![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 213> |
Автор | ||
diogenskopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
drago moe malo novace...ni vremeto nekogas ne moze da gi zaleci najteskite rani...Ako e taka...ke zaboravevme na Buk*reskiot dogovor..i na toa kako ja rasparcija Makedonija....ranite ne se lekuvaat..moze da se prikrpat..no cesto doaga i do infekcija..stotogas?...i ne zaboravaj...ISTORIJATA se POVTORUVA
![]() ![]() |
||
![]() |
||
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
|
Секакао деја Историјата се повтроува..за оние кои не ја научиле со време..нели? Ама ете досега барем не и јас ...не сум слушнал дека некој се вратил од „вечните„ ловишта.. А ти заправо и зборуваше за некоја тамо замината..пред две децении ![]() ![]() |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
![]() |
||
apce ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
|
ehhh,JUGOSLAVIJA!
![]() sto znaat ovie pomladite sto e zivot
![]() imaat drzavicka ne pogolema od 200km popreku i uzduz
otisle 5pati na frcparada na gradiste i mislat deka se znaat
![]() ajmo, drugovi i drugarice ima li akcijasi po forumov?
bi sakala ako ima da se javat i da kazat
![]() posto neznam dali imam pravo kako relativno nov clen da otvaram temi a i ne bi znaela kade da ja smestam bi zamolila nekoj od postarite clenovi da go napravi toa mesto mene pa da podobjasnime na pomladive kako toa nie bevme "ugnetuvani"
|
||
apce
|
||
![]() |
||
Ra ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 6 |
|
Јас бев на сојузна работна акција...
За кога? - За народ!!! За кога? - За партију!!! За кога? - За Тита!!! Ураааааааа!!!!!! Изменето од Ra - 01.Март.2008 во 08:22 |
||
![]() |
||
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
|
ТОА БЕШЕ ДЕМОКРАТИЈА БЕ ЛУЃЕ ! Ова сега е тешко срање (извенете за изразувањето)! Ама тркалото се врти. Еден ден ваљда ќе сватат сите дека нема подобар систем од СОЦИЈАЛИЗМОТ (не комунизмот, каков што го сваќаат овие денешниве "патриоти" кои употребуваат некои изрази како "комуњари", a што не знаат ни што значи тоа). (Сакам да дадам до знаење дека не сум ни СДС-овец, ниту ВМРО-овец, ниту пак било каква друга "овца") Се што беше добро растурија и едните и другите ![]() |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
nie ne ziveevme vo komunizam ..... ne znam samo od kade ideja za takvo nesto ? ..... kako toa komunizam a site pasosite gi imavme doma i odevme kade i koga sakavme ... bez vizi
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
|
Па и комунизам да било бе братче или како сакаш наречи го, добро било. Не знам што толку овие капиталистиве (посебно Амери'ка и Енгле'ска) толку се усраа од тој систем! |
||
![]() |
||
kurtesi ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Февруари.2008 Локација: Austria Статус: Офлајн Поени: 27 |
|
Diogen kako ne mozes da svatis Jugoslavija ne se raspadna so dekret narodite vo nea ja rasturija
i si sozdadoa nacionalni drzavi ako se raspadnala so dekret koj e toj kazi nikoj osven tebe ne znae nostalgijata sto ja imas samo ke ti ostane a ne e ubavo da plukas na Makedonija,ma kako i da ja narecat toa e moja tatkovina. |
||
![]() |
||
diogenskopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
|
..Koj pluka po Makedonija be imbecilu eden (sega se iznervirav).....Sum povtoril i pak ke kazam...Jas sum Makedonec...toa mi e vo DNK-ta...ti da ne si pogolem Makedonec od mene?....Ke bidam dosaden,ali izgleda ne si procital pa samo seres tuka..Tatko mi za Makedonija i Makedonskata kauza na 13 godini ima lezeno zatvor vo Idrizovo so Metodija Andonov Cento,i prviot Makedonski poglavar na MPC..Na 16 godini go deportiraat na Goli Otok...i u site knigi za Goli Otok ke vidis deka pored imet na tatko mi stoi u zagrada (najmladzi robijas na Golom Otoku)....On mladosta ja ostavi po zatvori i kameleoni za ovaa drzava..a sto togas pravese tatko ti?...ja gradese prugata Brcko-Banoviki?.....Zatoa nemoj da lupas gluposti...ili ako veke sum plukal po mojata zenja MAKEDONIJA...vednas pastiraj i dokazi mi kade bilo toa...toa e takov non-sens..kao sto bi rekol Bora Corba.."pisanje uz vetar"..zatoa ne mi se rasfrlaj ti na mene so Makedonstina tuka,zatoa sto nemas blaga ideja so kogo zboruvas...A toa sto sum Jugonostalgicar...SUM..i ke bidam...Roden sum vo zemja sto se vikase Jugoslavija..koja bese pocituvana od site..so cij pasos se setase sekade...taka da izvini sto me boli..ali toa e moja bolka,moj majmun..ne te teram da go nosish na tvojot grb Изменето од diogenskopje - 01.Март.2008 во 14:05 |
||
![]() |
||
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
|
Другар-ке АПЧЕ..ова е слободен форум за сите..вклучувајте и тебе..нели? Де ете и ти ...(по)кажи ни ги убавините за покојната и незаборавната-ти Југа...нели??? Бујрум..кажувај: пс Сиот сум претворен во уво...се разбира.. За да видам што се имам(е) пропуштено..????. ![]() ![]() Изменето од novace - 01.Март.2008 во 20:05 |
||
|
||
![]() |
||
|
Веднаш се забележува оти не си никаква „ОФЦА„ ..со оглед на косата која ти преовладува на твојот аватар.. ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Ra ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 6 |
|
Море, кој што сака нека каже..супер беше..
Стандардот висок, немаше визи за никаде, голема слобода... Се казнуваше малце за антикомунизам, и многу повеќе за национализам... Тогаш, тоа го осудував.. Сега, кога на своја кожа гледам кои се резултатите на национализмот...Тито имаше пораво 100% Едино не се слагам со Тито по шиптарското прашање. Мислам дека грешка беше што во Абгуст 1968 го смени Ранковиќ, оти, тој ако продолжеше, до 1980 немаше да има шиптари во Македонија и Црна Гора а на Косово сега ќе беа помалку од 15% Бевме поштувани од буквално цел свет, осма воена сила во светот, лидер на неврзаните... Тито кога умре, имаше 7 дена жалост...во Алжир имаше 40 дена... Ај сега де! Ако умре Црвенковиќ, колку дена жалост ќе има во било која странска држава? Ете, тоа ти е... Изменето од Ra - 02.Март.2008 во 03:00 |
||
![]() |
||
apce ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
|
drugarce, novace
neznam dali ova go prasuvas iskreno ili pod navodnici? Ama sepak ke ti odgovoram odnosno ke te zaprasam:
dali nekogas taka bez niedna pricina si bil na nekakvo patuvanje niz Juga?
dali si sednal vo voz vo kupe koe e za 6 luge a vnatre ste bile 11 ne deka nemalo mesto tuku samo za da se druzite pa imalo gitara, armonika pesni i skecevi i zezancii i taka ste patuvale Skopje,Zagreb,Knin,Zadar a za seto toa ti bile minimum sredstva?
Dali si bil vo Postoinska jama toa ti e inace vo Slovenija cisto da protegnes noge
drugarce Novace ako pocnam da ti raskazuvam ke ti se zdosadi citajki
ama bidi siguren deka togas bese mnogu podobro od sega
neznam koja generacija si ama ako si pomlad i ne ja pametis Juga podobro da ne komentiras toa sto nie go imavme vie mozete ZA ZAL samo da go sonuvate
|
||
apce
|
||
![]() |
||
kurtesi ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Февруари.2008 Локација: Austria Статус: Офлајн Поени: 27 |
|
POSLEDNA PORAKA DO DIOGEN
PLACKO EDEN P O K A N A NA 29.11.2008 GOD VO SOBOREN HRAM PANIHIDA ZA JUGOSLAVIJA I ZA JUGONOSTALGICARITE DRUZE TITO MI TI SE KUNEMO DA SA TVOGA PUTA NE SKRENEMO IZVINI DRUZE TITO ZABEGAVME ZA MALKU EDNO 20 GOD |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |