![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 235236237238239 824> |
Автор | ||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Најшвалерска песна на свет
![]() |
||
![]() |
||
lav4eto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
|
Калоjaн не пишува никаде, а инаку Св. Димитар е солунски светец, коj заштитува градот од нападите на бугари и словени през 5-6 век.Калоjан е цар, крунисан од папата.
The invaders of 597 were a motley collection of Slav tribes with a few Avars and Bulgars amongst them. Their ambition was probably only to sack Salonica, but their onslaught was none the less very vehement; and the pious Thessalonians considered that only the personal intervention of their patron, saint St. Demetrius, preserved the city. |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Точно така - и знаеш дека иконата е св. Димитар убива бугаринот калојан - така се вика
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
http://www.youtube.com/watch?v=Pg2mhunskgI&feature=related Нашата е сепак поубава ![]() |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Песната е топ, ама прво слушај како пеат, потоа гледај им ја појавата само. Тој како пее, се напнува, ќе пукне на сцената, а не може ни ритам да фати ни ништо.Глупи Август прва класа. За облеката немам коментар, самата појава зборува. Пеачката р не може да каже. Се замислува дека е на опера, па ,мавта со тоа рацете. Не знам дали е комедија или трагедија. Некои луѓе не ми се верува колку ниско паѓаат. Па уште ќе ми тврдат таа песна била бугарска. Кај некои луѓе човековата глупост нема крај. Клипов е типичен пример за тоа. |
||
![]() |
||
lav4eto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
|
Само дека Калоjан е доста понатаму-1197-1207, еве ги империjте кои се по негово време:
![]() Значи види се дека Солун се наога во границите на Латинската империjа, коjа е уништена од Калоjан во 1205, а императорот Балдуин е пленет и затворен во Трново. Изменето од lav4eto - 08.Декември.2008 во 13:46 |
||
![]() |
||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|
вашта е "Назад, назад Калино моме"
нашта е "Назад, назад моме Калино" што се буните |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Класичен тип за крадење и фалсификување ти е тоа. А пеачите ( поминале покрај пеач ) се типичен пример за глупирање. И уште се гордееш со тоа? Јас на твое место би се срамел. Абе човек да не знае дали да се смее или да плаче. Да не е тажно ќе е смешно. Изменето од macedon_alex - 08.Декември.2008 во 13:46 |
||
![]() |
||
taanas ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 331 |
|
Е па да не е ваша бре !? В България има повече македонци от колкото в Македония и хората си я пеят ,и нека некой да дойде да им каже че са я краднали! Ке требва бърже да бега...!
Изменето од taanas - 08.Декември.2008 во 14:00 |
||
![]() |
||
|
НАША Е! Можеш само да зборуваш тука и да тропаш ама песната е МАКЕДОНСКА и НЕ Е БУГАРСКА. Сите песни ги украдовте, ништо не ме чуди повеќе од вас. Можеби има Македонци во Бугарија и си ја пеат, ама од земја да се удрите песната НЕ Е БУГАРСКА! ФАКТ! |
||
![]() |
||
|
Не си ме разбрал Танасе. И во Грција ја пеат Јовано, Јованке па не ја прават грчка. Сум ја слушнал, меѓутоа никој не вика дека е грчка песната. А вие? Песната била бугарска. Одма ја направивте бугарска. Јас не сум против Македонците во Бугарија да ја пеат песната, ама сум против некој како оној "пеачот" што се напнува на сцената да ја прават бугарска дека е, кога таа си е македонска.Инаку не е лошо да се пее секаде македонската песна. |
||
![]() |
||
BalgarskiOrel ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 49 |
|
Тоа е важно да се потрети! |
||
![]() |
||
BalgarskiOrel ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 49 |
|
Секој во Бугарија ги знае тие песни како македонски. Македонски во смисла од Македонија, а не песни на етничките Македонци. Слави навистина опропастува сите песни. Не може да пее. |
||
![]() |
||
|
Овој орел знаел и македонски. Хмммм....чудно. На некој ме потсетува овој орел... Инаку во Бугарија арно е да ги знаат како македонски , ама некои од членовите говорат дека се бугарски. Како на пример "пеачот". |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 235236237238239 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |