|
Трпе |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 48> |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Судијата го прашува Трпе:
- Зошто сте го убиле зајакот кога не сте член на ловечкото друштво? - А, зошто он ја јадеше мојата зелка кога не е член на моето семејство? |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се враќа Трпе дома од работа, гледа нема ништо за јадење и и вика на Трпана: - Трпано, ај ти ќотек ќе јадеш, туку јас што да јадам!? |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпана: Ти бре, сите пари ги трошиш на кафана!
- Трпе: Што се буниш, ти даваш 50 евра за маскара! - Трпана: Па јас купувам маскара за да ти бидам убава! - Трпе: па и јас пијам за да ми бидеш убава |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Учителката: Трпе, за што служи биберот?
- Трпе: Па, за спиење. - Учителката: Е, како тоа за спиење? - Трпе: Епа секоја вечер тато и вика на мама "Дај да ти го збиберам за полесно да заспиеш"! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе купил нов мерцедес и оди во своето маало да го покаже. И сите комшии му викаат браво супер е, ова она, и Трпе вика фала ама не можам да кажам да ви се врати поубаво, затоа што нема поубава кола од мојата.
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се вратил од работа штотуку оженетиот Трпе, и ја затекнал Трпана како плаче: - Што ти е мила Трпанче, зошто плачеш? - Мачката го издеде првиот колач што го испеков за тебе. - Не се секирај мила, па ќе купам утре друга мачка |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оди Трпе во продавница и вели на продавачот:
- Дајте ми еден леб од 20! - Извинете од денес лебот е поскапен за 3 денари. - Добро де, тогаш дај ми вчерашен леб! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден ден наставничката им дала домашна задача да напишат една реченица којa ќе го соджи зборот АНАНАС. Отишол дома Трпе, ја напишал домашната и следниот ден отишол на училиште. - Да ја прегледаме домашната работа! Ајде Трпе прочитај ја реченицата. - Вчера се врати татко ми од Гермаинја и на баба и донесе прекрасен капут, А НА НАС ништо |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе бил скопски фраер и фатил некоја згодна риба од провинција. Излегле навечер по кафиќи и ја частел пијачки. Го гледаат другарите и го прашуваат која му е рибата:
- Згодно маче а? Еве да се напиеме неколку пијачки и после идеме кај мене дома. Прошетал така Трпе неколку кафиќи, свртел скопска шема, се испофалил насекаде и на крај ја однел женската дома. Кога влегле у спална: - Ајде бе Трпе да те видам сега што мажиште си! - Аааа, сега ја ќе си легнам, и онака сите знаат дека сум те дупел |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпана му се лути на синчето: - Ако продолжиш да правиш бељи татко ти веќе никогаш нема да те носи во зоолошка! - Ми е гајле и така ми се смачи од голине тетки што се вртат околу шипка! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе отишол на службен пат во Јапонија , и директорот на компанијата го викнал на вечера кај него дома, и му ја претставува фамилијата:
- Ова е мојата жена Ми Сан, ова е сестра и Ни Сан и ова е мојата баба Ти Сан. Трпе вади од џеб слика: Ова е мојата жена Неа Сум, мојата свеска Неа Би и мојата баба, Неа Ти |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заминува Трпе на службен пат за Германија со воз. Тргнува возот, овој го отвoра прозорецот и вика: - Трпаноооо чувај ги децатааа!!! - Штоооо? - Чувај ги децатаааа!!! - Штооо? - Ма иди еби се. - Ааааа, добро, добрo |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе
и Трпана имале пет машки деца близнаци и сите ги крстиле Перо.
Роднините кога го прашувале зошто сите пет деца ги крстил Перо тој им
одговарал:
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Малиот Трпе се враќа среќен и се фали на татко му:
- Тато, тато, јас бев единствениот што точно одговори на прашањето што го постави наставничката! - Браво сине, а кое беше прашањето? - Кој го скрши прозорот! |
|
Внеси реплика | страница <1 2223242526 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |