку по СФРЈ...па идет бре  во Србија тие се наследници на  СФРЈ и функционирајте таму, удирајте се во гради дека сте најјаки .... не, признавам ЈУ живее - каде живее црни диогене....абе што нема да се изначитам ...а ти бре РА што си имал што децава сега го немаат...си имал редици за леб и млеко, си имал Голи Оток, си имал едноумие и никаков развој, си имал КПЈ која на сметка на социјалистичката идеологија, нивните водачи си направија огромни цасртва...ако беше стабилна оваа држава немаше да се распадне...пзлутиналутиналутина
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.