![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 244245246247248 824> |
Автор | |||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Што се изнервира? Што не ти чини сега? ![]() |
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Токму така - значи треба убаво да расчистиш со Бугари и со Македонци - нормално Бугарите се бугари а Македонците се Македонци - е тоа што Македонците биле државјани на многу држави тоа Македонците не ги прави ни Турци ни Срби ни Бугари ни Американци,Австралијанци и др. по етнос туку само по државјанство.
Е сега многу Бугари има денес у Бугарија кои сакаат да се Турци - земаат Турски пасоши,мењаваат вера а воопшто ни турски незнаат да зборат - кој нив ги тера да се кажуваат Турци јас незнам битно е дека и јас и ти знаеме дека тоа се Турцизирани Бугари ![]() |
|||
![]() |
|||
taanas ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 331 |
||
Е това тие проблема кога некой казва че не е македонец ти да го македонизираш со задна дата! И при всички положения става дума за едно цело което преди да се разцепи не имало македонска национална свест със сигурност . !!!
Изменето од taanas - 10.Декември.2008 во 15:50 |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Ама тој ако кажува дека не е Македонец ке каже дека не е и ке пише дека е Бугарин исто како што во Бугарија кажуваат дека не се Бугари ама се Турци - тука нема ништо нејасно
![]() |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Тука те чекав! Истотака и во Бугарија имало едно цело кое ГОРДО ( намерно го потенцирам ова ) го носело името ГРЦИ и во тоа време тоа не можело ниту да станува збор за бугарска национална свест. Сети се шти вели Паисиј. Сте се срамеле да се наречете Бугари. Сте се кажувале Грци. Па дури и бугарски не сте збореле ( чорбаџиите говореле грчки дома ). Изменето од macedon_alex - 10.Декември.2008 во 15:53 |
|||
![]() |
|||
Petre Vojnicki ![]() Група ![]() Регистриран: 06.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 58 |
||
Грчки или српски.Бог знае колку власи имало.
Брее турлитава нација ова бугарската. |
|||
![]() |
|||
taanas ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 331 |
||
Много ви страв да не разберат хората че имало Българи в Македония!
В това ви е проблема? Ако са Американци австралиици нема проблеми ама българи -в никакъв случай! Тия са изроди и ядата мали деца! Комплекси некакви! |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Комплексите ги бараш на погрено место - кај нас нема Бугари кои сакаат да имаат партија на Бугари туку кај вас има Македонци кои сакаат да се само Македонци - ти мене ме убедуваш а јас тебе ти покажувам ама ти несакаш да видиш
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Пасий е доказателство за живия български дух и несъществуващия македонски от онова време! 1762 |
|||
![]() |
|||
||
Tanas, сега не успеа да ми одговориш за Паисиј и за грчката национална свест, која гордо сте ја имале па ја сврте темата на друга страна? Да кажам ли јас дека вие имате комплекс кон нас Македонците поради тоа што сме посебен народ? Барем признај дека сум во право за тоа со Паисиј и со вашата грчка свест. |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Еве ти најјасен доказ - св.Димитрија го убива ТуркоМонголскиот хан Калојан
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Па нема нужда имаме си ВМРО! |
|||
![]() |
|||
||
Мислиш за живитот грчки дух и за срамот да го носите името Бугарин. Да не заборавиме дека сте се срамеле од тој збор, бидејќи Грците се исмевале со него. |
|||
![]() |
|||
||
Добре че имало хора като Паисий! Кой друг народ има писана собствена история от онова време? Сигурно има ама не са много! Българския е един от тях! И като гледам неговото дело е имало успех започва така нар. българско възраждане след което следват въстанията и т.н.Какво друго да ти отговоря! Питам де е била македонската национална свест по нова време??? ![]() ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 244245246247248 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |