IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 212223
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 14:00
Bogami Efendija sekoja cest za poznavanjeto na hristijanskata vera i nejziniot nastanok, razvoj ( no ne i za interpretacijata i za tolkuvanjeto). Iskreno, jas ne znam ni 5% za muslimanskata vera...Bi sakala da mi ja protolkuvash izjavata na Benazir Buto:- Jas ne se plasham od atentat, bidejki nieden Musliman nema da ubie zena zashto ke odi vo pekolot" Kolku e ova vistina i ako e, zoshto mnogu cesto sme svedoci na ubistva na zeni od mazi Muslimani. Dali stanuva zbor za nevernici koi ne veruvaat vo kaznata od Alah  ili stanuva zbor za fanatici koi porakite na prorokot gi tolkuvaat na svoj nacin. Bi sakala komentar na trite dela od knigata Pricezata Sultana koja iskreno mazite i nivnata dominacija vo muslimanstvoto i islamot gi prikaza vo edno mnogu losho svetlo, kako shto i Den Braun go prikaza hristijanstvoto. Kade e vistinata?
Dalija, me ubeduvash deka site Muslimani go znaat arapskiot jazik, ili gi ucat samo potrebnite molitvi-prashuvam zaradi licno neznaenje i nepoznavanje.

Изменето од mamamd - 09.Јануари.2008 во 14:02
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 14:58
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Bogami Efendija sekoja cest za poznavanjeto na hristijanskata vera i nejziniot nastanok, razvoj ( no ne i za interpretacijata i za tolkuvanjeto). Iskreno, jas ne znam ni 5% za muslimanskata vera...Bi sakala da mi ja protolkuvash izjavata na Benazir Buto:- Jas ne se plasham od atentat, bidejki nieden Musliman nema da ubie zena zashto ke odi vo pekolot" Kolku e ova vistina i ako e, zoshto mnogu cesto sme svedoci na ubistva na zeni od mazi Muslimani. Dali stanuva zbor za nevernici koi ne veruvaat vo kaznata od Alah  ili stanuva zbor za fanatici koi porakite na prorokot gi tolkuvaat na svoj nacin. Bi sakala komentar na trite dela od knigata Pricezata Sultana koja iskreno mazite i nivnata dominacija vo muslimanstvoto i islamot gi prikaza vo edno mnogu losho svetlo, kako shto i Den Braun go prikaza hristijanstvoto. Kade e vistinata?Dalija, me ubeduvash deka site Muslimani go znaat arapskiot jazik, ili gi ucat samo potrebnite molitvi-prashuvam zaradi licno neznaenje i nepoznavanje.

Jas od prva raka ne bi mozel i ne smeam da ti analiziram za ovie raboti koi gi postavi tuka!

Posto ovie raboti,povece bi se objasnale ne od verski tuku od politicki aspekt.A knigata Princezata Sultana ne sum ja procital,i tuka nemozam nisto da ti odgovoram.Ako nekoj od moite braca znae ,bujrum,neka ti odgovori toj.No ako ja imas ti knigata vo elektronska forma,bi te zamolil da mi ja ispratis,ili pak da me nasocis kade bi mozel da ja najdam.Vaka,od prva raka bi ti daval samo suvoparni konstatacii.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 15:20
Originally posted by vd vd напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Se ushte treba da najdam religija koja nema da tvrdi za sebe deka
Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ.

Мessenger, дефинитивно твоите коментари почнаа да изгледаат нелогични и смешни. Религијата не тврди дека е книга испратена од Бог, неможе религијата да биде книга испратена од Бог! што зборуваш?

Se slozhuvam, terminologijata ne mi beshe soodvetna vo ovoj komentar.

Blagodaram za ispravkata.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 212223
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.