|
БИБЛИЈАТА И НАУКАТА |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 63> |
Автор | |||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hahahaha,....a,be, aj ne gi izazivaj,.....proshetaj od pochetok tuka,...i na se ke dobiesh "odgovor"
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
прв другар сум со луцифер. Шегата на страна, не одговарам пред ничиј суд, посебно не пред божјиот. Тоа го нема за мене и за мене нема да се случи, вие кои си верувате, чекајте си го |
|||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nie ja zastapuvame realnosta svakas a na ovoj forum ima dve grupi luge realni luge-ateisti i fantazeri t.e vernici |
|||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
убаво си кажа читај Стар завет и Нов завет, таму имаш сведоштва за оние кои го виделе, и докази и се што те интересира.... види поубаво е кога бар елементарни познавања имаш , за да не мора да вергламе од почеток се, прилично обемно е. Бар муслиманиве што дебатираат знаат и повеќе од некои христијани за христијанството...угледајте се на нив хм, а кога ке размислам ова е одговарано веќе али ти си нов член, па пребарај по форумчево, поздрав |
|||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
aj vaka procitaj uste ednas sto prasav
da povtoram dajte nekoj dokaz bez :napisano e ;biblija;star zavet;nov zavet sega pojasno e jas znam sto pisuva i vo stariot i vo noviot zavet ama kazi mi koga ti si go videla ili neka pise nekoj sto go videl neznam kako mozete da go bazirate vasiot zivot na edna kniga -za koja nikoj neznae ni koj ja napisal. |
|||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
so vaka nikoj nema kaj se vernicite????
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
biblija:
najlesno e da procitas kup bajki vo edna kniga nauka: nego da procitas kup knigi za edna vistina treba mnogu trud i koncentracija da se soznae se sto naukata makotrpno otkriva - a treba uste pogolem trud i znaenje da se otkrie taa vistina za zivotot se toa e zapisano vo kup knigi no navistina e tesko da se procita i nauci zatoa i ve razbiram- polesno e da se procita legendata....sorry biblijta Изменето од anakin - 13.Јуни.2007 во 07:32 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
luge kolku sto je zivotot vistina tolku je i Gospod vistina dali svi priznale ili ne toa je licno vasa rabota.no se sto pisi vo biblijata se stvorilo i se sto pisi za vo idnina ke se napraj ama tesko za onie koi sega ne vervaat oti ke dobiat golem sok ko ke vidat kolku biblijata je vistinata.
|
|||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Добро бе верници ја читате ли вие библијата или само новиот завет го читате?
Од самиот почеток, уште на првата страна еден куп нелогичности. Прочитајте си сами уште еднаш па видете. Јас ќе посочам неколку. 1. Во почетокот бог ги создаде небото и земјата 3. И бог рече: „Нека биде светлина!“ И би светлина 5. Бог ја нарече светлината ден а темнината ноќ Во неговиот нулти ден. А потоа во третиот ден: 16. И бог направи две светила, поголемото да владее со денот, а помалото да владее над ноќта и ѕвездите а во петтиот ден: 26. И бог рече: „Да направиме човек според нашиот лик, според нашата сличност ...... Ако веќе створил светлина зошто му било сонцето?? Ќе имаше логика да го створил прво сонцето. Значи овде постои Негација на Хелиоцентричниот систем (се изучува уште во основно образование) Знаеме сите како и поради што настанува денот и ноќта. Во кој дел ги направи ѕвездите, или сами изникнаа. Каде се во прикаскава планетиве само од нашиов сончев систем, А не можеме ни да изброиме колку сончеви системи постојат само во „млечнит пат“ Знаеме сите што претставуваат ѕвездите, не се само сијалички кои светат. А веројатно во овој контекст би прашал: Сигурни сте дека само на нашава планета постои Живот во било каква форма? Ако требало целиот универзум и секоја планета и нивните сонца и месечини да ги створи и на секоја од нив живот......ехееееее Месечината не се појавува само ноќе тоа сите сме го виделе нели? Според 26. бог е човек?? Има човечки лик? Човечко тело кое знаеме не може вечно да трае??? Кои тоа ние мисли, „нашиот“ е множина. Имало повеќе богови? Или жена му на бог? И такви нелогичности има безброј, ќе треба цела библија да ја препишувам (веројатно некои верници од вас и ќе имаат прилика тогаш да ја прочитаат). Изменето од Ateist - 13.Јуни.2007 во 10:16 |
|||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vidis, samo begate od temata, svesno ili nesvesno....
Aj, ako ste tolku golemi poznavaci na memoarite vo koi dosledno veruvate, no nedosledno se drite, objasnete gi korekciite koi site tie naucnici gi spomnuvaat i objasnuvaat, pa i vasite takanareceni svetci se ograduvaat?
Ne ja velicaj tolku Biblijata demek se ucela kako literatura, pa de se ucat i drugite religijski knigi, no toa sepak ne e dokaz za nejzinata "bozestvena" priroda, a posebno koga samite profesori po literatura za S.Z. velat zbir na eroticna poezija.......
Pazi kade gazis adijo, tenok ti e ledot pod nozete, kade se liznuvas dnevno po 34 pati....
Da pogledne malku fakti, za ater na vistinata, a za inaet na adzijata - pobornikot na nevistinata:
Не треба да ги разгледуваме библиските Писма украсувајќи ги со вештачки квалитети што би сакале тие да ги имаат, туку објективно испитувајќи го она што тие, всушност, се. Со ова се подразбира, не само познавањето на текстовите, туку и познавањето на нивната историја. Навистина, ова последново ни овозможува да добиеме претстава за околностите кои донеле до преработка на текстовите во текот на вековите, до бавното формирање на таков зборник каков што сега имаме, со бројните додавања и одземања.
Ваквите сфаќања го прават сосема прифатливо тоа што во Стариот Завет можат да се најдат различи верзии на една иста приказна, контрадикции, историски грешки, неверојатности и несогласности со добро утврдените научни сознанија. Тие се сосема природни во сите древни човечки дела. Како тогаш не ги наоѓаме во книгите пишувани во услови какви што биле тие под кои се елаборирал библискиот текст? Дури и пред да можело научните проблеми да се постават во една епоха кога, впрочем, можело да се расудува само за неверојатностите и контрадикциите, еден човек со здрав разум како што е свети Августин кој тврди дека не е можно Бог да учел за она што не и соодветствува на реалноста, поставил принцип на невозможноста за божественото потекло на секое тврдење спротивно на вистината. Тој бил подготвен од секој текст да го исклучи она што од овие причини му се чинело дека треба да биде исклучено. |
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
АБЕ атеисту семудар, ај ти објасни му на Господ, дека требал да создаде Сонце што НЕ СВЕТИ, па после да создава светлина... Објасни му дека Светлината не е нешто посебно, туку тоа е составен дел од сонцето... Прво требал да создаде животни, а ПОТОА храна за нив.... Се читаш ли ти некогаш што бисери вадиш??? |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
aha znaci prvo go sozdal lavot i tigarot a posle hrana za niv antilopata i covekot ili komarecot pa potaoa hrana za komarcite aham sega ja sfativ sustinata na g\Gospodovata logika |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e vaka sea AKO go sozdal gospod covekot zosto ne go napravil sovrsen i
imun na grevovi i site tie raboti koj toj gi osuduva tuku go napravil
vakov zosto za da moze nekomu da sudi
i bas me interesira kakvo e negovoto objasnuvanje za postoenjeto na drugi soncevi sistemi? a ako ja sozdal svetlinata zosto ja nema celo vreme zosto ostavil nok za da podocna si gi i zmislite demonite i lucifer i ako bog navistina prostuva zosto go izbrkal lucifer od rajot-za da ima komu da mu gi prepisuvate bolestite,vojnite (tuka ne se misli za KRSTONOSNITEvojni i SVETATA VOJNA-zosto tie se odobreni od bog) i site losi raboti koi se slucuvaat.??????? |
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па нормално е дека прво се создадени растенијата, водата, итн., а потоа животните.. Нормално е дека прво е создаден концептот за светлина, а потоа телата што светат. Што има тука чудно и нелогично? стварно некогаш се надминувате....
|
|||
Внеси реплика | страница <1 2223242526 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |