IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

...Идивиди Клуб на политички фајтери...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 229230231232233 295>
Автор
Порака
Античкиот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Поглавица Тешки Очи

Регистриран: 14.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Античкиот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2010 во 16:54
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Шо убо му врати, све му кажа, онака по македонски, по охридски!

Гледам дека не си само експерт по економија и ИТ, туку и по туризам, а за вреднување на муштериите и неправам муабет

А Ако немаш што да додадеш не ми персирај... кажи нешто конструктивно... сите се кукате од охриѓани, а да не е охрид ке нема што да покажете на разгледница... Јас пак ке останам на истиот став, колку и да е балкански и селски, пошо тој сум јас , балканец и сељак... а сум и прогласен за дивјак од вас „европеизираниве“, бидејки си го бранам градот и домот...
ПС. За да вреднуваш муштерија - треба да биде муштерија, значи формална логика... нема што да вреднувам некој кој не ми е муштерија...симпл ас дет...
НЕ е проблемот во заостанатите сваќања на охриѓани... проблемот е во вишите сваќања и „префинетоста“ на оние кои до вчера струја немаа во мариово или по истокон, а денес како „амерички туристи“ ама со 100 евра в џеб - сакаат луксуз и газ лижење... извините колку пари толку музика...башка то - ние охриѓани од никојпат на никого не сме се покориле и не случајно ние ви направивме прва држава и прв универзитет и сме синоним за македонија - кога ја зборуваат во странство... Да драг, платенику, да беа сите како охриѓани - многу работи ке беа побашка...

Изменето од Анастеа - 09.Јуни.2010 во 01:57
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2010 во 16:58
Ako si vo toj biznis, togas kazi mi kako e dovolno so 15 min,pusten bojler da se istusira covek? Moze da sedime na terasa, ama sijalica da ne gorelo. Vika za soba mi plastas, ami za sporetot ne... Ako sakas kafe da varis, ke si platis... i red drugi gafovi sto me pratea cela moja kariera dodeka odev vo Ohrid na odmor... Ili jas sum maler, ili navistina na site gazdi kaj sto sum bil nesto im fali... 
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2010 во 17:40
Originally posted by Античкиот Античкиот напиша:

А Ако немаш што да додадеш не ми персирај... кажи нешто конструктивно... сите се кукате од охриѓани, а да не е охрид ке нема што да покажете на разгледница... Јас пак ке останам на истиот став, колку и да е балкански и селски, пошо тој сум јас , балканец и сељак... а сум и прогласен за дивјак од вас „европеизираниве“, бидејки си го бранам градот и домот...
ПС. За да вреднуваш муштерија - треба да биде муштерија, значи формална логика... нема што да вреднувам некој кој не ми е муштерија...симпл ас дет...
НЕ е проблемот во заостанатите сваќања на охриѓани... проблемот е во вишите сваќања и „префинетоста“ на оние кои до вчера струја немаа во мариово или по истокон, а денес како „амерички туристи“ ама со 100 евра в џеб - сакаат луксуз и газ лижење... извините колку пари толку музика...башка то - ние охриѓани од никојпат на никого не сме се покориле и не случајно ние ви направивме прва држава и прв универзитет и сме синоним за македонија - кога ја зборуваат во странство... Да драг, платенику, да беа сите како охриѓани - многу работи ке беа побашка...

Нестанува збор, Охрид си е Охрид и кој бил таму секој се вљубил во него. Меѓутоа и колку и јас да сум со сина крв (пошто сум роден во Охрид) сепак сметам дека охриѓани имаат терсене табиет. Немаат чувство за бизнис, односно како да го капитализраат тој божји дар.

За убави и префинети работи како песна, поезија, книжевност секоја чест. Така како што одговара на носителите на сината крв.

.... не јас неможам овде да седам, неможам Бугари да гледам како се капат во Волга,
јас сакам во Охрид да си одам, во Стуга да си одам
и од мостот чупче да се фрлам...

по кавал да свирам, с’нце да зјадвит јас да умирам.

Ценам кога некој си го сака сопствениот град, но искрен да бидам ми пречи кога некој е локал патриот. Локал патритизмот го имам надминато многу одамна. Повеќе ми лежи пошироката македонска перспектива. Биг пикчер, гет ит?

Поздрав

Изменето од Анастеа - 09.Јуни.2010 во 02:00
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2010 во 17:55
Originally posted by Античкиот Античкиот напиша:

Енергичен македонецу... јас бе пријателе во тој бизнис сум 20 години, значи од кога постои.. можамд да ти кажам дека скопјаните се најлошите и најсиромашните туристи кои го посетуваат охрид, нивната дрскост и барања секогаш ги надминува паричните фондови кои се способни а и волни да ги дадат. Немој да ги замислуваш охриѓани како зависни од вашата „добробит“.. последниве години 90 % од туристите ни се срби и така да нема баш и некоја потреба од вас, нити па причина зошто ние би ве „привлекувале “ за туристи... Скопјаните (чест и тука на исклучоци) сакаат со 100 ЕУР да одат на одмор и 50 ЕУР да врата кусур... Споредби прават кои не држат, а никогаш не прават споредби на цените.. наместо споредби со други туристички места, тие прават споредби со цените У скопје... епа не знам кога ке научат дека во туристичко место е секогаш поскапо..  Како ние , охриѓаните, да ве цениме - кога сами не се цените... идете У грчка , метите по граници и ве третираат ко цигани по плажите... важно ви е да кажете .. пеер бев до У Грчка ова лето... тоа што таму сте последни туристи и секогаш „еден оди , тројца води“ муфте-шема не ви пали- немојте нас да не кривите... Ево искрено ти кажувам , а можам да речам и од име на сите охриѓани - не ни требате... ИДЕТЕ У ГРЧКА, а по пат да си купите метли, пиперки, патлиџани , компир, кокошки за варење и остали тракатанци... Значи светот не е скопјецентричен - спротивно на вашите сваќања... морам да те разочарам... во суштина и како град и како народ сте една длабока паланка...
Позз и но хард филингс... само да се пребројме кој сме и кај сме...лол

Site se strasni lokal patrioti, a na leto pak trcate po skopjaniscana... najinteresno e sto srbite vi go krenaa prometot, ama i tie se pomalku gi ima... ovaa godina definitivno ke gi ima uste pomalku... na kraj, ke se prizemjite i pak ke "redite" turisti za 200 den, i toa skopjanisca.... no tesko i niv deka ke gi ima...

pak ke kazam, prvo skokni pa kazi op... nov bunar imas, ama vo stariot ne samo sto plukas tuku i uriniras... toa ne vi cini....

Изменето од Анастеа - 09.Јуни.2010 во 02:02
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 03:47
СкопјанишЧа и Ориѓани, тука да си ги мерите... локал-патриотизмите голема%20насмевка, на другите теми да не видам вакви препукувања. 
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 03:32
Ќе ве замолам сите (процедуралноголема%20насмевка) кога реплицирате некому, да избегнувате цитирање со повторување километарски постови по десетина пати на една страна. Практикувајте на почеток на постот да назначите по ник кому реплицирате или со едно @ пред никот на членот. Доколку веќе цитирате, цитатот нека биде само со делот на кој реплицирате, без да се влечка цел муабет, од почеток до крај во секој пост.

Инаку страните непотребно се пренатрупуваат со предолги реплики кои се повторуваат од пост во пост, па малку е тешко за читање и листање.

Тенкју. трепкање

Кон врв
computer Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Патриот

Регистриран: 25.Март.2010
Поени: 504
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај computer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 03:36
Како е фајтери? Ех, и во 3 саатот за политика дискутираме голема%20насмевка не ја напуштаме голема%20насмевка
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 11:45
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

( Jas licno od toj sistem sum imal problemi kako liberal? No ova denes e feudalizam so primesi na div kapitalizam).)

Марсовец ,кажи името на некоја либерална партија во Македонија и вие некогаш биле ли сте на власт ?
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 12:03
Originally posted by емил емил напиша:

Originally posted by marsovec marsovec напиша:

( Jas licno od toj sistem sum imal problemi kako liberal? No ova denes e feudalizam so primesi na div kapitalizam).)

Марсовец ,кажи името на некоја либерална партија во Македонија и вие некогаш биле ли сте на власт ?

Јас сум теран од Сојузот на Комунисти како либерал, а не реков дека сум либерал по убедување.Не дај боже.Либерализмот ти го залепуваа во она време, за кое сепак тврдам дека беше стопати подобро од ова, во кое до власта се добраа( во најголем дел) властитутки и понеморални личности од оние во социјализмот.
Значи нема шанси да бидам либерал.Сметам, измислена категорија а и во светот либералниот капитализам е пред колапс.
За сега толку.Малку припрема за утакмица на СП.

Изменето од marsovec - 13.Јуни.2010 во 12:04
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2010 во 13:04
Брисел ја поканил Р,Македонија на преговори во септември за влез во ЕУ,по што се очекува успешен прием во почетокот на 2011 г.

фала богу!!!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2010 во 15:36
Originally posted by zagor zagor напиша:

Брисел ја поканил Р,Македонија на преговори во септември за влез во ЕУ,по што се очекува успешен прием во почетокот на 2011 г.

фала богу!!!

Леле мамо, пред Хрватска во ЕУ.
Оваа информација...да не е од Митре од долнодупени ....или од Митра.
Преговори во најдобар случај траат три до четири години.
Инаку верувам дека "ќе го добиеме".
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
computer Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Патриот

Регистриран: 25.Март.2010
Поени: 504
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај computer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2010 во 19:27
Фајтери .......... се одјавувам од политика додека трае светско голема%20насмевка Може да подsирнувам понекогаш, ама ако ви требам ќе ме најдете во фудбал или разно намигнување голема%20насмевка
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2010 во 22:41
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

СкопјанишЧа и Ориѓани

Мислам дека беше:
Скопјанчишќа...наместо СкопјанишЧа.
Само поради правилно пишување на називите..а кои се одамна во „употреба„...голема%20насмевка
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 06:33
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

СкопјанишЧа и Ориѓани

Мислам дека беше:

Скопјанчишќа...наместо СкопјанишЧа.

Само поради правилно пишување на називите..а кои се одамна во „употреба„...голема%20насмевка

намигнување

Не Новаче, според охридскиот правопис и говор е
Требенишча, Љубанишча, Велогошчи, Мешеишча, Пешчани....
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 229230231232233 295>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.