IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 235236237238239 824>
Автор
Порака
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 13:32
Најшвалерска песна на светголема%20насмевка
Кон врв
lav4eto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 1540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lav4eto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 13:33
Калоjaн не пишува никаде, а инаку Св. Димитар е солунски светец, коj заштитува градот од нападите на бугари и словени през 5-6 век.Калоjан е цар, крунисан од папата.
The invaders of 597 were a motley collection of Slav tribes with a few Avars and Bulgars amongst them. Their ambition was probably only to sack Salonica, but their onslaught was none the less very vehement; and the pious Thessalonians considered that only the personal intervention of their patron, saint St. Demetrius, preserved the city.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 13:34
Точно така - и знаеш дека иконата е св. Димитар убива бугаринот калојан - така се викаголема%20насмевка
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 13:35
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

http://www.youtube.com/watch?v=Pg2mhunskgI&feature=related

Нашата е сепак поубаванамигнување

Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 13:39
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Песната е топ, ама прво слушај како пеат, потоа гледај им ја појавата само. Тој како пее, се напнува, ќе пукне на сцената, а не може ни ритам да фати ни ништо.Глупи Август прва класа. За облеката немам коментар, самата појава зборува. Пеачката р не може да каже. Се замислува дека е на опера, па ,мавта со тоа рацете. Не знам дали е комедија или трагедија. Некои луѓе не ми се верува колку ниско паѓаат. Па уште ќе ми тврдат таа песна била бугарска. Кај некои луѓе човековата глупост нема крај. Клипов е типичен пример за тоа.
Кон врв
lav4eto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 1540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lav4eto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 13:43
Само дека Калоjан е доста понатаму-1197-1207, еве ги империjте кои се по негово време:

Значи види се дека Солун се наога во границите на Латинската империjа, коjа е уништена од Калоjан во 1205, а императорот Балдуин е пленет и затворен во Трново.

Изменето од lav4eto - 08.Декември.2008 во 13:46
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 13:43
вашта е "Назад, назад Калино моме"

нашта е "Назад, назад моме Калино"

што се буните
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 13:45
Originally posted by да бе да бе напиша:

вашта е "Назад, назад Калино моме"нашта е "Назад, назад моме Калино"што се буните

Класичен тип за крадење и фалсификување ти е тоа. А пеачите ( поминале покрај пеач ) се типичен пример за глупирање. И уште се гордееш со тоа? Јас на твое место би се срамел.
Абе човек да не знае дали да се смее или да плаче. Да не е тажно ќе е смешно.

Изменето од macedon_alex - 08.Декември.2008 во 13:46
Кон врв
taanas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Ноември.2008
Поени: 331
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 13:59
Е па да не е ваша бре !? В България има повече македонци от колкото в Македония   и хората си я пеят ,и нека некой да дойде да им каже че са я краднали! Ке требва бърже да бега...!

Изменето од taanas - 08.Декември.2008 во 14:00
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 14:02
Originally posted by taanas taanas напиша:

Е па да не е ваша бре !? В България има повече македонци от колкото в Македония   и хората си я пеят ,и нека некой да дойде да им каже че са я краднали! Ке требва бърже да бега...!

НАША Е! Можеш само да зборуваш тука и да тропаш ама песната е МАКЕДОНСКА и НЕ Е БУГАРСКА. Сите песни ги украдовте, ништо не ме чуди повеќе од вас.
Можеби има Македонци во Бугарија и си ја пеат, ама од земја да се удрите песната НЕ Е БУГАРСКА! ФАКТ!
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 14:20
Originally posted by taanas taanas напиша:

Е та в България се пеят много македонски песни най малкото защото барем 1/3 от народа ни е от македонския край, имаме и хубави тракииски и шопски песни! Защо да крадеме то винаги си е било тука не дошло отвън !
И не си приписвайте авторски права щото народа го носи това със себе си независимо къде живее !

Не си ме разбрал Танасе. И во Грција ја пеат Јовано, Јованке па не ја прават грчка. Сум ја слушнал, меѓутоа никој не вика дека е грчка песната.
А вие? Песната била бугарска. Одма ја направивте бугарска.
Јас не сум против Македонците во Бугарија да ја пеат песната, ама сум против некој како оној "пеачот" што се напнува на сцената да ја прават бугарска дека е, кога таа си е македонска.Инаку не е лошо да се пее секаде македонската песна.
Кон врв
BalgarskiOrel Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2008
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BalgarskiOrel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 15:16
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

...BILO... znaci minato, istorija.  Ne e vazno shto bilo, vazna e realnosta. a vo realnosta postojat... Makedonci- posebna nacija, Bugari=posebna nacija, Grci=posebna nacija, Armãni, Albanmci, Srbi se si e svoj na svoeto. Silinata ne e vo negiranjeto, naprotiv vo priznavanjeto i postoenjeto.  

Тоа е важно да се потрети!

Кон врв
BalgarskiOrel Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2008
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BalgarskiOrel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 15:26
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Говориме за потеклото на песната. Иако потеклото е македонско некои од членовите од петни жили се трудат да докажат дека песнава е бугарска.

Секој во Бугарија ги знае тие песни како македонски. Македонски во смисла од Македонија, а не песни на етничките Македонци.

Слави навистина опропастува сите песни. Не може да пее.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 15:32
Originally posted by BalgarskiOrel BalgarskiOrel напиша:

Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Говориме за потеклото на песната. Иако потеклото е македонско некои од членовите од петни жили се трудат да докажат дека песнава е бугарска.

Секој во Бугарија ги знае тие песни како македонски. Македонски во смисла од Македонија, а не песни на етничките Македонци.

Слави навистина опропастува сите песни. Не може да пее.

Овој орел знаел и македонски. Хмммм....чудно. На некој ме потсетува овој орел...
Инаку во Бугарија арно е да ги знаат како македонски , ама некои од членовите говорат дека се бугарски. Како на пример "пеачот".
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 235236237238239 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,561 секунди.