IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

...Идивиди Клуб на политички фајтери...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 237238239240241 295>
Автор
Порака
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 10:23
Originally posted by d4 b3 d4 b3 напиша:

jugozapad, ako trebe da preciziramSrbija e zapad za nasBeograd - ovoj vo koj e pechatana knigata od podposot tino principialno mozam da osporam i dokazam se

Гледано од Софија да, ама гледано од Пловдив, Касково, Станке Димтров, Велинград, Свиленград, Пазарџик, Крџали Македонија е запад. Во тој случај Србија и Белград, однсоно таму каде што е печатена споменатата книга во мојот потпис, се на северозапад, нели?!

Во принцип, Македонија е запад за Бугарија.
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
d4 b3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

не можам да си дозволам неактуеленпотпис

Регистриран: 19.Јуни.2010
Поени: 4384
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 10:56
gledano od Vidin ste na jug
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 11:57

Крај нема ова... исток-запад вртење%20со%20очи

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 12:01

не ми е јасно , како истокот станува запад ? ..... збунетост

ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 12:36
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Крај нема ова... исток-запад вртење%20со%20очи

veke minavme na sever jug be
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 15:24
Јааааизненадување
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 23:15
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Ќе се разберете ли некогаш вие двајца, кај е исток кај е запад? смеење

Никогаш! Знам само едно, Македонија е запад за Бугарија.

ајде да видиме дали Да Бе ќе го оспори и тоа?!

do kaj e da be so osporuvaneto?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2010 во 17:41

Имаше неколку грешки во мојот пост. Тие се случајни, печатни грешки. Ги корегирав, па сметам дека текстот сега не е толку “конфузен“.

Се прашуваш како можам? Многу лесно од причина што за некои од нив знам дека немаат ништо со руската творба. Типично бугарофилство. Секој еден таков треба да биде изложен на критика и потсмев.

Никому не му го оспорувам правото да биде она што сака да биде, но кога некој со сите расположиви средства се обидува да ми го оспори моето право и работи против интерсите на Македонија и македонскиот народ тогаш биди уверен дека за таквите немам милост.

Така наречените македонски Бугари работат за интересите на Бугарија, а не на Македонија. Се додека бугаризираните Македонци се држат на романтичарските идеи од 19 век, нема да има мир и спокојство. Треба еднаш за секогаш да сфатат дека Македонија и македонскиот народ се реалност и дека Бугарија и бугарштината во Македонија се и биле само монета за подкусурување. Изродите имаат алтернатива, мајка Бугарија ги чека со раширени раце.

30 тина проценти од населението на Бугарија се одродени Македонци кои ради политчки причини ја имаат прифатено бугарштината. Кога ќе ги запрашаш да ја дефинираат истата несамо што незнаат, туку и неможат. Сосема е јасно зошто. Бугарското име е азиско, туркомонголско, а денешните Бугари, нормално е да го чувстуваат за туѓо. Бугарското име може да биде и политичко, според визнтиската административна единица Вулгарија, а може да биде и епитет кој Ромеите го користеле да ја опишат простата нецивилизирана маса која ги опкружувала.

Препородот на Бугарија во 19 век, само овај пат како словенска Бугарија е директен резултат од руското влиајние и спозорство.

Само во првиот случај бугарското име е етничко, а за волја на вистината само таканаречените македонските Бугари и бугаризираните Македонци го сметаат како лична навреда кога ќе се спомене изворното потекло на тоа име. Свесно избираат да го носат тоа туркомонголско име, а од друга страна го чувстуваат како навреда. Зошто?! Сигурен сум дека Гагузите, Чувашите и Татарите немаат проблем со тоа.

Време е веќе да сфатат таканаречените македонски Бугари и бугаризираните Македонци дека треба да ја остават Македонија да се развива онака како што знае и умее. Доста ни беше од Срби, Грци и Бугари, а уште повеќе од сопствените изроди.

Не ти се одговара некако на прашањето, дали во некоја демократска држава, некој норамлен би им дал прилика на таквите како Перев, Канзуров, к*ртелов, Каров, Србиновски, Трендафилов...

Биди сигурен дека би ги растргнале како кучиња или во најдобар случај би ги маргаинализирале. Всушност исто како што им се правело и прави на Македонците во Бугарија и во Грција.

Мониторингот и критериумите за селекција се норамлна појава, која се применува кога се испитува моралната, стручната и идеолошката подобност на кандидатот кој конк*рира за испразнетото работно место. Тоа јас не сум го измислил.

Нема потреба поимот бугараш (иако е тоа српски збор)да биде во наводници. Тој е толку јасен самио по себе што навистина не му е потребно дополнително објаснување. Чим е некој бугараш тогаш кајнего бугарштината е во преден план и биди сигурен дека бугарашот не и мисли добро на самостојна Македонија. Нели тоа го потврдуваат со совојот однос и погоре споменатите имиња?!

Dejvid Koperfild

ima - nema

se e laga se e izmama

ama e drago da ja gledash

kaj e istok a kaj e zapad

od kaj izgreva sonceto i dali ova e sonce

misterija

Изменето од Анастеа - 24.Септември.2010 во 01:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2010 во 17:49

Dejvid Koperfildima - nemase e laga se e izmamaama e drago da ja gledash

И Тито бил како Дејвид. Лажел, ама убаво лажел, па народот му верувал. Некои уште му веруваат.
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2010 во 17:50
fool me one - shame on you
fool me twice - shame on me
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2010 во 17:52

Dejvid Koperfildima - nemase e laga se e izmamaama e drago da ja gledashkaj e istok a kaj e zapadod kaj izgreva sonceto i dali ova e soncemisterija

Во Македонија изгрева сонцето на исток, што ќе рече доаѓа од Бугарија. Значи ако не и се раздени на Бугарија нема да и се раздени ни на Македонија

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2010 во 17:53
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2010 во 17:55

fool me one - shame on youfool me twice - shame on me

Не си го припишувај како неуспех. Многу луѓе биле повеќе пати излажани, ама ако лагата е убава, шарена, тогаш полесно се поднесува.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2010 во 17:56

fool me one - shame on youfool me twice - shame on me

Не си го припишувај како неуспех. Многу луѓе биле повеќе пати излажани, ама ако лагата е убава, шарена, тогаш полесно се поднесува.

ti go reche
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 237238239240241 295>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.