![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 67> |
Автор | |
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rekao siRekao si,trajat će vječno
zar postoji trajanje bez granica nedorečeno puknuće želje na škripavim daskama stvarnosti čuješ li kako temelj mrvi se i ulice bježe u zaklon tame dok svjetlost mjeseca stvara začarani krug... Rekao si, neću nestati zar postoji nestajanje bez tragova otiskom u duši užarena rana bdije da ne zaboravim sve tople dodire drhtaje tvog tijela opijenog mojim mirisa tvoje kose na mom licu i osmjeha u uglu usana dok spavaš spokojno... Rekao si, bolje ne umijem ja sam lutalica između jučer i sutra na peronu sudbine s praznim kovčegom nemirni vjetar, brod bez luke i sidrišta s komadićem tebe voljene u duši što me grije u noćima bez sna dok tražim sam sebe maglama svitanja... Rekao si... mnogo toga si rekao pognute glave u dlanovima ne razumjevši samog sebe, jesam li ja bila samo raskršće na tvom putu bez cilja,neznam no ja ti kažem,uvijek se uspinjem vrijedilo je osjetiti tvoju iskrenu radost vrijedilo je osjetiti tvoju nemirnu tugu osjetiti tvoju toplu ljubav pohraniti je u dim sjećanja sada slobodno idi lutalice jer idem dalje i ja. |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Lišće oluji
Teško je dijelit pjesmu I pjevače: suza pripada oku koje plače, bol pripada usni, rijeka moru nekom, I lišće oluji. Ona je daleko. Sanjam da me sanja. Noć je. Izgubljena I prazna je ruka, ako nije njena. Nož pripada rani, uže svome vratu, Raširene ruke – kazaljke na satu. Izgubljena ptica, pripada li jatu? Zvonimir Golob |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Ljubavna pesma
Gdje nisi ti i tvojih očiju sjaj, tamno je meni. I uz jasno treperenje svijeća, tamno je meni. I kraj tihog plamena stada tamno je meni. Sunčana svijetlost samo me ranjava, tamno je meni. Gdje tebe nema i tvojih očiju, tamno je meni. Bhartrihari |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Dotakla bih te
Dotakla bih te kao nekad. Da znam samo kojim putem snovima lutaš tražeci ljubav, našla bih te, dotakla bih te, kao tada... Da samo mogu da doletim, uzalud pruzam uvela krila ovo nebo ne razume srecu. Dotakla bih te kao želja; znam da me želiš i da me pratiš nekim mislima kad nikog nema da te utešim. U tom trenu na nekom drugom kraju cežnje ja sam sama. A dotakla bih te kao san, da smirim ti uzdah, da zaèaram ti usne i umirim te rukama tražeci samo da me cvrsto stegneš, da mi samo kažeš da sve prošlo je. Dotakla bih te kao miris kad ideš poljem, kad u njemu nadzeš neki mali svet. I onda kad sve nestane, još uvek osecaš miris poljskog cveca, još uvek si tamo još uvek me pratiš... Dotakla sam te svojim recima al nije to sve, ne, nije još kraj, još uvek cekam te... Maja Miljkovic |
|
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Zamorena pesma - Branko Miljković
Oni koji imaju svet Neka misle šta će s njim Mi imamo samo reči I divno smo se snašli u toj nemaštini Utešno je biti zemlja Ponosno je biti kamen Premudro je biti vatra Pobožno je biti ništa Prljav od suviše opevane šume Pesnik peva uprkos poeziji Bez srca, bez nasilja i bez žara Kao reč koja je prebolela muziku Sloboda je zastarela Moje pravo ime čeka da umrem Ptico iza sunca usred rečenice Kojom nasilnički ljubimo budućnost Sve izgore; to je praznik Poslušni pepeo Brašno ništavila Pretvara se Iza mojih leđa u šugavog psa Ispred mene u žar pticu Govori mi istinu iza leđa Grlice Ti si pravi naglasak umrle nežnosti Načini zoru od našeg umora Miris je vreme koje je posedovao cvet Al nereč kaže kasno je Necvet kaže noć je Neptica kaže plam je A je kažem nije Na to ptica opsuje Cvet kaže, to je pakao Prava reč se još rodila nije. |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Divno je ljubavi znati - Pablo Neruda Divno je, ljubavi, znati da si ovde u noci, nevidljiva u svom snu i ozbiljno osamljena dok rasplicem svoje brige kao mreze zapletene. Odsutno, tvoje srce plovi snovima, ali telo ti dise tako napusteno, trazeci me uzalud, dopunjujuci moj san kao biljka sto se udvostrucuje u seni. Uspavana, bit ces draga sto ce ziveti sutra, ali od onih granica izgubljenih noci, od ovog biti i ne biti u kojem se nalazimo nesto ostaje i vodi nas svetlu zivota kao da je pecat sene obelezio vatrom svoja tajnovita stvorenja |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Tuga - V.Živoinović - Massuka Poljubi me, zacaraj me sobom, zatvori mi oci cutanjem; da, u trenu zaborava, tobom zivim kao senka lutanjem. Bice mi se, tmulo od gorcine, zaželelo tudjeg zivljenja: jednog trena sopstvene daljine, jednog daha bez protivljenja. Poljubi me, zacaraj me, svedi sasud srca do izlivanja; obaj dusu,uzmi je, izvedi, da pocine od prebivanja; da, u trenu zaborava, tobom zivim kao senka lutanjem, sklopim oci umorne nad sobom, i iscilim u te cutanjem. |
|
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Нека остане меџу нама
најплаченији црни глумац
није Will Smith
веч Barack Obama
![]() |
|
![]() |
|
Ako
Ako možeš ostati miran kad na tvom putu, svi izgube glavu i prstom pokazuju na tebe. Ako sačuvaš poverenje kad svi ostali sumnjaju, ali ako im ne zameriš što nemaju poverenja. Ako ti čekanje ne pričinjava mnogo muke. Ako ne lažeš kad čuješ laži, ili ako ne mrziš kad tebe mrze. Ako se ne praviš suviše dobar, niti govoriš suviše mudro. Ako snivaš,ali ti snovi nisu sve. Ako misliš,ali ti misli uvek ostanu čiste. Ako znaš da primiš pobedu i poraz, da primiš jednako i jedno i drugo. Ako možeš podneti da tvoju istinu varalice iskrivljuju da bi lakše prevarili budale. Ako vidiš kako u komadiće razbijaju tvoj cilj i ako se sagneš da podigneš i pokupiš ostatke. Ako možeš skupiti sva dobra i staviti ih na kocku,sve odjednom. Ako si spreman da ponovo kreneš,kao na početku, ne prošaputavši ni reči,izgubivši sve uz osmeh. Ako prisiliš svoje srce,svoje živce,svoje mišiće da služe tvojim ciljevima i kad su malaksali i ako ustraješ kad sve zastane,izuzev volje koja naredjuje:“Drži se dobro“. Ako se u sred gomile ne ponosiš i ne smatraš herojem. Ako se družiš sa kraljevima. Ako te ni prijatelj,ni neprijatelj ne mogu pokvariti. Ako svaki čovek za tebe nešto znači, ali nijedan suviše. Ako umeš dobro ispuniti svaku minutu svoga života i svakog trenutka ideš pravim putem.. Tvoja će Zemlja i sve njeno blago biti, jer bićeš čovek,sine moj. R.Kiplling |
|
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Originally posted by Quentin
С... Ти го видов гласот во небесен гороцвет, заминат, ненадминат... Глеј, окарина меѓу ѕвездите, а долу усни што се влажнат да засвират. Секогаш така било: со трошка време се затвора смрдеата на животот, а ти достигнуваш облаци и безизлезно ништо... Во сите агли на телото, ти трепкаат иконостаси со мириси и ликови... ...триста кожи врз душата и снегови на ноктите, за да го сакаш сонцето, малку повеќе од болката. (Како да немаме друга работа, па само умираме... ту пред другите, ту во себе...) ![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Приказна
Секоја вечер се враќаш здробен а јас се радувам што уште си цел. Детето прашува „Што работи тато?“ „Тато го спасува светот.“ „Тато е Супермен? Спајдермен? Бетмен?“ „Не, тато е изморен.“ И додека на рамо ми заспиваш Ти мојот свет го спасуваш. -------------------------------------------------------- овие стихови ми ги нападнаа сетилата сосема суптилно ненаметливо и пријатно а на моето лице нацртаа ------> ![]() |
|
![]() |
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar,
čiji pogled gasne u magli i memli, živio sam usput, ko da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji. I tebe sad ljubim po navici, dijete, zato što sam mnoge ljubio, bolećiv, zato usput, ko što palim cigarete, govorim i šapćem zaljubljene riječi. "Uvijek" i "ljubljena" i "upamtit ću", a u duši vazda ista pustoš zrači; ako dirneš strast u čovjekovu biću, istine, bez sumnje, nikad nećeš naći. Zato moja duša ne zna što je jeza odbijenih želja, neshvaćene tuge. Ti si, moja gipka, lakonoga brezo, stvorena i za me i za mnoge druge. Ali, ako tražeć neku srodnu dušu. vezan protiv želje, utonem u sjeti, nikad neću da te ljubomorom gušim, nikad neću tebe grditi ni kleti. Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli, i volim te usput, ko da sanjam, kao mnoge druge na toj zemlji .. Jesenjin |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |