![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 229230231232233 824> |
Автор | |||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
jaс имам wireless дома и не ми требе да ставам од креватот за да доагям на идивиди Изменето од да бе - 06.Декември.2008 во 14:49 |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Сакав да кажам, штом станеш од спиење право на ИДИВИДИ доаѓаш. ![]() |
|||
![]() |
|||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
||
Овде сум. Ај Платеник повтори пак за туркомонголите и бугаризираните оти заборавив како беше! |
|||
![]() |
|||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
||
абе нетшо много на често кажуваш едно па после си мислел на друго
кажи за делфините нешо ![]() |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Не, туку користам фрази кои го имаат истото значење, ама ти поради твоето слабо разбирање на македонскиот јазик ( 1+ ) не можеш да ги разбереш. И доста сега за делфините. Дај нешто ново. Тоа е застарен случај ( ти одговорив јас за нив). Се разбравме јас и ти тогаш. ![]() Изменето од macedon_alex - 06.Декември.2008 во 15:19 |
|||
![]() |
|||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
||
Баба му веќе има 73 години па некои работи ги заборава. Ти шо сакаш да се научи па сама да седне на компјутер и да ти ја раскаже играта. (сега проверувам дали Македон_Алекс носи на мајтап или ќе се секира па ќе ми се налути уште повеќе, меѓу другото не разбрав зошто ми се налути пред 2-3 дена) |
|||
![]() |
|||
||
Прво, тоа Да бе и јас што си го зборевме не е поврзано со историја, туку со нешто друго.Второ, нема врска со баба ми.
Македон_алекс ама ич не се секира ( си имам попаметни работи за кои што се секирам ). А за тоа зошто и дали се налутил македон_алекс ич не е важно. Тоа што ти не се разбрал не е проблем на македон_алекс или пак на некој друг член тука. |
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Некако се зголемуваат податоците за ТуркоМонголите - изгледа почна да работи самосвеста кај нашите комшии - еве гуглето какво казва
Резултати од 1 до 10 од приближно 1,130,000 резултати за turk mongolian. Пребарувањето потроши 0.19 секунди. |
|||
![]() |
|||
HanTatar ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 36 |
||
Резултати 1 - 10 от около 652 000 за turk mongolian. (0.15 секунди)
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Се зголемува цифрата се зголемува - напишав и претходно самосвеста на соседите им доаѓа - голема помош од идивиди добија
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Да, така е од ИДИВИДИ, ама попрецизно кажано од подфорумот ИСТОРИЈА на ИДИВИДИ! ![]() Изменето од macedon_alex - 07.Декември.2008 во 01:45 |
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
Неантички, Со големо задоволство ќе повторма уште еднаш. Се надевам дека овај пат ќе ти влезе во галва. Бургарите се од туркомонголско (ако сакаш татарско, памирско, алтајско, иранско, воопшто не е важно, битно е дека се од Азија) потекло и се населуваат на територијата на Добруџа. Кога доаѓаат на таа територија, таму веќе постојат некои си други народи, кои себе се нарекувале Македонци, Словени,Власи, Ерменци, Византији, Фанарјоти и што уште не... Е тие другите кои не биле Бугари, почнуваат да стануваат Бугари ретроградно, односно по формирањето на на малото бугарско кнежевство во 1878 година. Ти знаеш од кого и зошто?! Да нема недоразбирање ќе повторам уште еднаш од Царска Русија и Царот Александар. Горното БАН убаво го документира инаку, каква би била таа држава без сопствена историја. Факторот дека бугарско самосознание е непостоечко, писменоста на многу ниско ниво, немање на сопствен литературен јазик, дека така наречените бугарски дејци пишувале на српски, грчки биле само предизвици кои БАН требало да ги реши. Тоа дека Паисиј укажувал дека луќето се срамеле да се нарекуваат Бугари е уште еден показател за тоа со какви се проблеми бугарштината се соочувала и сеуште се соочува. Сега да се вратиме на останатите етнички групи кои живееле на тие простори пред доаѓањето на Бугарите. Тие етнички групи си продолжиле да си ги практикуваат своите традиции, обичаи, јазик и воопшто сопствената култура. Но за жал некој се сетил дека тие сега живееат во Бугарија и према тоа треба да бидат Бугари. Со други зборови почнува процесот на бугаризација, без да се има јасна визија што тоа значи. Бездруго почнува процесот на политичка бугаризација на разнородното “бугарско„ население. Како и да е, бугаризираниот Тракиец, Влав, Ерменец... нема аспирации према Македонија, но за таквите кои премногу се ангажираат околу Македонија и се што е македонско слободно може да се заклучи дека се со македонски корени. Без никаква грижа на совест можам слободно да кажам дека таквите луѓе се бугаризирани Македонци. Со ова несакам да ви го оспорам вашето самосознание, туку да укажам на некои нелогичности во бугарската историографија, а се разбира и во вашето индоктирнирано верување што значи да си Бугарин. Мене ми е јасно, дали вам ви е јасно, сами одлучете. Изменето од Platenik - 07.Декември.2008 во 11:58 |
|||
![]() |
|||
HanTatar ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 36 |
||
Само една забележка, аз се ангажирам около Македония, обаче не съм българизиран, аз съм си БЪЛГАРИН. 100 процентен! |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Значи еве мерак ми е да видам некој горд потомок на Аспарух и неговата Туркомонголска хорда - кажав јас самосознанието на соседите конечно излегува на виделина -
![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 229230231232233 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |