IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 229230231232233 824>
Автор
Порака
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 14:48
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

И штом станеш од кревет право на ИДИВИДИ доаѓаш.

jaс имам wireless дома и не ми требе да ставам од креватот за да доагям на идивиди

Изменето од да бе - 06.Декември.2008 во 14:49
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 14:55
Originally posted by да бе да бе напиша:

Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

И штом станеш од кревет право на ИДИВИДИ доаѓаш.
jaс имам wireless дома и не ми требе да ставам од креватот за да доагям на идивиди

Сакав да кажам, штом станеш од спиење право на ИДИВИДИ доаѓаш.
Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 14:58
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Кажи им дека циганите се Бугари или БУгарите се цигани да видиш како ги делат етнички едното од другото а онака се прават луди - ама остај ги вака се поинтересниголема%20насмевка

Се изгубија, ги нема. Се налутија па не бојкотираат.

Овде сум.

Ај Платеник повтори пак за туркомонголите и бугаризираните оти заборавив како беше!

Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 14:58
абе нетшо много на често кажуваш едно па после си мислел на друго

кажи за делфините нешоголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 15:18

абе нетшо много на често кажуваш едно па после си мислел на другокажи за делфините нешоголема%20насмевка

Не, туку користам фрази кои го имаат истото значење, ама ти поради твоето слабо разбирање на македонскиот јазик ( 1+ ) не можеш да ги разбереш.

И доста сега за делфините. Дај нешто ново. Тоа е застарен случај ( ти одговорив јас за нив). Се разбравме јас и ти тогаш.

Изменето од macedon_alex - 06.Декември.2008 во 15:19
Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 19:39

абе нетшо много на често кажуваш едно па после си мислел на другокажи за делфините нешоголема%20насмевка

Баба му веќе има 73 години па некои работи ги заборава. Ти шо сакаш да се научи па сама да седне на компјутер и да ти ја раскаже играта.

(сега проверувам дали Македон_Алекс носи на мајтап или ќе се секира па ќе ми се налути уште повеќе, меѓу другото не разбрав зошто ми се налути пред 2-3 дена)
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 22:08
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Баба му веќе има 73 години па некои работи ги заборава. Ти шо сакаш да се научи па сама да седне на компјутер и да ти ја раскаже играта.

Прво, тоа Да бе и јас што си го зборевме не е поврзано со историја, туку со нешто друго.Второ, нема врска со баба ми.

(сега проверувам дали Македон_Алекс носи на мајтап или ќе се секира па ќе ми се налути уште повеќе, меѓу другото не разбрав зошто ми се налути пред 2-3 дена)

Македон_алекс ама ич не се секира ( си имам попаметни работи за кои што се секирам ).
А за тоа зошто и дали се налутил македон_алекс ич не е важно.
Тоа што ти не се разбрал не е проблем на македон_алекс или пак на некој друг член тука.
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 22:31
Некако се зголемуваат податоците за ТуркоМонголите - изгледа почна да работи самосвеста кај нашите комшии - еве гуглето какво казва

Резултати од 1 до 10 од приближно 1,130,000 резултати за turk mongolian. Пребарувањето потроши 0.19 секунди.
Кон врв
HanTatar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Ноември.2008
Поени: 36
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HanTatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 22:52
Резултати 1 - 10 от около 652 000 за turk mongolian. (0.15 секунди)
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 00:14
Се зголемува цифрата се зголемува  -  напишав и претходно самосвеста на соседите им доаѓа - голема помош од идивиди добијаголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 01:39

Се зголемува цифрата се зголемува  -  напишав и претходно самосвеста на соседите им доаѓа - голема помош од идивиди добијаголема%20насмевка

Да, така е од ИДИВИДИ, ама попрецизно кажано од подфорумот ИСТОРИЈА на ИДИВИДИ!

Изменето од macedon_alex - 07.Декември.2008 во 01:45
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 05:39

Кажи им дека циганите се Бугари или БУгарите се цигани да видиш како ги делат етнички едното од другото а онака се прават луди - ама остај ги вака се поинтересниголема%20насмевка

Се изгубија, ги нема. Се налутија па не бојкотираат.

Овде сум.

Ај Платеник повтори пак за туркомонголите и бугаризираните оти заборавив како беше!

Неантички,

Со големо задоволство ќе повторма уште еднаш. Се надевам дека овај пат ќе ти влезе во галва.

Бургарите се од туркомонголско (ако сакаш татарско, памирско, алтајско, иранско, воопшто не е важно, битно е дека се од Азија) потекло и се населуваат на територијата на Добруџа.

Кога доаѓаат на таа територија, таму веќе постојат некои си други народи, кои себе се нарекувале Македонци, Словени,Власи, Ерменци, Византији, Фанарјоти и што уште не... Е тие другите кои не биле Бугари, почнуваат да стануваат Бугари ретроградно, односно по формирањето на на малото бугарско кнежевство во 1878 година. Ти знаеш од кого и зошто?! Да нема недоразбирање ќе повторам уште еднаш од Царска Русија и Царот Александар.

Горното БАН убаво го документира инаку, каква би била таа држава без сопствена историја. Факторот дека бугарско самосознание е непостоечко, писменоста на многу ниско ниво, немање на сопствен литературен јазик, дека така наречените бугарски дејци пишувале на српски, грчки биле само предизвици кои БАН требало да ги реши. Тоа дека Паисиј укажувал дека луќето се срамеле да се нарекуваат Бугари е уште еден показател за тоа со какви се проблеми бугарштината се соочувала и сеуште се соочува.

Сега да се вратиме на останатите етнички групи кои живееле на тие простори пред доаѓањето на Бугарите. Тие етнички групи си продолжиле да си ги практикуваат своите традиции, обичаи, јазик и воопшто сопствената култура. Но за жал некој се сетил дека тие сега живееат во Бугарија и према тоа треба да бидат Бугари. Со други зборови почнува процесот на бугаризација, без да се има јасна визија што тоа значи. Бездруго почнува процесот на политичка бугаризација на разнородното “бугарско„ население.

Како и да е, бугаризираниот Тракиец, Влав, Ерменец... нема аспирации према Македонија, но за таквите кои премногу се ангажираат околу Македонија и се што е македонско слободно може да се заклучи дека се со македонски корени. Без никаква грижа на совест можам слободно да кажам дека таквите луѓе се бугаризирани Македонци.

Со ова несакам да ви го оспорам вашето самосознание, туку да укажам на некои нелогичности во бугарската историографија, а се разбира и во вашето индоктирнирано верување што значи да си Бугарин. Мене ми е јасно, дали вам ви е јасно, сами одлучете.

Изменето од Platenik - 07.Декември.2008 во 11:58
Кон врв
HanTatar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Ноември.2008
Поени: 36
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HanTatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 12:05

Како и да е, бугаризираниот Тракиец, Влав, Ерменец... нема аспирации према Македонија, но за таквите кои премногу се ангажираат околу Македонија и се што е македонско слободно може да се заклучи дека се со македонски корени. Без никаква грижа на совест можам слободно да кажам дека таквите луѓе се бугаризирани Македонци.

Само една забележка, аз се ангажирам около Македония, обаче не съм българизиран, аз съм си БЪЛГАРИН.

100 процентен!

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 12:08
Значи еве мерак ми е да видам некој горд потомок на Аспарух и неговата Туркомонголска хорда - кажав јас самосознанието на соседите конечно излегува на виделина - аплауз
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 229230231232233 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.