![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 67> |
Автор | |
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Previše sam gresan da bih bistrom vodom ruke umio
Da sakrio bih lice pred tvojim okom što me bodrilo I mislit ću na tebe onda kad mi svane sudnji dan Mislit ću na ljubav koje nikad nisam bio dostojan Nisam bio dostojan Ni ove dvije duše što nam je Bog povjerio Umjesto da se ljube ja sam i to iznevjerio Izdao sam te izdala si me Bolje nismo ni zaslužili Ni ove dvije duše što nam je Bog povjerio Koliko sam blesav toliko sam spreman gubiti Nauči se od mene to što nikad ne smiješ postati I mislit ću na tebe onda kad mi svane sudnji dan Mislit ću na ljubav koje nikad nisam bio dostojan Nisam bio dostojan |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Како на вратот ѓердани,
нишки камења студени, така на плешки кредити легнале та натежнале. Кредити ли се кредити, должнички маки големи ! Плати си утро порано борчи се вечер подоцна, наутро жирант понеси, навечер сметка донеси. Ај, да е, пуст да би останал животот кредитски ! Роди се човек - должник биди, роди се човек - борчлија умри, скотски цел живот работи за други, туѓи имоти. За туѓи бели мерцедеси копај си црни гробови ! За себе само ’ргај си, за себе камати тргај си. нижи си ѓердан кредити, нижи си алки ковани, нижи си синџир железен, околу вратот навезен ! |
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Минестроне...!!! Прегрни ме и ќе ти дозволам да ме замислиш гол. од денеска сум Џудит Батлер на машката еманципација. престанав да размислувам зашто тоа никаде не води. од сега гледам кога е потребно да се гледа. ако баш би морал сега да мислам, тоа би било за бог. или, уште еднаш, за празнината. просторот меѓу рацете, темната материја, она останатото меѓу зеленчукот, сосем сеедно, суштината е во ничија земја. за тоа како е косата убава додека отпаѓа. за последните денови на мај, просторот кога празнината поцрнува. кога ќе ме замислиш тоа е, исто така, пополнување на празнината. во клучната точка сè се сведува на егзотични честички. минестроне. немаш поим што е внатре, но сè функционира. финтата е, верувај ми, во она помеѓу. добро пополнетата празнина е граница на љубовта. принципот е пливачка кожинка, замисли ме пред јас тоа да ти го сторам тебе. прегрни ме некако, само не со рацете. рацете се рурално оружје. остави им ги на Хрватите. извлечи го сиот силикон и од тоа направи куќа. припиј се до ѕидот како виртуелна сенка, чекор напред, во волумен на одбрана и времето на безусловна слобода, точка на јасна опасност. додека го мешаш тоа минестроне биди внимателна. нека биде што погусто. празнината редуцирај ја на најмала можна мера. и оние кои сега чучат во тие билки стануваат понекогаш депресивни од сиот тој простор околу нив. Марко Погачар ...!!! |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Времето е |
|
|
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Побарај ме |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Не можам, не можам од болката да пишувам Не можам да најдам прави зборови за да кажам што се случи Не можам да пренасочам, во тотална кома на пат кон лудило A не сакам да те имам. Барем не веке. Не сакам ни да се присетам како гледав на тебе, како ти на мене.,.. Како гледавме во секое дрво, во секоја ѕвезда...во секој облак... Како ги овековечувавме убавините од природата... Крај! Чуствувам се менувам. Тоа е добро. Чуствувам се челичам иако ме боли Чуствувам дека конечно сватив. Моите вредности се сите на број само една фали -почитта кон себеси. Ке ја имам. Чуствувам дека набрзо ке се опоравам од ова лудило и ке се разбудам од комата... а до тогаш...не барај ме..... Не барај ме.... ...Кога ке посакаш да ме вратиш само едно присети се.... -Да не го истегнеше конецот, немаше јас да го пресечам. Изменето од lotus flower - 21.Август.2009 во 12:08 |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
![]() |
|
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
KAD BI
ČOVJEK
Kad bi čovjek mogao reći ono što voli, kad bi čovjek mogao uzdići svoju ljubav do neba, kao što je oblak uzdignut u svjetlosti; kad bi poput zidova što se ruše da bi bila pozdravljena istina uzdignuta u središtu, kad bi čovjek mogao razoriti svoje tijelo, ostavljajući samo istinu svoje ljubavi, istinu samoga sebe, koje se ne zove slava, sreća ili ambicija, nego ljubav ili želja, ja bih konačno bio onaj, kako sam zamišljao, onaj, što svojim jezikom, svojim očima, svojim rukama objavljuje pred ljudima nepoznatu istinu, istinu, svoje istinske ljubavi. Ne poznajem slobodu, osim slobode da budem zarobljen u nekome, čije ime ne mogu čuti bez uzbuđenja, zbog koga zaboravljam sebe u tom jadnom postojanju, za koga sam danju i noću ono što želi, a moj duh i tijelo plove u njegovu duhu i tijelu, kao izgubljeno drvlje što ga more diže ili topi, slobodno, sa slobodom ljubavi, jedinom slobodom koja me ushićuje, jedinom slobodom za koju umirem. Ti opravdavaš moje postojanje, da te ne poznam ne bih živio, da umirem ne znajući te, ne bih umro, jer nisam živio. LUIS CERNUDA |
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
|
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
Оса ... !!!
Неупотребената слика најтешко ме напушта. |
|
|
|
![]() |
|
zig_zag_26 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Tazni se tvoite proniklivi ochi, ja ispituvaat
mojata dusha kako mesechinata koga saka da pronikne vo moreto. Da e skapocen kamen, bi go razbil vo stotina zrna, i bi ti nanizal tebe gerdan okulu vratot. Da e cvet, svez i malechok i malechok bi go otkinal od stebloto i vdenal tebe vo kosata. No toa e moeto srce, mila. Kade se negovite bregovi, a kade negovoto dno. Ne gi poznavash megite na toa kralstvo, a SEPAK si negova kralica. Da ima radost samo eden moment, taa bi procvetala vo lesen nasmev, i ti vo momentot da go vidish i chtash. Samo bol da ima, toj bi se rastopil vo bolni solzi, vo koi bi se ogledala negovata najdlaboka tajna, tajna bez zborovi. NO TOA E LJUBOV, MILA!!! Nejzinata radost e i bol bez granici, beskrajni se nejzinite zelbi i bogatstvo. Taa ti e bliska kako zivot, pa sepak potpolno nikogash nema da ja spoznaesh. TAGORE |
|
![]() |
|
dejanpp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
I JAS I TI SPIEME POD ISTO NEBO I DZVEZDI
I JAS I TI IAKO SNE DALEKU IMAME IST POKRIV ...................................................... NEKA NE TE ZBUNUVA TOA ZOSTO CESTO ME SONUVAS ........................... |
|
![]() |
|
zig_zag_26 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
TRETATA BOJA
Setajki dlaboko vo dusata moja, Prepoznavam slika,bi pomislil svoja, kako zivot i smrt,kako radost i taga. I pomisliv mozebi sonuvav, a mozebi toa e vistina, no seuste ne sum siguren: Dali bev toa jas ? Izlegov od dusata nadvor, ja pocustvuvav umetnosta tvoja, voopsto ne pamtam,bi sakal da znam: Dali bev toa jas ? Poglednav pred ocite moi, luge,no covek ne vidov, no,sinata svetlina povtorno me ogrea. I poglednav vo svetlinata, Pocustvuvav deka e lazna, Ne mozev da poveruvam : Toa ne bev jas. I pomisliv,ke baram izlez, kade sto svetlina nema, mislev,ke najdam vistina : Dali bev toa jas ? |
|
![]() |
|
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Oblaci
Oblaci nebeski, veciti putnici! Ko đerdan bisera preko plavih stepa jurite vi, kao i ja, prognanici u tu zemlju južnu sa severa lepa. Ko li vas to goni: Odluka sudbine? Il zavist potajna? Il glas zlobe žive? Il ne podnosite zlocina težine? Ili prijatelja laži zajedljive? Ne! Vama dodija žeđ tih njiva gladnih... Strasti i stradanja — tuđa su vam ona! Vi, vecito slobodni i vecito hladni, nemate domaje, nemate progona. Mihail Ljermontov |
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |