|
ВЕРСКИ ОБИЧАИ |
Внеси реплика | страница <1 2122232425> |
Автор | |||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Освен тоа-не искитикував ЈАС туку Хепи
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас само твоите забелешки кон Хепи ти ги упатувам тебе. |
|||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Уште едно прашање ,и си одам:-дали крштевањето бебиња е верски обичај или верски пропис?
Благодарам. |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не сакам таква комуникација, јас сум многу директна и сакам кога и другите ДИРЕКТНО ми го кажуваат она што го мислат за мене.
Мечка страв-мене не страв. Друго, Хепи мошне благо беше укорена за навредата кон Библијата, такво нешто искажано за к*ранот вие секако не би толерирале. Но затоа и реков-ако некој се најде во некоја друга вера, макарв и сајентологија, Мормонство, Хинду, па и Ислам, со среќа, но такви навреди? Па со тоа човек сам се деградира. Ете почитуван, Гневот кон Бога притаен во себе води до такво однесување. Заради неа ја отворив темата Лути на Бога Но со Бог секогаш има простор и за “Смир“ |
|||
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dali molenjeto pet pati na den e verski obicaj ili verski obred??? Dali bricenjeto/depiliranjeto na zenskite polovi organi pred mazot da se vrati od pat e verski obicaj ili propis i kolku mora da bide dolzinata na vlaknata za da se napravi depilacija/bricenje... Ne se luti Omere ti cepidlacis pa i jas kako tebe ...... pa ako se zanasame da se zanasame do kraj...... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А што тоа Темплариус, депилацијата на женските полови органи се вршела само за пред мажот?
Јас пак мислев дека е општ пропис кој важи постојано, а оно... |
|||
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa mora da bide blago ukorena zasto inaku UN NATO OBSE KFOR i bog znae sto ce doznae kako na forumot ididvid nekoj i gi povredil nejzinite cuvstva i taa kako malcinstvo e obespravena i ne i e garantirana demokratijata, taa ista demokratija koja ja koristi za da moze da pluka na se sto e hristijansko.... Znam zidarski deka ce go izbrises no se nadevam deka barem nekoj ce go procita.... Pa vise ovaa se ispadna golema zaebancija sto se igrame ovdeka vernici ..... ma idi begaj .... site sme sovrseni fini site sme andjeli ...... a da moze oci edni na drugi ce si ispovadime...... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темпо,не цепидлачам туку уживам во расправава.Ние овде зборуваме за суштински прашања,не за сечење нокти и бричење на пазувите и срамните места.
Ама еве ќе ти одговорам за сите работи: -Намазот-Молитвата е верски пропис не обичај -Отстранување на влакната од интимните места не е обичај туку пропис. Гледаш не е тоа никакво цепидлачење.А плус имам и подлога за тоа. Е сега сметам дека и вие че бидете фер и искрени до крај и ќе ми одговорите: Дали крштевањето бебиња е обичај или верски пропис. Нели самио рече дека овде сме за отворена дискусија. П.С. Не ми замеравајте,што не можам истовремено на сите да ви одговорам,на сите теми,ама Иншаллах ќе се обидам.Имајте трпение,и чекајте ред. Изменето од Omer El Faruk - 02.Мај.2008 во 00:20 |
|||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како да чув дека рече оти си била искрена? Или така ми се причини,можеби не прочитав добро. П.С. До пред неколку години,депилацијата на половите органи како ја третиравте во христијанството? |
|||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темпо,не плеткај се Хепи не е муслиман,а најмалку малцинство.Зарем секој што нема исти ставови со вас одма го обележувате како муслиман? |
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I za tebe isto vazi...!!!!!!! |
|||
Give me your secrets
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A sto e so dolzinata na vlaknata, ne mi odgovori?????? |
|||
Give me your secrets
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да не ти остане неодговорено - крштевањето е пропис, а крштевањето бебиња е обичај.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 2122232425> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |