|
Што е смислата на животот |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 115> |
Автор | |
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da stanes lekar samiot za sebe i da si gi krpis ranite(dushevni).
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се’ што можеш денес-не оставај за утре.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да бидеш река и да стигнеш до морето
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a po pat da ne sobiras gjubre
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
смисълът е да вложиш ти смисъл.
да го има твоето Аз в твоя си живот. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da se vratime od kade dojdovme, kao Magelan so se zaeba
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво е да сакаш....да веруваш во нешто.... кое му дава смисла на животот....да се верува во тоа што се сака....можеби еден ден...ке ни се остварат......соништата........... |
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a zaradi ova prasanje nemam spieno so nokji
Изменето од fragola - 04.Јуни.2008 во 22:56 |
|
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima edna prikazna za ova ... koja e smislata na zivotot ... ja imam pisuvano na drugi temi ... ama eve pak ... Ova e vistinska prikazna ... samo likovite se izmisleni ... I sekoja slucajnost ... e nenamerna ... Nekoja lastovicka letala na jug ... maftala - maftala .. i se umorila ... i sletala da odmori ... sletala vo eden grad ... go vikale Gradot na konzulite .... i vo centarot na gradot imalo nekoj mnogu ubav spomenik ... cel so zlato i dijamanti !!! Legnala lastovichkata ... ama i bilo ladno ... bogato .. ama ladno .... i edno vreme pocnalo da rosi ... si pomislila deka ke navrni .... koga gleda ... spomenikot plachel ... - zosto plaches? - zatoa sto sum na visoko ... tolku bogat .. a od tuka ja gledam siromastijata .. i nemoze da im pomognam .... ova bilo pred izborite ... I resile spomenikot i lastovichkata .... toj da i kazuva kade da nosi od zlatoto ... a taa se rastrchala vamo-tamo ... kako trchala vamo-tamo se zagreala ... nekako toplo i doslo okolu srceto ... ama fatilo jaka zima .. lastovichkata zamrznala .. padnal snegot i ja pokril ... Dosla proletta ... izlegol gradonacalnikot ... so svitata .. i sto ke vidi ... rugoba od spomenik.. bagerite ... i napravile nov ... Posle 100 godini ... pominal Gospod so dva andjeli ... tochno nad Gradot na konzulite ... i od andjelite pobaral da mu go donesat samo ona sto vredi ... i tie mu gi donele: spomenikot i lastovichkata !!! Znachi posle 100 godini ... nema nisto da vredi ... ke vredi samo ona sto sme go napravile za nekoj drug... za nas ... moze da gradime piramidi .... moze da grabame .... moze da pravime sto sakame... za nas .. nisto nema da vazi ... ama ona sto sme go napravile za nekoj drug ... toa ke ostane zasekogas ... ete toa e smislata na zivotot ... prijaten i uspesen deeeeeeeeeeeen !!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali bese Fridrih Veliki koga rekol : - Po mene potop !
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da si gi ispolnis zelbite,a ako ne uspees...najverojatno greskata e vo zelbite
|
|
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Без разлика дали во суштина животот има смисла или нема, треба да се трудиме ние да му дадеме смисла... да не го изживееме овој краткотраен живот залудно... Изменето од james dean - 07.Февруари.2010 во 20:42 |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zivotot e ukradeno ovosje od bavcata na dedo boze i zatoa e sladok
|
|
alexa
Сениор Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Смислата на животот...по толку години уште не можам да ја најдам, а ја барам постојано.
|
|
Najveci covek uvek ostaje dete
|
|
Внеси реплика | страница <1 2122232425 115> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |