|
Смее ли христијанка да се омажи за муслиман? |
Внеси реплика | страница <1 2122232425> |
Автор | |
Ebu Muaz
Група Регистриран: 04.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Brak so Ehlul- kitab ili sledbenicki na knigata a toa se risjanki e evrejki e dozvolena ama ne e nareden, zavissi od nas...eve vi sso k*ranski citat
дозволени ви се чесните жени вернички, и чесните жени вернички од оние на кои им е дадена Книгата пред вас кога ќе им ги дадете нивните венчани подароци за да се ожените а не блуд да правите со нив, и да не ги земате за љубовници. Оној кој не верува во верата, тогаш, му пропаѓа делото негово и на Ахирет ќе биде меѓу презрените!" ( Ел - Маида: 5) |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako go tolkuvash ovoj citat?
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Ebu Muaz
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ednostavno Allah dz.sh. dozvoluva da se zemat vernicki zeni, znaci sledbenicki na knigata, znaci hristijanki e evrejki. (od segasno vreme ova poslednovo se promenilo malku za lugeto poradi rabotite sto se slucuvaat)
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koi se luge se narekuvaat vernici spored k*ranot?
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали смее?
Кој ги прашувал дали смееле или сакале да се турчат за време на Отоманската империја? Каква е таа религија која со сила се наметнува? На што ни укажува тоа? |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
Ebu Muaz
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vernici sme nie muslimanite, vistinski vernici, a vernici se i tie sto gi spomenav, znaci evreite i hristjanite, ama moram da napomnam deka ne se na prav pat a bile nekogas, i zatoa jas nemozam da gi narekuvam vistinski vernici. Za mene e toj sto veruva vo toa deka Nema drug Bog osven Allah i Muhammed e negoviot pratenik
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tochno taka! Spored Islamot vernici se samoi muslimanite, onie koi velat deka deka Nema drug Bog osven Allah i Muhammed e negoviot pratenik. Znachi onoj citat sto go navede veli deka musliman mozhe da se ozheni samo nekoja zhena koja e muslimanka (vernichka) ili kje stane muslimanka. Znachi Islamot ne uchi na mazhenje i zhenenje so nevernici, pogreshni vernici ili vernici koi ne se na prav pat. Vo Islamot site tie ne se vistinski vernici, a musliman mozhe da bide vo brachna vrska samo so vistinski vernik. Tokmu zatoa ti velish deka ako se ozhenish so hristijanka nema nikogash da dozvolish taa da odi vo crkva. Zakluchok: misliman ne mozhe da se ozheni so hristijanka oti toa podrazbira zhenata da bide ostavena da zhivee, veruva i prakticira hristijanski zhivot. Изменето од Messenger - 04.Ноември.2009 во 16:41 |
|
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Смее ли или не смее ...
ама си знам за мене, јас ќе си засакам некој
Православен Христијанин, и ќе си одам во црквата
кај што ќе оди и тој ....!!!
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa e vekje tvoj izbor. A vo deneshnata politika, bi mozhelo se. Vo religiite pa ushte povekje se. Ot koga na ljubovta pochnaa lugeto da i postavat granici? Se sekavate li na pesnata NAsh*tE OCHI NEMAAT VERA? EVE PROCHITAJTE JA I RAZMISLETE ZA ZALJUBENOSTA I RELIGIJATA... Leto gospodovo dveiljadi i prvo julskiot den kon zalezot brodi pod grankite na staroto bademovo drvo nasata ljubov kon vecnosta odi. Dvajcata sme od razlicni veri vo tvoite molitvi Alah se slavi, a kajmene Isus e toj sto go meri, grevot sto nasata mladost go pravi. Ocite nasi sramezlivo se ljubat gi sepotat tajnite sto srceto gi tkae vozdiskite palat kon zalezot se ljubat go molat migot vecno da trae, vecno da trae,vecno da trae... Na mojot obraz solzi od radost tvojata ljubov vo niv se toci jas ti ja davam mojata mladost nemaat vera nasite oci, a bratti nekade nad kaleto staen niz nisanot na snajperot ne gleda vernik Alahov toj e sjaen zastitnik na site Muslimanski ceda ko da me pogodi k*rsum vo gradi gusnati placea nasite dusi sonot na dvajca vljubeni mladi zarem so istrel da se srusi. Vgradimi vzari snajpersko zrno ludo te sakam palava srno zatvaram oci za da te vidam odam kon rajot za tvoj da bidam nasite oci nemaat veri tie se kantar solzi sto meri srceto tvoe mene me znae vo nego mojot zivot ke trae. Tvoite solzi niz dusava mi rijat odzata od bliskata dzamija se glasi od Sveta Petka kambanite bijat, koja li vera nas ke ne spasi tvojata ili mojata vera na nasite srca sega ke im sudi dal tvojot Alah il mojot Isus ljubovta bozja pak ke ni ja nudi. A brati vo sumata nad kaleto staen dal seuste niz snajperot ne gleda vernik Alahov toj e sjaen sto ne popusta ni za peda, te ljubam tebe no i tvojot brat sonuvam za utre a ne za vcera do srceto postoi samo eden pat toa ne priznava nicija vera. Ocite tvoi se portite na rajot kon koji i sega patot ne vodi cuvajgo sakana vo niv sjajot za sinot sto treba da ni se rodi. Od visoko nekade Gospod ne sledi i kon mene pokazuva so prstot, a dolu pod mirisot na lipite se ljubat Polumesecinata i Krstot. 2{x} Ref 2{x} Vgradimi vzari snajpersko zrno ludo te sakam palava srno zatvoram oci za da te vidam odam kon rajot za tvoj da bidam nasite oci nemaat veri tie se kantar solzi sto meri srceto tvoe mene me znae vo nego mojot zivot ke trae. |
|
Ebu Muaz
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da se objasnam da probam
znaci da, veruvame deka hristijaite ne se na prav pat i deka zabegale od patot i ucenjeto koe im go ostavil Isa a.s. ama za razlika od drugi koi ne veruvaat ovie bar veruvaat ama skrsnale od pravoto. E sega moze da gi zemame za zeni, ama ako taja ja sledi knigata samate nema da odi vo crkva so ikoni, nezam kako da kazam ama najdobri mozebi se ovire protestanti i tije sto nemaa ikoni vo crkvi. Znaci taja neka veruva kako sto veruva ama nema da odi vo crkva. Za da ne ispadne kasa, da proucam malku po-dobro za ovaa tema pa da davam odgovor kako sto e red |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што има врска љубовта со религијата????
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nishto, ljubovta e da ljubish i da bidesh ljuben, a ne da imash papir so pechat deka si vo nekoja religija. Primer: Pravdata ja ljubish ti i taa te ljubi tebe, so toa ti si PRAVDOLJUBEC. Bez raslika dali si ateist, Hristijanin, Musliman, ti si vljuben vo pravdata... znachi tvojata " religija " si e pravda i samo pravda. |
|
Ebu Muaz
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A taka ne moze! Nemoze na sekakva zena da i davam decata da mi gi vospita pa da stanat drogirasi, luge so nizok moral ili kojznae sto! Ne za dzabe si bara vernik vernicka, zasto znae deka ke mu odi se kako sto treba vo toj zaednicki zivot
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ех Даре бе паметно дете си
Штета шо не размислуваат сите ко тебе во поглед на љубов и религија а посебно муслиманите кои и самите не знаат што да речат во однос на ова. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Внеси реплика | страница <1 2122232425> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |